تنظیم کلسترول و فشار خون با «کرفس»!

مجله دلتا/ کرفس حاوي گيامغذيها، ويتامينها و مواد معدني مفيدي است که خواص بسياري دارند.
خواص کرفس براي سلامت بدن
کرفس و کاهش وزن
يک عدد ساقه کرفس حاوي ۱۰ کالري و يک فنجان کرفس خرد شده حاوي ۱۶ کالري است. کرفس حاوي فيبرهاي غذايي است که با جذب آب در دستگاه گوارش، به کاهش اشتها کمک ميکند.
خواص ضد التهابي کرفس
کرفس سرشار از آنتي اکسيدان هاي گيامغذي است که خواص ضد التهابي دارند.
کرفس و خاصيت آبرساني
کرفس حاوي ۹۵ درصد آب است که ميتواند به افزايش سطح مايعات در بدن کمک کند.
رفع سوزش معده با کرفس
پايين بودن ميزان اسيديته کرفس به کاهش علائم سوزش و رفلاکس معده کمک ميکند.
خواص کرفس براي کلسترول و فشار خون
فتاليد موجود در کرفس ميتواند به کاهش سطح کلسترول و فشار خون کمک کند. فتاليد با کاهش هورمون استرس در خون به گشاد شدن رگهاي خوني و بهبود جريان خون در بدن کمک ميکند.
بهبود گوارش و هضم با کرفس
فيبر موجود در کرفس ميتواند در بهبود حرکات روده و در نتيجه کاهش يبوست موثر باشد. يک فنجان کرفس حدود ۶ درصد از فيبر روزانه شما را تأمين ميکند.
کرفس و بهبود ديواره معده
برخي تحقيقات نشان دادهاند که آنتي اکسيدانهاي موجود در کرفس ميتواند به بهبود ديواره معده و کاهش احتمال ابتلا به زخم معده و ورم معده (گاستريت) نيز کمک کند.
کرفس و سرطان
برخي شواهد نشان ميدهد که مصرف کرفس ممکن است احتمال ابتلا به سرطانهاي لوزالمعده، سينه، ريه، تخمدان، کبد و پروستات را کاهش دهد.
نورون زايي کرفس و تقويت حافظه
اپي ژنين موجود در کرفس ميتواند به تکثير سلولهاي عصبي و بهبود توانايي يادگيري و حافظه کمک کند.
عوارض مصرف بيش از اندازه کرفس
سوء تغذيه (به علت پايين بودن کالري کرفس)
مشکلات گوارشي از قبيل نفخ، باد معده و اسهال
گواتر(به ويژه مصرف بيش از اندازه کرفس پخته نشده)
خواص آب کرفس براي سلامت بدن
افزايش آبرساني
پايين بودن ميزان قند و شکر آن (جايگزيني مناسب براي نوشيدنيهاي قندي)
داشتن خواص ضد التهابي
کمک به بهبود چين و چروک پوست
کمک به کاهش وزن
کنترل فشار خون و کاهش کلسترول و در نتيجه کمک به سلامت قلب و عروق
بهبود و تسکين يبوست و اختلالات گوارشي
کاهش آسيبهاي کبدي
به علاوه، آب کرفس سرشار از مواد مغذي ديگري همچون روي، مس، فولات، بيوتين و ديگر ويتامينهاي گروه B نيز است.
عوارض مصرف بيش از اندازه آب کرفس
افزايش نمک و سديم بدن
بروز بثورات و حساسيت به نور
آسيب به کليهها
کلام آخر
برخلاف برخي سبزيجات، کرفس در صورت بخارپز شدن، بيشتر مواد مغذي خود را حفظ خواهد کرد. توصيه ميشود پس از خريدن کرفس، آن را طي پنج تا هفت روز مصرف کنيد، زيرا پس از هفت روز، ميزان قابل توجهي از آنتي اکسيدانهاي موجود در کرفس از بين ميرود. به علاوه، توجه داشته باشيد که برگهاي کرفس را دور نريزيد، زيرا حاوي کلسيم، پتاسيم و ويتامين C است.