کجارو/ غذاهاي حاضري و خياباني بخش مهمي از آشپزي هر کشوري را تشکيل مي‌دهند. يکي از جذابيت‌هاي کشورهاي مختلف براي گردشگران، همين غذاهاي خياباني متفاوت و لذيذي است که در طول سفر حتما آن را امتحان مي‌کنند. در ادامه با تعدادي از بهترين و مشهورترين غذاهاي خياباني دنيا آشنا مي‌شويم.
حتما براي شما هم پيش آمده است که در سفر هنگام گشت‌وگذار در خيابان‌ها و جاذبه‌هاي گردشگري، زمان را فراموش کرده‌ايد و آخر شب با درهاي بسته‌ي رستوران‌ها مواجه شده‌ايد. در اين صورت تنها انتخابي که وجود دارد، غذاهاي خياباني است. بسياري از افراد به دليل مسائل بهداشتي از خوردن غذاهاي خياباني اجتناب مي‌کنند در صورتي که اين غذاها اگر با رعايت اصول بهداشتي و با مواد سالم و تازه تهيه شوند، يکي از اصيل‌ترين غذاهاي هر کشوري هستند و معمولا طرفداران زيادي هم بين گردشگران و هم اهالي شهر دارند.

در ادامه با تعدادي از بهترين غذاهاي خياباني دنيا آشنا مي‌شويم.

وادا پاو (Vada Pav)، هند
در شهري مثل بمبئي مي‌توانيد تمامي غذاهاي اصيل هندي و فرهنگ غذايي هند را از نزديک ببينيد و امتحان کنيد. خيابان‌هاي شلوغ اين شهر پر از غرفه‌هايي هستند که غذاهاي خياباني پرادويه و تند و تيز هندي را جلوي مشتري مي‌پزند و داغ داغ سرو مي‌کنند. امنحان کردن اين غذاها، تجربه‌ي بي‌نظيري است که در سفر به هند به هيچ عنوان نبايد از دست بدهيد.
وادا پاو، يک غذاي حاضري گياهي است که اصالتا به ايالت مهارشتارا (Maharashtra) تعلق دارد. اين غذا ترکيبي از نان و سيب‌زميني پخته به همراه ادويه‌جات و جعفري است که در روغن سرخ مي‌شود. البته علاوه بر غرفه‌هاي خياباني در رستوران‌هاي سراسر هند هم پيدا مي‌شود. اين غذاي حاضري لذيذ را با چيلي، سير و بادام زميني سرو مي‌کنند.
هند يک مقصد عالي براي کساني است که به چشيدن طعم غذاهاي مختلف از کشورهاي سراسر دنيا علاقه دارند. تنوع غذاهاي خياباني در هند بسيار زياد است. علاوه بر وادا پاو غذاهاي خياباني ديگري چون پانيپوري (Panipuri) گلوله‌هاي کوچک خمير که با مواد مختلف پر و سرخ مي‌شود، pav bhaji نوعي خوراک سبزيجات با رول‌هاي ترد کره‌اي و... در هند طرفداران زيادي دارند.

چيکن رايس (Chicken Rice)، سنگاپور
يکي از بهترين کارها براي به راه انداختن يک دعواي حسابي در سنگاپور اين است که از اهالي بپرسيد بهترين چيکن رايس سنگاپور کجا پيدا مي‌شود. احتمالا دستور اصلي تهيه‌ي اين غذا از جزيره‌ي کوچک چيني هاينان آمده است و اين غذا در واقع غذاي ملي غيررسمي سنگاپور است. از آنجايي که سنگاپور کشوري با فرهنگ‌هاي گوناگون است، اين تنوع فرهنگي، در غذاهاي آن خود را نشان مي‌دهد.
چيکن رايس غذايي است که در عين سادگي بسيار زيبا و اشتهابرانگيز است. در واقع اين غذا چيزي بيشتر از مرغ پخته شده همراه با برنج نيست. ولي ترکيب ادويه‌ها و طعم‌هاي مختلف باعث شده که اين غذاي ساده به يکي از لذيذترين غذاهاي دنيا تبديل شود. از آب همين مرغ براي پختن برنج هم استفاده مي‌شود. عطر سير و زنجبيل در کنار سس مخصوص و تزيينات زيبا با خيار و سبزيجات، توجه هر مسافر و رهگذري را جلب مي‌کند.
يکي از بهترين نقاط سنگاپور براي خوردن چيکن رايس، مجموعه‌هاي روبازي هستند که در گوشه‌وکنار سنگاپور ديده مي‌شوند و به ارائه‌ي انواع غذاهاي خياباني و محلي مي‌پردازند. در واقع مکان‌هايي شبيه به فودکورت مراکز خريد بزرگ که در فضاي باز قرار گرفته‌اند.

جرک چيکن (Jerk Chicken)، جاماييکا
مرغ جرک جاماييکايي يکي از لذيذترين غذاهاي خياباني دنيا است و البته اين غذا به شکل سنتي روي چوبي مخصوص، کباب مي‌شود.
جرک نام سبکي از آشپزي جاماييکايي است که در آن گوشت با ادويه‌هاي تند و تيز و مخصوص، يا به صورت خشک يا آب‌دار، مارينه مي‌شود. اين شيوه را بيشتر براي طبخ گوشت مرغ به کار مي‌برند. اما امروزه براي مزه‌دار کردن گوشت قرمز و انواع سبزيجات و غذاهاي دريايي هم از آن استفاده مي‌شود. ادويه‌ي اصلي در اين شيوه از طبخ غذا، فلفل فرنگي است اما از ادويه‌هاي ديگر مانند ميخک، دارچين، پيازچه، جوز، آويشن، سير، شکر قهوه‌اي، زنجبيل و نمک هم استفاده مي‌شود.
اين غذاي لذيذ و پرادويه را معمولا با برنج جاماييکايي يا نخودفرنگي و نوشيدني مخصوص سرو مي‌کنند. البته اين غذا را علاوه بر جاماييکا در کشورهاي ديگر هم مي‌توانيد امتحان کنيد به خصوص در جشنواره‌هاي مخصوص اهالي کارائيب يا در نمايشگاه‌هاي فرهنگي که با حضور آن‌ها برپا مي‌شود.

ساتاي (Satay)، تايلند
مثل هندوستان، تايلند هم بهشتي براي علاقه‌مندان به غذا و چشيدن طعم‌هاي متفاوت و خاص است. انواع نودل که در شير نارگيل طبخ مي‌شوند، غذايي مقوي و در عين حال سبک هستند. سالاد پاپايا يکي ديگر از خودني‌هاي لذيذ تايلندي است. اما در ميان همه‌ي غذاهاي محلي و لذيذ تايلندي، ساتاي مشهورتر و پرطرفدارتر است.
ساتاي به غذايي گفته مي‌شود که شامل گوشت کبابي به سيخ کشيده شده و چاشني زده همراه با سس است. اين غذا را از قطعات گوشت مرغ، گوشت گوسفند، گوشت گاو، ماهي يا ساير گوشت‌ها يا توفو تهيه مي‌کنند. سيخ چوبي مورد استفاده ممکن است از گياهان مختلفي مثل نارگيل، نخل يا بامبو تهيه شود که بامبو از بقيه رايج‌تر است. اين گوشت‌ها روي آتش به صورت گريل شده يا کبابي تهيه مي‌شوند و سپس همراه با ادويه‌هاي مختلف سرو مي‌شوند. اين غذا را معمولا با سس بادام ‌زميني و سالادي که چاشني آن سرکه است، سرو مي‌کنند.
قبل از کباب کردن گوشت‌ها آن‌ها را در ترکيبي پر از ادويه شامل سنبل هندي، سير و موسير، فلفل قرمز و... مارينه مي‌کنند. هنگام کباب کردن، روي گوشت‌ها، شير نارگيل مي‌ريزند که در نهايت ظاهري براق و اشتهابرانگيز به غذا مي‌دهد.

سوسيس کاري (Currywurst)، آلمان
سوسيس کاري يکي از غذاهاي حاضري آلماني است که به عنوان غذاي خياباني به فروش مي‌رسد و در کنار سيب‌زميني سرخ‌کرده سرو مي‌شود. يک سس غليظ سيب‌زميني و کاري هم در کنار آن مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
جالب است بدانيد که اين غذا، موزه‌ي مخصوص دارد. در اين موزه با داستان شکل‌گيري اين غذا و مشهور شدن آن آشنا مي‌شويد. امروزه در سراسر آلمان مي‌توانيد اين غذا را که هم به شيوه‌هاي سنتي و هم با ادويه‌ها و شيوه‌هاي جديد تهيه مي‌شود، پيدا کنيد. اين غذا را علاوه بر سيب‌زميني سرخ کرده با مقداري نان هم سرو مي‌کنند.




با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد