الی گشت/ کشور پرتغال درست در جنوب غربی اروپا و در سواحل اقیانوس اطلس واقع شده است. برای سفر به این کشور با پایتختی لیسبون، نیاز دارید که ویزای پرتغال را دریافت کنید. احتمالا می دانید که پرتغال عضو اتحادیه شنگن است که با دریافت این ویزا می توانید به کشورهای اطراف آن هم سفر کنید. در ادامه الی گشت برایتان نحوه دریافت ویزای پرتغال و اطلاعاتی در مورد سفارت آن را آماده کرده است. همراه ما باشید.

اطلاعات کلی سفارت پرتغال

آدرس: تهران، دروس، خیابان هدایت، کوچه روزبه، پلاک ۱۶
تلفن: ۲۲۵۸۲۷۶۰ (۰۲۱)
فکس: ۲۲۵۵۲۶۶۸ (۰۲۱)
لکترونیک: sconsular.teerao@mne.pt
وبسایت: www.portugueseembassy.ir
ساعت کاری: یکشنبه تا پنج ‌شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر
ساعت دریافت و تحویل مدارک جهت ترجمه و تایید: پنج شنبه ها از ساعت ۱۲:۰۰ تا ۱۲:۳۰

چطور وقت سفارت پرتغال بگیریم؟
برای دریافت ویزای پرتغال مثل همه سفارت ها لازم است فرمی را که به صورت آنلاین روی سایت سفارت گذاشته شده را پر کنید و از لینک مربوطه اقدام نمایید. لینکی که در آن می توانید درخواست خود را ارائه نمایید «sefarat.eu» می باشد.

دریافت ویزای پرتغال
متقاضی باید شخصا در سفارت حاضر شود و تمام مدارک خواسته شده را به همراه یک کپی با خود به همراه داشته باشد.
اگر لازم بود از طرف سفارت یک وقت مصاحبه مجددا باید در دوهفته بعد از دادن مدارک صورت گیرد که تاریخ این مصاحبه را خود سفارت به شما می گوید.

مدارک مورد نیاز
۱- فرم درخواست تکمیل شده (موجود در سایت سفارت)
۲- یک عکس جدید تمام رنگی با پس زمینه سفید ۴X3
۳- پاسپورت امضا شده توسط صاحب گذرنامه و فتوکپی (توجه کنید که حداقل به تاریخ انقضای پاسپورت تان باید ۳ ماه مانده باشد).
کپی از تمامی صفحات پاسپورتتان که مهر یا ویزای کشورهای دیگر را دارد (چه پاسپورت های قدیمی و چه جدید)
کپی از کلیه ویزاهای دریافت شده از کشورهای عضو شنگن ( درپاسپورت جدید و قدیم)
به همراه داشتن پاسپورت های قبلی
۴- ترجمه رسمی شناسنامه (تمام صفحات)

۵- مدارک مربوط به کار
معرفی نامه از محل کار (این معرفی نامه یا باید به زبان انگلیسی باشد و یا در دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد.)
در صورت داشتن کسب و کار: اصل و فتوکپی روزنامه رسمی با درج اگهی ثبت شرکت (زبان انگلیسی ترجمه رسمی شده باشد)
کپی از هر گونه تغییرات شرکت ( ترجمه شده رسمی به زبان انگلیسی).
در صورت داشتن کارت بازرگانی باید اصل آن را به همراه داشته باشید که توسط وزارت بازرگانی صادر شده باشد. همچنین یک کپی از آن باید به همراه داشته باشید.
چنانچه هزینه های طول اقامت در خارج توسط شرکت شما پرداخت شود باید در نامه قید گردد.
مدارکی دال بر اثبات بر فعال بودن شرکت.
فیش حقوقی (اولین و آخرین ماه‌ های دریافت حقوق را باید داشته باشید)
لیست بیمه ای که برایتان واریز می شود.
۶- مدارکی مبنی بر تمکن مالی: گردش حساب سه ماه اخیر به همراه اظهار موجودی حساب و ریز صورت بانکی به همراه سندهای ملکی و یا اجاره ای و هر چه که وضع معیشتی شما را ثابت کند.

۷- در صورت داشتن دعوتنامه باید آن دعوتنامه امضا شده باشد و تمام جزییات در آن رعایت شده باشد، از جمله:
نام درخواست دهنده
علت مسافرت
مدت اقامت
آیا اینکه در طول اقامت، دعوت کننده هزینه های مربوطه را به عهده خواهد گرفت یا خیر
کپی از کارت اقامت و یا پاسپورت پرتغالی و همچنین پرینت حساب بانکی دعوت کننده نیز باید به همراه دعوت نامه باشد.

۸- در صورتیکه شما سفر کاری دارید و نماینده شرکت دعوت کننده هستید: اصل قرارداد نمایندگی و کپی از آن.

۹- اثبات همکاری‌ های گذشته با شرکت دعوت کننده یا سایر همکاری‌ های جهانی مانند:
بارنامه
اثبات پرداختی ها
هر نوع قراردادهای امضا شده بین طرفین

۱۰- در صورتی که فرزند با یکی از والدین همراه است، باید پدر یا مادر، اجازه رسمی که به مهر وزارت خارجه و دادگستری رسیده است را داشته باشد.
۱۱- رزرو هتل اقامت و تاییدیه آن
۱۲- برای دریافت ویزای پرتغال باید بیمه مسافرتی که در کشورهای عضو اتحادیه شنگن مورد قبول باشد راه به همراه فتوکپی به همراه داشته باشید.
حداقل پوشش بیمه مسافرتی شما باید مبلغ ۳۰،۰۰۰ یورو یا ۵۰،۰۰۰ دلار امریکا باشد.
پوشش بیمه باید برای بازگشت به کشور در مواردی که به پزشکی نیاز است و شامل پوشش جهت کمک‌های فوریت پزشکی و معالجه فوری در بیمارستان باشد.
۱۳- رزور بلیط پرواز به پرتغال (رفت و برگشت)

نکات مهم برای ویزا
برای دریافت ویزای پرتغال هر متقاضی باید شخصا به همراه تمامی مدارک ذکر شده با وقت قبلی به سفارت مراجعه نماید.
ترجمه رسمی مدارک تان یعنی اینکه توسط یکی از شرکت های ترجمه رسمی باید انجام گیرد و همچنین مهر وزارت خارجه و دادگستری را نیز داشته باشند.
تمام مدارک باید کپی به همراه داشته باشند. توجه داشته باشید که این کپی ها را هیچ گونه منگنه و یا پانچ نکنید.
دعوت نامه نیز به همراه مدارک شخص دعوت کننده باید کپی داشته باشد.
هزینه دریافت ویزا در صورت رد درخواستتان قابل بازگشت نیست.
به طور معمول باید نتیجه ویزای شما بعد از ۱۵ روز اعلام شود. اگر بعد از گذشت این زمان هنوز ویزایتان اعلام نشده بود، می توانید از طریق ایمیل زیر، آن را پیگیری نمایید.

هزینه دریافت ویزای پرتغال
همه متفاضیان ویزای پرتغال باید هزینه ای را برای آن بپردازند. این مبلغ به خاطر روند بررسی مدارک است و ربطی به قبول و یا رد شدن ویزا نخواهد داشت. هزینه دریافت ویزای پرتغال ۶۰ یورو می باشد که حتما باید در روز مصاحبه این مبلغ را به یورو به همراه داشته باشید.

انواع ویزا
نوع A: رودگاهی
توسط این نوع ویزا، متقاضی می تواند به سایر کشورهای حوزه شنگن سفر کند بدون آنکه از محوطه فرودگاه پرتغال خارج گردد.
نوع C: ترانسفر، اقامت کوتاه مدت یا دو بار ورود:
این ویزا هم برای ترانسفر داده می شود و هم برای این که بتوانید در محدوده شنگن علاوه بر پرتغال اقامت کوتاه مدتی داشته باشید. این اقامت برای حداکثر ۹۰ روز، اجازه ماندن در شنگن را تضمین می کند.