کرونا/ بیش از ۸۰ درصد بیماران کرونایی دچار کمبود این ویتامین هستند!
شفقنا/ يکي از جديدترين مطالعات در مورد اين موضوع نشان داد که ۸۰٪ بيماران ويروس کرونا در يک بيمارستان اسپانيا کمبود ويتامين D دارند.
اين يافته ها نشان مي دهد شناسايي و درمان بيماران COVID-19 مبتلا به کمبود ويتامين D، به ويژه کساني که در معرض خطر زياد موارد شديد COVID-19 مانند افراد مسن هستند، مي تواند به بهبود نتايج کمک کند.
براي انجام اين مطالعه، محققان سطح ويتامين D 216 بيمار COVID-19 را در بيمارستان با سطح ۱۹۷ فرد سالم مقايسه کردند که از نظر جمعيتي مانند سن و جنس مشابه بودند.
نويسندگان اين تحقيق همچنين بررسي کردند که آيا شدت بيماري بستري شدگان با ميزان بالا يا پايين بودن سطح ويتامين D آنها ارتباط دارد يا خير.
به استثناي بيماران کرونايي که از مکمل هاي ويتامين D استفاده مي کردند، محققان دريافتند ۸۲.۲٪ از بيماران COVID-19 کمبود ويتامين D دارند، در حالي که در گروه مقايسه فقط ۴۷.۲٪ است. به طور کلي، ميزان ويتامين D بيماران COVID-19 در مردان کمتر از زنان بود.
نويسندگان اين مطالعه همچنين دريافتند بيماران ويروس کرونا با سطح ويتامين D پايين تر به احتمال زياد مبتلا به فشار خون بالا و بيماري قلبي، افزايش التهاب و طولاني تر ماندن در بيمارستان هستند.
با اين وجود جالب توجه است که آنها هيچ ارتباطي بين کمبود ويتامين D و شدت COVID-19 پيدا نکردند، بدون اينکه ميزان قابل توجهي بالاتر در پذيرش ICU، استفاده از دستگاه تنفس يا مرگ در ميان افرادي که به ويژه ويتامين D کمي داشتند بيشتر بود.
همچنين جالب توجه اين بود که ۱۹ بيمار ويروس کرونا که از مکمل هاي ويتامين D استفاده مي کردند، نسبت به افرادي که اين قرص ها را مصرف نکرده بودند، نتايج کمي مطلوبي از جمله پذيرش بيشتر در ICU داشتند.
با اين حال، ممکن است اين يافته حداقل تا حدودي با اين واقعيت توضيح داده شود که افرادي که بيشترين نياز به مکمل ويتامين D را دارند، مانند افراد مسن که در معرض شکستگي هستند، در معرض خطر COVID-19 شديد نيز هستند. شش نفر از اين ۱۹ نفر نيز در سه ماه گذشته کورتيکواستروئيد يا سرکوب کننده سيستم ايمني مصرف کرده بودند که مي تواند بر شدت COVID-19 آنها تأثير بگذارد.
ويتامين D از سيستم ايمني بدن پشتيباني مي کند، اما هنوز هم مکانيسم دفاعي ضد گلوله اي براي COVID-19 نيست
اينکه چگونه ويتامين D بر خطر و شدت ويروس کرونا تأثير مي گذارد از ابتداي شيوع همه گير مورد توجه محققان و متخصصان بهداشت قرار گرفته است.
يک مطالعه اوليه در ماه اکتبر بر روي ۷۶ بيمار COVID-19، به عنوان مثال در اسپانيا، نشان داد که کساني که يک فرم متابوليزه از ويتامين D3 دريافت مي کنند و مي تواند به سرعت سطح ويتامين D را افزايش دهد، به ميزان قابل توجهي کمتر نياز به مراقبت هاي ويژه دارند و هيچ يک از آنها نمي ميرند.
اين در مقايسه با ۲۶ بيمار است که مکمل دريافت نکردند، ۱۳ نفر از آنها در ICU پذيرفته شدند و دو نفر ديگر فوت کردند.
مطالعه ديگري که در ماه اوت در ايتاليا انجام شد، نشان داد که پس از ۱۰ روز بستري در بيمارستان، تقريباً نيمي از ۴۲ بيمار با کمبود شديد ويتامين D درگذشتند، در حالي که تنها ۵٪ از بيماران با سطح کافي ويتامين D درگذشتند.
تحقيقات ديگر از سراسر جهان نشان داده است که مقادير بالاتر ويتامين D با بيماري هاي خفيف بيشتر ارتباط دارد و در کشورهايي که سطح بالايي از ويتامين D دارند نيز ميزان مرگ و مير ناشي از COVID-19 کمتر است.
اين ارتباط منطقي است زيرا ويتامين D براي تقويت توانايي بدن در مقابله با ويروس ها شناخته شده است، و مي تواند به فرو نشاندن طوفان هاي سيتوکين يا در صورت واکنش بيش از حد سيستم ايمني در برابر حمله ويروسي کمک کند.
بنابراين دريافت کافي و نه زياد – ويتامين D، چه از طريق نور خورشيد، مکمل يا برخي غذاهاي خاص مانند ماهي هاي چرب ، نه تنها براي محافظت بالقوه آن در برابر ويروس کرونا، بلکه براي سلامت کلي نيز مهم است.
کمبود ويتامين D به بيماري هاي قلبي، ديابت، اختلالات سيستم ايمني بدن، انواع خاصي از سرطان ها و مشکلات استخواني مانند پوکي استخوان مرتبط است.