برترین ها/ ببرها، بزرگترین گربه سانان، به دلیل فعالیت‌های انسانی ۹۳ درصد از زیستگاه طبیعی خود را از دست داده اند. برای افزایش آگاهی درباره حفاظت از آن‌ها، ۲۹ جولای به عنوان روز ببر‌ در نظر گرفته شده است. در اینجا حقایق جالبی درباره این حیوان باشکوه را می‌خوانید.

نام «tiger» از واژه یونانی «tigris» گرفته شده که احتمالا آن هم از واژه فارسی «تیز» گرفته شده است.

حدود ۳۸۹۰ ببر در جهان باقی مانده است. سانداربان، جنگل بزرگ بین هند و بنگلادش، بیشترین جمعیت ببر را در جهان دارد.

ببر‌ها یکی از گونه‌های در معرض خطر انقراض هستند و از یک سوم زیرگونه‌ها در حال حاضر منقرض شده اند. علاوه بر آن ببر چینی جنوبی هم در حیات وحش منقرض شده است. در ۱۰۰ سال اخیر، ۹۶% از ببر‌های وحشی از بین رفته اند.

فسیلی که در چین پیدا شده نشان می‌دهد که این گربه‌های قدرتمند بیش از دو میلیون سال است که وجود دارند.

ببرها بزرگترین گربه‌های وحشی دنیا هستند که طولشان به ۳.۳ متر و وزنشان به ۳۰۰ کیلوگرم می‌رسد.

این گربه‌های بزرگ ۲۰ تا ۲۶ سال در اسارت عمر می‌کند. هرچند نرخ مرگ و میر آن‌ها در طبیعت بالاست و ۱۰-۱۲ سال عمر می‌کنند.

ببر سیبری، یکی از بزرگترین زیرگونه‌هاست که پوشش ضخیم‌تر و رنگ روشنتری دارد. خطوط بدن آن‌ها کمتر مشخص است و قهوه‌ای تیره است.

ببرها عموما چشمان زرد رنگ دارند، اما ببر‌های سفید چشمان آبی و لوچی دارند.

خطوط سیاه روی ببر که به استتار آن‌ها هنگام شکار کمک می‌کند مثل اثر انگشت انسان منحصر به فرد است.

این حیوان باشکوه مغز بزرگی به وزن ۲۶۳.۵ گرم دارد که دومین مغز بزرگ در میان گوشتخواران است. حافظ کوتاه مدت آن‌ها ۳۰ ثانیه بیشتر از انسان است.

ببر‌ها علاوه بر اینکه شکارچیان صبوری هستند بسیار باهوش هستند. حتی گاهی صدای سایر حیوانات را تقلید می‌کنند تا طعمه را فریب دهند.

باتوجه به انطباق شبکیه، بینایی ببر‌ها در شب شش برابر بهتر از انسان است. در چشم آن‌ها تعداد سلول‌های میله‌ای بیشتر از سلول‌های مخروطی است که باعث می‌شود حرکت طعمه را در شب بهتر تشخص دهند.

این گربه وحشی به جز هنگام حمله به روی سایر حیوانات غرش نمی‌کند. غرش آن‌ها در سکوت شب از فاصله ۳ کیلومتری شنیده می‌شود.

ببرها معمولا حیوانات منزوی هستند و می‌توانند کیلومتر‌ها به دنبال غذا در قلمروی خود سفر کنند. آن‌ها قلمروی خود را با خراشیدن تنه درختان یا ادرار کردن مشخص می‌کنند.

آن‌ها شناگران خوبی هستند و می‌توانند طعمه خود را در آب حمل کنند. همچنین تابستان‌ها خودشان را در آب خنک می‌کنند.

ببرها بیشتر وقت و انرژی خود را صرف شکار می‌کنند، چون تنها ۱۰% از شکارهایشان موفق است.

آن‌ها معمولا پستانداران بزرگی مثل بوفالو، گوزن، بزکوهی و گراز شکار می‌کنند و می‌توانند تا دو هفته چیزی نخورند. به همین دلیل می‌توانند در یک وعده ۴۰ کیلوگرم گوشت بخورند

اگرچه مثل سایر گربه سانان از جمله یوزپلنگ دوندگان خوبی نیستند، اما در فواصل کوتاه سرعتشان به ۶۴ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

ببر‌ها سر غذا دعوا نمی‌کنند. اگر با هم شکار کنند، اول زنان و کودکان می‌خورند سپس باقی مانده شکار را ببر‌های نر می‌خورند، برعکس شیر‌ها.

ببرها زخم‌هایشان را با لیسیدن ضدعفونی می‌کنند، چون بزاقشان خواص ضدعفونی دارد.

دوره بارداری ببر ماده ۹۳ تا ۱۱۲ روز است. بعد از آن ۲ تا ۷ توله ببر به دنیا می‌آیند.

توله ببر‌ها هفته اول کور هستند و به دلیل شکار، گرسنگی و حوادث، معمولا تنها نیمی از آن‌ها زنده می‌مانند. آن‌ها سه تا شش ماهگی همراه مادر و از دو سالگی به طور مستقل شکار می‌کنند.



همراهان عزیز، آخرین خبر را بر روی بسترهای زیر دنبال کنید:
آخرین خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرین خبر در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرین خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرین خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar