خواص باورنکردنی فلفل دلمهایهای رنگارنگ
بهداشت نيوز/فلفل دلمه اي در گروه سبزيجاتي قرار دارد که براي سلامتي پوست و مو مفيد بوده زيرا سرشار از ويتامين، مواد معدني است.
فلفل دلمه ايها معمولا در پخت و صرف غذا به صورت پخته يا خام استفاده مي شوند. اين مواد غذايي در گروه سبزيجات قرار دارند که معمولا براي سلامتي پوست و مو مفيد هستند، زيرا سرشار از ويتامينها و مواد معدني است.
فلفل دلمهاي داراي ويتامين A و C بوده ودر رنگهاي قرمز، سبز، نارنجي و زرد موجود است. ريز مغذيهاي فلاونوئيد و بتاکاروتن موجود در فلفل دلمهاي سرشار از ويتامين C است و از منظر طب سنتي اين نوع از سبزيجات طبع گرم و خشکي دارند.
فلفل دلمهاي که حاوي بيش از ۳۰ نوع مختلف کاروتنوئيد از جمله آلفا کاروتن، بتاکاروتن، ليکوپن، لوتئين، کريپتوکسانتين و زئاگزانتين است، مي تواند در سلامت چشم موثر باشد. کاروتنوئيدها يک خانواده مغذي گياهي هستند که مسئول رنگ آميزي قرمز، زرد و نارنجي در بسياري از ميوهها و سبزيجات هستند. محققان دريافته اند که آنها به بهبود سلامت چشمها و دفع بيماريهاي چشم کمک ميکنند، زيرا هنگام ورود نور به داخل چشم، نور آبي مضر را جذب ميکنند.
کاروتنوئيدها همچنين داراي اثرات آنتي اکسيداني قدرتمندي هستند که ميتوانند از انواع سرطانها جلوگيري کنند. کاروتنوئيدها راديکالهاي آزاد را که اتمهاي اکسيژن آسيب رسان به سلول هستند و با مولکولهاي ديگر بدن واکنش نشان ميدهند، غيرفعال ميکنند.
متخصصان توصيه ميکنند که اطمينان حاصل کنيد فلفل دلمهاي براي رسيدن به حداکثر ميزان فوايد آنتي اکسيداني موجود در آن، رسيده شود، زيرا باعث افزايش کاروتنوئيد در آن ميشود که حاوي گوگرد زيادي است و مي تواند از بروز سرطان هاي مختلف جلوگيري کند.
ميزان ويتامين C با رسيدن فلفل دلمهاي نيز افزايش مييابد. يک فنجان فلفل دلمهاي قرمز خرد شده ۱۵۷ ٪ از ويتامين C روزانه را تامين مي کند و اين يک روش عالي براي سالم ماندن خواهد بود.
اگر افراد احساس ناراحتي کنند با خوردن فلفل دلمه اي مي توانند ميزان ويتامين B ۶ مصرفي خود را افزايش داده و سرحال شوند. B ۶ که به طور طبيعي در فلفل دلمهاي وجود دارد، به مغز کمک ميکند تا سروتونين و نوراپي نفرين بر خلق و خوي افراد تاثير نگذارند. همچنين ويتامين B ۶ موجود در فلفل دلمهاي کمک ميکند تا سيستم بدني تنظيم شده و افراد خواب بهتري داشته باشند.
بايد بدانيد که فلفل دلمهاي قرمز، داراي قويترين آنتياکسيدان است و بهتر است در روزهاي کرونايي از آن بيشتر استفاده کنيد. ليکوپن در فلفل دلمه اي قرمز مي تواند از سرطان پروستات و بيماريهاي قلبي پيشگيري کند. ليکوپن مادهاي است که وقتي در معرض حرارت قرار بگيرد، آزاد ميشود. به همين دليل لازم است کمي آن را در روغن تفت داده يا کبابي کنيد.
فلفل دلمهاي قرمز ۷۵ درصد نياز روزانه بدن به مواد مغذي در سلامت استخوان را تامين ميکند. اين مسئله به دليل دارا بودن مقادير فراواني از ريزمغذيهايي چون کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم و روي است که همگي از مواد مغذي مورد نياز در استحکام و حفظ بافت استخواني هستند.