ضرر جدی چای کهنه دم برای معده
نمناک/چاي از نوشيدني هاي پرطرفدار بين ايرانيان است و از نظر پژوهش گران مصرف آن داراي اصولي خاصي است و چاي کهنه دم براي دستگاه گوارش مضر است.
عوارض جدي خوردن چاي کهنه دم
آيا تا به حال شده که از صبح چاي دم کرده باشيد و تا شب ، همان را مصرف کنيد ؟ احتمالا گاهي کار به روز بعد هم کشيده است. قطعا اين اتفاق به دليل تنبلي ، خستگي و هزاران دليل ديگر براي ما افتاده است اما نکته اينجاست که آيا اين کار ما باعث آسيب رساندن به بدن مي شود ؟ اگر چاي کهنه دم ضرر دارد ، عوارض آن چيست ؟
آيا چاي کهنه دم بد و مضر است؟
بله . اگر اين چاي را درون يک محفظه بسته نگه نداريد و يا آن را در محل خنک نگذاريد يا بيش از 48 ساعت آن را نگه داريد يا به آن اسانس اضافه کنيد ، در واقع آن را با ضرر همراه کرده ايد . قانوني در اين مورد وجود دارد که مي گويد نبايد بيش از 8 ساعت چاي دم کرده را نگه داشت يعني شما بعد از دم کشيدن چاي که بايد به مدت 10 دقيقه باشد ميتوانيد چاي را در محيطي خنک نگه داشته و سپس گرم کنيد اما بعد از گذشت اين زمان ديگر نميتوان مجدد از چاي استفاده کرد . فراموش نکنيد اين زمان 8 ساعت فقط براي چايي است که مواد افزودني بيش از اندازه نداشته و يک چاي کاملا ارگانيک است و هر نوع چايي را نمي توان اين مدت نگهداري کرد .
حقايقي مهم در مورد چاي کهنه دم و عوارض آن
طبق نتايج مطالعات و نظرات متخصصان طب سنتي چاي کهنه دم ترشح اسيد معده را تحريک کرده و به دليل ماهيت اسيدي در بروز زخم معده نقش دارد .
و اما از مضرات چاي کيسه اي کهنه دم ريفلاکس معده و مشکلات گوارشي مهم ترين آنهاست .
عوارض گوارشي چاي کهنه دم در مورد دمنوش هاي گياهي آماده نيز وجود دارد براي همين توصيه مي شود دمنوش با استفاده از ترکيبات گياهي و توسط خود فرد تهيه شود .
اما چاي کهنه دم دقيقا به چه معناست ؟
آيا چاي کهنه دم فقط طعم خود را از دست مي دهد يا اتفاقات ديگري هم در آن مي افتد ؟ چاي ها " البته چاي ارگانيک " در شرايط زير کهنه دم محسوب مي شوند :
- بيش از 8 ساعت در قوري بودن ، در دماي اتاق ، بدون پوشش :حال بسته به نوع چاي ، مزه آن در اين مدت زمان از بين مي رود .
گاهي اوقات بعضي از چاي ها هستند که مي توانند تا 72 ساعت بعد از دم کشيدن دوام بياورند و امن باشند، به شرط اينکه داخل فريزر نگهداري شوند.
پس بهترين راه براي نگهداري از چاي دم شده براي مدت طولاني :
تهيه يک شيشه با در بسته محکم و بدون منفذ ، بدون هيچ اسانس و يا شکر اضافه شده به آن.
اگر هر گونه ماده اضافه مثل شکر را به چاي اضافه کرديد ، حتي درون فريزر هم نبايد بيش از 24 ساعت آن را نگهداري کنيد.
چاي دم کرده سرد در مقايسه با چاي دم کرده داغ
تفاوت اين دو چاي بسيار زياد است . چاي دم کرده داغ حساسيت بيشتري نسبت به باکتري دارد و سريع تر کهنه دم مي شود و به طور کل دما تاثير زيادي روي خواص چاي دارد .
اگر مي خواهيد که عمر چاي دم کرده را افزايش دهيد ، آن را در يک محيط خنک نگه داريد.
چاي در هواي گرم هم دوام مي آورد اما قطعا با عوارض بيشتري همراه خواهد بود.