گوناگون/ غذاهای مشهور و سنتی بلغارستان
لست سکند/ از سوپ ماست گرفته تا مرباي گل ، بلغارستان کشوريست که غذاهاي متنوعي دارد و براي گردشگراني که دوست دارند غذاهاي سنتي هر کشور را امتحان کنند مکان مناسبي است. با ما همراه باشيد تا با برخي از غذاهاي مشهور و سنتي بلغارستان آشنا شويد. بانيتسا ( Banitsa ) بانيتسا از غذاهاييست که در خانواده بورک ها قرار مي گيرد. اين غذا با ترکيبي از تخم مرغ و پنير که داخل لايه هايي از خمير قرار مي گيرند تهيه مي شود. بانيتسا معمولا براي مراسم مهم نظير سال نو تهيه مي شود و طرفداران متعددي نيز در اين کشور دارد. لوچنيک ( Luchnik ) شايد به اندازه بانيستا محبوب نباشد اما لوچنيک را مي توان رقيب مهمي براي بانيتسا دانست. در نقاط مختلف بلغارستان ، لوچنيک با ترکيبات متفاوتي تهيه مي شود اما اصلي ترين ماده آن علاوه بر خمير ، پياز است. لوچنيک لايه اي ضخيم از خمير است که داخل آن پياز و ساير مخلفات آن قرار مي گيرد. پوپارا ( Popara ) در حاليکه تابستان هاي بلغارستان گرم و آفتابي است ، زمستان هاي آن بشدت سرد و برفيست. تنها چيزي که در اين روزهاي سرد زمستاني بلغاري ها را از جايشان بلند مي کند خوردن يک کاسه پوپاراي داغ است. پوپارا در وعده صبحانه سرو مي شود و معمولا از شير ، پنير فتا ، شکر و تکه هاي نان تهيه مي شود. سالاد شاپسکا ( Shopska salata ) سالاد از پيش غذاهاي محبوب بلغاري ها است. شما نمي توانيد هيچ مراسم تولد ، عروسي يا حتي عزاداري برويد که در آن سالاد سرو نشود. اما در اين ميان ، سالاد شاپسکا يکي از محبوب ترين ها در اين کشور است که بيشتر مربوط به منطقه صوفيا است ، اين سالاد ترکيبي از گوجه فرنگي ، خيار ، فلفل سرخ شده ، پياز ، پنير فتا و زيتون است. سالاد اوچارسکا ( Ovcharska Salata ) يکي ديگر از سالادهاي محبوب در بلغارستان سالاد اوچارسکا است که به معني سالاد چوپان است. اين سالاد ترکيبي است از گوجه فرنگي ، خيار ، فلفل سرخ شده ، زيتون سياه ، تخم مرغ پخته و پنير فتا. پيتکا ( Pitka ) اين نان خانگي همانند ستوني در خانه هاي بلغاري ها مي ماند و در تمام تعطيلات و رويدادهاي مهم سرو مي شود. يکي از نکات جالبي که درباره اين نان وجود دارد اينست که معمولا روي آن طرح ها و شکل هاي متنوعي مي کشند تا به جذابيت آن بيفزايند. اسکارا (Skara) اسکارا از جمله غذاهاييست که بايد در صوفيا امتحان کنيد ، غذايي که همانند کباب خودمان است. بلغاري ها نيز به آن "کبابچه" مي گويند. "کبابچه" کبابيست که از ترکيب جوجه يا گوشت تهيه مي شود به آن مقداري ادويه و کره مي زنند و کباب مي کنند. معمولا کبابچه را داخل نان سرو مي کنند. اما نوع ديگر آن "کارانچه" است ، کارانچه در حقيقت مدل تندتر و پرادويه تر کبابچه است که با نان و سالاد سرو مي شود. ليوتنيتسا (Lyutenitsa ) ليوتنيتسا يک نوع پيش غذاي بلغاري است که از ترکيب گوجه ( يا رب گوجه ) با فلفل تهيه مي شود که با نان و پنير خورده مي شود. کاوارما ( Kavarma ) کاوارما نيز يکي از غذاهاي محبوب طرفداران غذاهاي گوشتي است. اين غذا نيز از تکه هاي گوشت يا جوجه همراه با پياز ، فلفل ، سير ، پونه کوهي و جعفري تهيه مي شود. اين غذاي محلي در روستاها بيشتر سرو مي شود. مرباي درخت کاج ( Pine Tree jam ) يکي از مرباهاي محبوب براي صبحانه در بلغارستان مرباي شيرينيست که از خوشه هاي درخت کاج تهيه مي شود. اين مربا را با کره و نان هنگام صبحانه مي خورند. مرباي درخت کاج معمولا در نواحي جنوب غربي بلغارستان تهيه مي شود. تاراتور ( Tarator ) بلغاري ها به لبنيات علاقه بسياري دارند به طوري که آن را در سوپ هايشان نيز ترکيب مي کنند. بلغاري ها در فصل تابستان براي خنک شدن ، بستني نمي خورند ، بلکه خوردن يک کاسه تاراتور به خوبي مي تواند به خنک شدنشان کمک کند. اين سوپ از ماست ، خيار ، نمک و گندم تهيه شده است. بوزا ( Boza ) يا از اين نوشيدني متنفر مي شويد يا عاشق آن خواهيد شد ، بوزا با سليقه هاي خاصي همخواني دارد. نوشيدني غليظي که از آرد ، شکر و آب تهيه مي شود. مرباي گل رز ( Rose Jam ) بلغاريها گل ها را پيش از آنکه بخاطر سلامتي و زيبايي شهرت داشته باشند مي خوردند که از پرمصرف ترين و محبوب ترين آنها مي توان به گل رز اشاره کرد که در انواع عطر و لوازم آرايشي مورد استفاده قرار مي گيرد و يک مرباي محبوب نيز از گل رز تهيه مي شود که شيرين و خوشمزه است. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد