ترین ها/ نفرت انگیزترین غذاهای دنیا در موزهای به همین نام!
کجارو/ در موزهي نفرتانگيزترين غذاهاي جهان برخي از عجيبترين و چندشآورترين غذاهايي که مردم برخي کشورهاي جهان ميخورند، به نمايش گذاشته شدهاند. از جملهي اين غذاها ميتوان به سوپ خفاش و مغز ميمون اشاره کرد. به تازگي موزهي جديدي در مالمو، سومين شهر بزرگ سوئد، افتتاح شده که ادعا ميکند نفرتانگيزترين غذاهاي جهان را به نمايش گذاشته است. در داخل موزه، غرفههاي مختلفي وجود دارد که غذاهاي عجيبي که مردم برخي کشورها ميخورند، در آنها ديده ميشود؛ از جمله اين غذاها ميتوان به گوشت کوسه تخمير شده، سوپ خفاش، پنير کرمزده و لارو مورچه اشاره کرد. ظاهر و بوي برخي از اين غذاها آنقدر چندشآور است که جلوي درب ورودي موزه به بازديدکنندگان کيسهاي براي استفراغ داده ميشود! ساموئل وست، بنيانگذار موزهي «نفرتانگيزترين غذاهاي جهان» ميگويد: «من ميخواهم مردم در مورد آنچه به نظرشان منزجرکننده است، فکر کنند تا متوجه شوند که انزجار در واقع امري نسبي است و به نگاه مخاطب بستگي دارد. معمولا چيزهايي که ما با آنها آشنا نيستيم ممکن است در نظرمان نفرتانگيز باشند، درحاليکه چيزهايي که با آنها بزرگ شده و با آنها آشنا هستيم، صرفنظر از اينکه چه هستند، برايمان نفرتانگيز نخواهند بود.» توضيح عکس 1؛ ميوه دوريان؛ بوي اين ميوه چنان تند و نامطبوع است که بسياري از هتلها و وسايل نقليه عمومي در جنوب شرقي آسيا، خوردن آن را ممنوع کردهاند. خيلي از غذاها براي همه مردم جهان جذاب هستند، اما بعضي ديگر تنها با عادات غذايي يک فرهنگ خاص تطابق دارند. ۸۰ غذايي که در اين موزه به نمايش گذاشته شدهاند، متعلق به گروه دوم هستند. تعداد زيادي از اين خوراکيهاي لذيذ! متعلق به آسيا و اروپا هستند، البته بيشتر آنها در رتبه اول به چين و به دنبال آن، به ايالاتمتحده تعلق دارند. در واقع، غذاهاي آمريکايي موجود در اين موزه نسبت به غذاهاي متعلق به آمريکاي مرکزي و آمريکاي جنوبي، آفريقا و استراليا بيشتر هستند. از جمله غذاهاي موردعلاقهي آمريکاييها که در اين موزه وجود دارد، سالاد ژله با پاستا است. برخي از غذاهاي موزه ممکن است طعم واقعا خوبي داشته باشند، اما پروسه آماده کردن آنها باعث آزار شديد حيوانات ميشود. يکي از اين غذاها، خوراک فرانسوي فوئگرا است، که در واقع کبد اردکي است که به زور، با يک لولهي تغذيهکننده به آن مقدار زيادي ذرت خورانده شده است. مثال ديگري از اين غذاها، مغز ميمون است که در چين خورده ميشود و گفته شده در گذشته، درحاليکه حيوان هنوز زنده بوده است، مغز آن را ميخوردند. خوراک فرانسوي توکا (Ortolan)، نيز از جملهي اين غذاهاست. توکا، يک پرنده کوچک است که حدود ۱۲ سانتيمتر طول داشته و در پاييز هنگام مهاجرت به آفريقا شکار ميشود. سپس آن را در قفسهاي تاريک نگهداري ميکنند که باعث ميشود آنقدر دانه بخورد که وزنش دو برابر شود. سپس پرنده را زنده زنده در يک ظرف آب غرق ميکنند و درسته آن را ميپزند. معمولاً هنگام سرو اين خوراک، يک دستمالکاغذي بزرگ روي سر آن قرار ميدهند که گفته ميشود براي پنهان کردن شرمشان از خداوند است. برخي ديگر نيز ميگويند اين کار صرفاً براي کاهش بويي است که از دهان پرنده متصاعد ميشود. اکثر غذاهاي نمايش دادهشده در موزه، واقعي و تازه هستند؛ به جز آنهايي که تهيهشان بسيار سخت است يا غذاهايي که با آزار حيوانات تهيه ميشوند. اين غذاها در عوض با مدلهاي پلاستيکي يا عکس نمايش داده ميشوند. غذاهاي بد بو در شيشههاي آزمايشگاهي مخصوص قرار داده ميشوند تا بوي آنها به بيرون درز نکند. تقريباً نيمي از غذاها يک روز در ميان جايگزين ميشوند؛ از اين رو باز نگه داشتن اين موزه بسيار پر هزينه است. به همين دليل، موزهي «نفرتانگيزترين غذاهاي جهان»، فقط به مدت سه ماه، يعني تا پايان ژانويه ۲۰۱۹ باز خواهد بود. عکس 2؛ سوپ ميوه و خفاش که در اندونزي، تايلند، ويتنام، گوام و چند کشور آسيايي ديگر و برخي جزاير اقيانوس آرام مصرف ميشود. عکس 3:تخم Century، يک خوراک چيني است و درواقع تخم اردک يا تخممرغي است که چند ماه نگهداري ميشود تا پوسيده و تخمير شود. ساموئل وست به روزنامهي the local گفت: «هدف اصلي ما ايجاد اوقاتي مفرح و سرگرمکننده براي بازديدکنندگان است. اما همچنين اميدوار هستيم که بتوانيم تصورات مردم را درباره چيزهايي که خوراکي هستند، به چالش بکشيم. آيا وقتيکه شما به راحتي گوشت گاو را ميخوريد، خوردن ملخ واقعاً نفرتانگيز است؟ عکس 4؛ جالب است که کلهپاچه غذاي محبوبي که در ايران و برخي کشورهاي اروپاي شرقي خورده ميشود، نيز در اين موزه به نمايش گذاشته شده است. عکس 5؛ کازو مارتزو (Casu marzu) يک پنير تهيه شده از شير گوسفندي است که توسط مردم ساردينيا مصرف ميشود و حاوي کرمهاي زنده است. قوانين سلامت و بهداشت مواد غذايي در اتحاديه اروپا، مصرف اين پنير را ممنوع اعلام کردهاند، زيرا کرمهاي موجود در آن اغلب ميتوانند در روده زنده بمانند و منجر به عفونت انگلي شوند. عکس6؛ کوميس (Kumis) شير تخمير شدهي اسب ماده است که در آسياي مرکزي نوشيده ميشود. عکس 7؛ منودو (Menudo)، يک سوپ سنتي مکزيکي است که از شکمبه گاو با فلفل چيلي قرمز تهيه ميشود. عکس 8؛ ناتو (Nattō)، يک غذاي سنتي ژاپني که از سوياي تخمير شده تهيه ميشود.