نمونههایی از آداب عجیب غذا خوردن در کشورها
بيتوته/ فرهنگ هر کشور تنها در نوع پوشش و لباس و روش زندگي مردمانش خلاصه نميشود. يکي از چيزهايي که ميتواند فرهنگ کشورها را از هم متمايز سازد غذاهاي محلي آن کشور و روش خوردن آن غذاها ميباشد که گاها با آداب و رسوم خاصي همراه اند. در اين مطلب با چند نمونه از اين آداب عجيب و غريب آشنا ميشويم. هميشه بايد مقداري غذا در ظرف باقي بماند چينيها اينطور برداشت ميکنند که ميزان غذا مناسب نبوده و ميزبان غذاي کمي را در اختيارتان گذاشته است. پس درصورتي که به خانهي يک چيني دعوت شديد و از غذايتان راضي بوديد بايد حتماً مقداري از آن را در ظرفتان باقي بگذاريد. از چنگال استفاده نکنيد در کشور تايلند درصورتي که غذايي که صرف ميکنيد برنجي است حق استفاده از چنگال را نداريد در غير اينصورت توهين به ميزبان تلقي ميشود. چنانچه غذا چيزي غير از برنج بود بسته به شرايط ميتوانيد از چنگال استفاده کنيد (پيشنهاد ميکنيم پيش از شروع، به رفتار همراهان خود توجه کنيد). در تايلند استفاده از چاقو به طورکلي جزو نبايدهاست. تايلنديها صرفا از قاشق و چنگال براي غذا خوردن استفاده ميکنند. احترام به افراد مسن در کره، تا هنگامي که افراد مسنتر شروع به غذا خوردن نکردند نبايد شما شروع کنيد. آداب مردم کره در غذا خوردن را جدّي بگيريد. نمک و ادويه به غذا اضافه نکنيد به هر رستوراني در هر کجاي دنيا که برويد، براي شما نمکدان روي ميز گذاشته اند و به صورت رايج هميشه اين امکان وجود دارد که در هر کجايي که بخواهيد غذا بخوريد، بر روي غذاي خود نمک و يا ادويههاي ديگر اضافه کنيد، ولي بايد بدانيد که در مصر هيچ گاه نبايد بر روي غذاي خود نمک و يا ادويهاي ديگر بپاشيد! نمک و يا ادويه پاشيدن به غذا در مصر يک اهانت بسيار بزرگ به کسي که آن غذا را پخته است به حساب ميآيد چون، اين معنا را براي آنها تداعي ميکند که سرآشپز نميدانسته که چه مقدار چاشني را بايد به غذا اضافه ميکرده است. نوشيدن چاي در بريتانيا بريتانياييها قوانين خاصي را براي نوشيدن چاي در نظر گرفته اند، اغلب اين قانونها شامل قاشقهاي چاي خوري است. به عنوان نمونه هنگام هم زدن چاي، قاشق چاي خوري نبايد به ديواره فنجان بخورد (اين کار به منظور گريز از صداي ناخوشايند هم زدن و البته سالم ماندن فنجان انجام ميشود). بعلاوه پس از هم زدن، قاشق را به جاي داخل فنجان در نعلبکي قرار دهيد. هورت کشيدن غذا درصورتي که به ژاپن سفر کرده باشيد ديده ايد که رشته در وعدههاي غذاييشان کاربرد زيادي دارد. ولي نکته جالب خوردن اين غذاهاي رشتهاي مانند نودل يا اسپاگتي و غذاهايي از اين قبيل است. درصورتي که ما خودمان تصميم به خوردن اين غذاها را داشته باشيم ميگذاريم تا خوب خنک شود و تکه تکه اش ميکنيم تا در زمان خوردن از هورت کشيدن آن جلو گيري کنيم و سبب آزار هم سفرهاي هايمان نشويم. ولي در ژاپن از اين خبرها نيست. درصورتي که به رستوراني برويد که غذاهاي رشتهاي سرو ميشود ميبينيد که کل رستوران در حال هورت کشيدن هستند. آنها نه تنها هورت کشيدن را کار نا درستي نميدانند بلکه معتقد هستند غذاهاي رشتهاي را بايد داغ داغ و بدون تکه تکه کردن هورت کشيد و در زمان خوردنش با اين کار لذت بيشتري از غذا برد. درصورتي که شما هم علاقمند به غذاهايي مانند نودل و از اين مدل غذاها هستيدو به ژاپن سفر کرده ايد حتماً يک بار هم که شده سفارش دهيد و با لذت تمام هورت بکشيد و بخوريد.