ویتامین D با دوز بالاتر از ۴ هزار واحد مصرف نشود
ايرنا/ متخصص صنايع غذايي توصيه کرد، براي تقويت سيستم ايمني بدن، ويتامين D با دوز بالاتر از چهار هزار واحد مصرف نشود.
شيما عصار افزود: نقش مصرف مکمل ويتامين D در کاهش احتمالي شدت علايم کرونا و ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري موثر است اما مصرف آن نبايد با دوز بالا باشد.
وي اظهار داشت: تاکنون شواهد علمي کافي براي اثبات مصرف ويتامين D با دوزبالا جهت پيشگيري و يا درمان کرونا وجود ندارد و مصرف بيش از اندازه اين ويتامين باعث به خطر انداختن سلامتي افراد به ويژه با بيماريهاي خاص مانند افراد با مشکلات کليوي مي شود.
عصار تصريح کرد: توصيه مي شود ويتامين D با دوز بالاتر از چهار هزار واحد بصورت روزانه مصرف نشود، مگر اينکه اين دوز توسط پزشک به دلايل خاص پزشکي به افراد توصيه شده باشد.
به گفته وي، در شرايط کنوني جهت کاهش کرونا، علاوه بر رعايت بهداشت فردي و رعايت فاصله گذاري، تقويت سيستم ايمني بدن با تغذيه مناسب و فعاليت فيزيکي کافي توصيه مي شود و منبع اصلي ويتامين D نور مستقيم خورشيد است که توسط يک واکنش شيميايي وابسته به تابش اشعه فرابنفش در پوست بدن تشکيل مي شود.
اين متخصص صنايع غذايي اظهار داشت: برخلاف تصور عموم مردم، فقط در معرض نور آفتاب بودن در هر ماه و فصلي موثر در جذب ويتامين D نيست و عوامل ديگر محدود کننده در جذب اين ويتامين شامل ابري بودن هوا و ميزان آلودگي آن، مدت زمان در معرض نور آفتاب قرار گرفتن، ميزان پوشش لباس، استفاده از کرمهاي ضد آفتاب، رنگ پوست و مسن بودن افراد است.
به گفته عصار، ويتامين D در مواد غذايي از جمله ماهي هاي روغني، زرده تخم مرغ و شير غني شده و روغن هاي خوراکي غني شده نيز موجود است.
وي تاکيد کرد: در بعضي رسانه ها به اشتباه آب پرتقال و غلات صبحانه را نيز منبع ويتامين D معرفي کرده اند، در صورتي که اين محصولات بصورت غني شده با اين ويتامين در بعضي کشورهاي اروپايي رايج بوده و در ايران، شير و روغن هاي خوراکي غني شده با اين ويتامين توسط برخي شرکتها در بازار عرضه مي شود.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، ۷۰ درصد از جمعيت کشور دچار کمبود ويتامين D هستند و براي تامين سلامت غذايي، طرح نظارت بر کل زنجيره توليد مواد غذايي بايد تحت مديريت واحد و به صورت يکپارچه در کشور اجرايي شود.