برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

ترین ها/ بهترین غذاهای محلی کوآلالامپور

منبع
لست سکند
بروزرسانی
لست سکند/ جمعيت مالزي عمدتا از اقوام مالايي، چيني و هندي تشکيل شده و همين فرهنگ هاي مختلف باعث تنوع غذايي در اين کشور شده است. جاي تعجبي نيست که مالزي بهشتي براي دوستداران غذا به شمار مي رود. در اينجا مي توان انواع مختلف غذا شامل کباب و غذاهاي دريايي گريل شده تا برنج سرخ شده و کاسه هاي نودل داغ را در دکه هاي خياباني، فود کورت ها و رستوران ها يافت. پايتخت مالزي، کوآلالامپور برخي از بهترين غذاخوري هاي آسياي جنوب شرقي را دارد، اما صرف اينکه قيمت چيزي 2 دلار باشد به اين معنا نيست که نمي تواند خوشمزه باشد. در اينجا برخي از خوشمزه ترين غذاهاي کوآلالامپور را به شما معرفي مي کنيم که مي توانيد با چشيدن آنها مزه ي واقعي غذاهاي محلي را تجربه کنيد. 1- چيلي پن مي Chili pan mee، رستوران Super Kitchen اين نودل خاص چيني-مالايي غذايي است که بافت و طعمي بسيار شگفت انگيز داشته به گونه اي که تمايل پيدا مي کنيد در يک وعده دو يا حتي سه پرس از اين غذا را ميل کنيد. روي اين نودل هاي نرم و خوشمزه با ماهي کولي سرخ شده، پياز کاراملي، تره فرنگي سرخ شده، بادام زميني، تکه هاي گوشت و تخم مرغ آب پز پوشيده مي شود. مهمانان اين رستوران مي توانند هر اندازه که تمايل دارند چيلي خشک به غذاي خود اضافه کرده و پس از باز کردن زرده ي تخم مرغ همه ي محتويات ظرف را با هم مخلوط کرده و از آن لذت ببرند. قيمت: 7.5 رينگت مالزي براي هر کاسه 2- کاري لاکسا Curry laksa، رستوران Kam Fatt لاکسا يک سوپ نودل ناريگل سنتي مالزيايي است و در هيچ کجاي ديگري غير از Kam Fatt نمي توانيد نسخه اي بهتر از آن را بيابيد. رستوراني ساده در کنار خيابان که تنها براي صبحانه و ناهار باز است. در اين رستوران انتخاب هاي شما عبارتند از نودل تخم مرغ، نودل برنج تخت، ورميشل يا ترکيبي از هر دو يا هر سه. اين نودل ها در سس غليظي قرار گرفته و روي آنها با مرغ سبک هاينان، توفوي پفکي سرخ شده، جوانه ي لوبيا و لوبيا سبز پوشيده مي گردد. در نهايت روي اين غذا مقداري آب ليمو و سس چيلي ريخته مي شود. طعم شيرين و تند اين غذا بسيار دلپذير است. قيمت: 6 رينگت مالزي براي هر کاسه
3- برگ موز Banana leaf، رستوران Bangsar براي چشيدن اين غذا بشقاب و کارد و چنگال را فراموش کنيد چرا که بهترين روش براي خوردن و لذت بردن از اين غذاي سنتي جنوب هند به کمک دستان است. هر پرس اين غذا از برنج و نان هاي ترد پاپادوم در کنار کاري و ترشي تشکيل شده که همه بر روي برگ موز سرو مي شوند. ضمن اينکه مشتريان مي توانند بسته به سليقه ي خود کاري مرغ، گوشت، ماهي يا سبزيجات و بشقاب هاي جانبي ديگري نيز سفارش دهند. پايان بخش اين غذا مي تواند اسموتي موز يا انبه با پايه ي ماست باشد که با نام lassi شناخته مي شود و مي تواند گزينه ي مناسبي بعد از خوردن يک غذاي تند باشد. قيمت: حداقل 7.5 رينگت مالزي 4- دکه ي پيسانگ گورنگ (موز سوخاري) آقاي چيام Mr Chiam’s pisang goreng اين دکه تنها 5 ساعت در طول روز باز است، اما آنقدر محبوب است که مردم مدت ها در صف ايستاده و گرمازدگي را به جان مي خرند تا بتوانند به اين موزهاي سوخاري، ريشه ي سبزيجات، توپ هاي کنجدي و کاري هاي پفکي دست پيدا کنند. همه چيز در اين دکه مطابق سفارش شما آماده مي شود. موزها و ريشه هاي گياهي جلوي چشم شما به خمير آغشته شده و در ظرف بزرگي از روغن داغ پخته مي شوند. اولين گازي که به اين موز سوخاري بزنيد متوجه خواهيد شد که اين خوراکي ارزش صبر کردن داشته است. خمير دور مواد شيرين و ترد بوده و موز داخل آن نرم و گرم است. قسمت خارجي توپ هاي کنجدي نيز ترد بوده و پس از لايه ي خميري مياني مي توان به مغزي شامل بادام زميني يا لوبيا سبز گرم رسيد. گفته مي شود که کاري هاي پفکي اين دکه بهترين نمونه در شهر هستند که قسمت بيروني آنها لايه لايه و برشته بوده و با سيب زميني تند پر شده اند. قيمت: 1.30 رينگت مالزي براي هر قطعه موز سوخاري، ريشه ي گياهي و توپ هاي کنجدي، 1.50 رينگت مالزي براي کاري هاي پفکي 5- چار کوئي تئو Char kuey teow، رستوران Rocky در حاليکه بيشتر غربي ها احتمالا با نودل هاي سرخ شده و گوشت به سبک هنگ کنگي آشنا هستند، ورژن مالزيايي اين غذا چار کوئي تئو ناميده شده و بسيار پيچيده مي باشد اما هر ذره ي آن خوش طعم و دلپذير است. نودل هاي برنج نواري به همراه تخم مرغ، ميگو، برش هاي کيک ماهي، مرغ يا گوشت با ترکيبي از سس سوياي تيره و روشن، رب ميگو و کمي چيلي در تابه هايي که ووک نام دارند مخلوط و تفت داده مي شوند. راز چار کوئي تئو در طعم دودي نودل هاي آن است. خانم Cheong که اين غرفه را در رستوران راکي در اختيار دارد، در تهيه ي اين غذا و اطمينان از دماي مناسب تابه براي بدست آمدن طعم دودي رشته ها کاملا ماهر است. قيمت: 5.5 رينگت مالزي براي هر بشقاب 6- روتي کاناي Roti canai، رستوران Raju آخر هفته ها اين رستوران با سبک جنوب هندي خود انباشته از مردمي است که از پياده روي در پارک جنگلي Bukit Gasing بازگشته و مي خواهند خود را مهمان يک صبحانه ي هوس انگيز روتي کنند. نان تهيه شده در اين رستوران گرم و تازه است، لايه ي بيروني آن ترد بوده و داخل آن نرم مي باشد. مي توان اين نان را با دست تکه کرده و بسته به سليقه در کاري سبزيجات، مرغ يا ماهي فرو برد. قيمت: 1.5 رينگت مالزي 7- برنج پخته، رستوران Sin Kee رستوران چيني سين کي در محله ي هندي نشين کوآلالامپور به نام بريکفيلدز واقع شده و غذاي اصلي آن برنج پخته است. در نگاه اول تشخيص اينکه با چه چيزي روبرو خواهيم شد سخت است چرا که اين غذا در يک کاسه ي پلاستيکي سرو مي شود که روي بشقابي پلاستيکي برگردانده مي شود. اما درست زماني که کاسه را به آرامي بلند کنيم با مخلوطي از گوشت، غذاهاي دريايي و سبزيجات مواجه مي شويم که به آرامي در سسي شيرين پخته شده و روي برنج زيرين قرار گرفته اند. نوع سنتي سرو اين غذا شامل گوشت، سوسيس، ماهي، برش هاي کيک ماهي، کاهو، ماهي مرکب، پياز و نيمرو مي شود، البته امکان سرو اين غذا بدون گوشت نيز وجود دارد. قيمت: 9.5 رينگت مالزي براي هر کاسه 8- ناسي لماک Nasi lemak، رستوران ناسي لماک مشهور ناسي لماک در لغت به معناي «برنج چرب» بوده و در حقيقت برنجي است که در شير نارگيل و برگ pandan پخته مي شود. در مالزي اين خوراکي به عنوان صبحانه يا ميان وعده مصرف مي شود. اين غذا معمولا با تکه اي مرغ سرخ شده، نيمرو يا تخم مرغ آب پز، قطعه اي خيار، ماهي کولي خشک، دانه هاي سوياي سرخ شده و يک قاشق پر سس سامبال sambal سرو مي شود. اين غذا ترکيبي خوشمزه از طعم هاي شيرين، نمکي و تند با بافتي نرم، جويدني و ترد است. محلي ها براي خوردن اين غذا به رستوران ناسي لماک مشهور در بنگسار سرازير مي گردند که گفته مي شود بهترين در شهر است. قيمت: 7 رينگت مالزي براي هر بشقاب برنج، مرغ و نيمرو 9- نودل هوکيان Hokien noodles، رستوران Kam Lian Kee مشهور بسياري از مردمان چيني-مالزيايي مي توانند اصل و نسب خود را در استان فوجيان چين دنبال کنند. کلمه ي هوکيان در گويش محلي نيز دقيقا مانند فوجيان تلفظ مي شود. نودل هاي سرخ شده ي هوکيان، رشته فرنگي هاي تخم مرغ ضخيم هستند که با مواد ديگري همچون گوشت، ميگو، ماهي مرکب و کلم در سس سويا شيرين مخلوط و تفت داده شده اند. اين سس تيره رنگ ساير مواد را در خود استتار مي نمايد به همين دليل هر بار که مقداري از اين غذا را ميل مي کنيد شما را شگفت زده خواهد کرد. قيمت: 9 رينگت مالزي براي هر بشقاب 10- غرفه ي نودل گوشت ناگو کي Nagu Kee اين تجارت خانوادگي 40 سال است که پابرجاست. غرفه ي ناگو کي در کوچه اي در Bukit Bintang واقع شده و مکاني پرطرفدار براي آن دسته از افرادي است که ديروقت شام مي خورند، البته اين مکان از ساعت 6 بعدازظهر باز است. مشتريان مي توانند انواعي از نودل تخم مرغ، نودل برنج يا رشته هاي سوزني نقره اي را انتخاب کنند که روي آنها در نهايت گوشت چرخ شده ي طبخ شده در سس سوياي تيره رنگ قرار مي گيرد. در نهايت روي اين مواد پيازچه هاي تازه برش خورده و چيلي خشک قرار گرفته و قبل از صرف غذا همه ي مواد به خوبي با هم مخلوط مي شوند. اين غذا به همراه يک ظرف سوپ با کوفته قلقلي و سيرابي سرو مي شود که مي توانند قبل از خورده شدن در سس چيلي خانگي فرو روند. قيمت: 7 رينگت مالزي 11- قهوه نيترو Nitro coffee، Bean Reserve اين نوشيدني اصالتا مالزيايي نيست اما يکي از راه حل هاي مناسب براي فرار از گرماي کوآلالامپور مي باشد. Bean Reserve در تهيه ي اين قهوه ي سرد که با نيتروژن خنک مي شود، تخصص دارند. مالک اين مکان جرمي چان به تازگي يک نوشيدني جديد به نام «نيتروي سفيد» را نيز به منو اضافه نموده است؛ اين نوشيدني در واقع شير قهوه است که شباهت زيادي به کرم ايرلندي بيلي Bailey دارد. آن دسته از افرادي که به قهوه علاقمند نيستند مي توانند چاي نيترو با عطر lemongrass را امتحان کنند. Bean Reserve را همچنين به خاطر بستني هاي لطيف آن مي شناسند که مزه ي آن دقيقا مانند شيري است که پس از خوردن غلات صبحانه در کاسه باقي مانده باشد. قيمت: 8 رينگت مالزي براي نوشيدني ها و همچنين بستني 12- مرغ Beggar’s chicken، رستوران New Heong Kee چند دهه از فعاليت رستوران نيو هئونگ کي مي گذرد اما مکان قرارگيري آن در امتدا يک بزرگراه و نزديک باغ وحش ملي به گونه اي است که حتي بسياري از محلي ها راجع به آن نمي دانند. تخصص اين رستوران در درست کردن مرغ است، غذايي که ريشه هاي آن را بايد در استان جيانگ سو چين جست و جو نمود. روش تهيه ي اين غذا بدين شکل است که مرغي تازه را در گياهان دارويي چيني خوابانده، در ظروف سفالي قرار مي دهند؛ سپس در کوره اي به خاک سپرده و مدت 6 ساعت به آرامي مي پزند. زماني که اين غذا سرو مي شود، گوشت آبدار آن به آرامي از استخوان جدا شده و در دهان آب مي گردد چرا که تمامي طعم ها و عصاره ي غذا را به خود جذب نموده است. قيمت: 48 رينگت مالزي براي هر مرغ 13- ناسي پادانگ Nasi padang، رستوران Minang Salero رستوران مينانگ سالرو مخصوصا اگر طرفدار سبک اندونزيايي ناسي پادانگ باشيد، يکي از جواهرات پنهان کوآلالامپور براي شما به شمار مي رود. اين رستوران در مکاني ساده و بي تکلف و در يکي از حومه هاي داخل شهري به نام Sentul واقع شده و در آن غذاهاي مالايي و اندونزيايي سرو مي شوند. اما غذايي که در برابر آن نمي توان مقاومت نمود beef rendang است که در حقيقت يک کاري خوشمزه تشکيل شده از نارگيل، چيلي و ادويه هاي مختلف مي باشد. بهترين شيوه براي لذت بردن از اين غذا در کنار چيپس سيب زميني و سس چيلي تندي به نام sambal oelek روي مقداري برنج است. قيمت: 8 رينگت مالزي براي هر بشقاب، بسته به ترکيب انتخابي مشتري قيمت تغيير مي کند. 14- خرچنگ کره اي Claypot butter crab، رستوران Wong Poh در وونگ پو مي توان هر آنچه که از يکي رستوران چيني مالزيايي انتظار مي رود را يافت که از آن جمله مي توان به نودل و غذاهاي برنجي و تنوع گسترده اي از غذاهاي دريايي اشاره نمود. اما آنچه در اين ميان از همه محبوب تر و خاص تر است خرچنگ کره اي مي باشد. در حاليکه مشهورترين بشقاب خرچنگ در منطقه ي جنوب شرق آسيا، خرچنگ چيلي سنگاپور است، اما روشي که در رستوران وونگ پو براي طبخ اين سخت پوستان مورد استفاده قرار مي گيرد بسيار جالب است، بدين شکل که خرچنگ ها در سسي کره اي و به همراه عطر و طعم مقادير زيادي برگ کاري مي پزند. قيمت: 28 رينگت مالزي براي هر خرچنگ 15- پن کيک شکري Palm sugar appam، دکه ي Om Shakti Chelo اپام appam نوعي پن کيک صبحانه سنتي هندي است که از خمير برنج تهيه مي شود. داخل اين پن کيک نرم و لبه هاي آن ترد است و معمولا با ميزان زيادي شير نارگيل سرو مي شود که همين موضوع آن را به غذايي گرم و خوشمزه تبديل مي کند. با اضافه کردن کمي شکر به اين پن کيک هاي سبک و پف آلود مي تواند بافتي خاص به آن بخشيد. اين دکه مدت 20 سال است که در زمينه ي ياد شده فعاليت مي کند و بهترين مکان در کوآلالامپور است که مي توانيد اپام را در آن بچشيد. قيمت: 1.5 رينگت براي هر اپام شکر قهوه اي با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد