تابناک با تو/ روز پنجشنبه دانشمندان نیوزیلند اعلام کردند، طوطی «کاکاپو» در فصل جفت‌گیری پرندگان، رکورد جفت‌گیری را زده و می‌توان گفت که آب و هوا به چنین شرایط ایده آلی کمک کرده است.
گفتنی است، طوطی کاکاپو که به چاق‌ترین طوطی جهان معروف است، در معرض انقراض قرار داشت.
«أندرو دیگبی»، یکی از کارشناسان نگهداری کاکاپو در نیوزیلند توضیح داد، از پنجاه سال پیش این پرنده در معرض انقراض و به شکل پراکنده دیده می‌شُد، ولی امسال پیش بینی می‌شود که ۷۵ جوجه از این طوطی‌ها دوام آورده و زنده بمانند.

در زبان مائوری کاکاپو به معنی «طوطی شب» است و در چهار جزیره نیوزیلند وجود دارد.

این طوطی پَرهای زرد و سبز دارد و طول آن به ۶۰ سانتی‌متر و وزن آن به چهار کیلوگرم می‌رسد. کاکاپو تنها طوطی است که نمی‌تواند پرواز کند و در حال حاضر فقط ۱۴۷ عدد از این طوطی در جهان وجود دارد. این پرنده مدت‌ها از صحنه طبیعت پنهان شده و سرانجام در سال ۱۹۷۰ میلادی چند کاکاپو بالغ کشف شدند.

بنا به گزارش دانشمندان، تکثیر کاکاپو با تکثیر متعارف دیگر پرندگان متفاوت است و کاکاپو ماده هر دو یا چهار سال یک بار جفت‌گیری می‌کند، و در آغاز فصل جفت‌گیری، کاکاپو ماده یک شریک انتخاب می‌کند و پس از آن رابطه به پایان می‌رسد. کاکاپو نر در نگهداری و پرورش جوجه‌ها مشارکت نمی‌کند.



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید