زولبیا و بامیه بدون فایده و بسیار مضر است
ايرنا/ پژوهشگر و متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اينکه زولبيا باميه مواد مفيدي براي روزه داران ندارد از شهروندان خواست تا در مصرف آن جوانب احتياط را مراعات کنند و گفت : زولبيا و باميه مخلوطي از آرد سفيد و شکر غوطه ور در روغن است و براي سلامتي بسيار مضر است. دکتر موسي صالحي اظهار داشت: اگر در تاريخ غذاهاي چرب و سرخ کردني ها بگرديد خطرناک تر از زولبيا و باميه چيزي يافت نمي شود، من بارها در رسانه ها در آغاز ماه رمضان اين موارد را تذکر داده ام. وي با بيان اينکه زولبيا و باميه آرد سفيد و شکر جزغاله در روغن قنادي است گفت: بخش عمده اين روغن همان روغن پالم است، آرد و شکر دراين روغن که بارها جوشانده شده جزغاله مي شود و توليد مقدار زيادي آکريل آميد مي کند که زمينه ساز سرطاني شدن سلولهاست. اين متخصص علوم تغذيه ادامه داد:اين نوع شيريني به اندازه سر سوزني براي بدن انسان سود و منفعت ندارد و به کلي فاقد ويتامين هاي گروه B است و در بدن مطلقا انرژي توليد نمي کند و همه آن تبديل به چاقي و چربي خون و در نهايت به فشار خون، ديابت و کبد چرب مي شود. صالحي ادامه داد: اين در حالي است که آموزه هاي علمي و ادب و فرهنگ ما مي گويد مردم که در طول سال چرب و شيرين زيادي مي خورند در رمضان مبارک رمضان از چرب و شيرين فاصله بگيرند. وي اضافه کرد: اين که مردم در رمضان نبايد چرب و شيرين بخورند، در همين ماه توليد و مصرف زولبيا و باميه بيشتر مي شود نشان مي دهد آنها از آموزه هاي علمي و ادبي و معنوي فاصله گرفته اند، همگان بايد ضررهاي بي شمار زولبيا و باميه را براي فرزندان و نزديکان خود توضيح دهند وپولي را که صرف خريداين جرثومه بيماري زا مي کنند در ماه مبارک رمضان به فقرا و مساکيني انفاق کنند که هر روز در زباله ها به دنبال لقمه ناني مي گردند. متخصصان توصيه مي کنند روزه داران اين شيريني سنتي را کمتر مصرف کنند و حتي از اين شيريني چشم بپوشند و شيرينيهاي طبيعي را جايگزين کنند. همچنين گفته شده کالري بالاي زولبيا و باميه منجر به افزايش وزن و ناراحتيهاي متعاقب آن ميشود، با توجه به اينکه قندهاي ساده دراين نوع شيريني بالاست، به همين دليل اصلا به بيماران ديابتي و همچنين ساير افراد مصرف زولبيا و باميه توصيه نمي شود چراکه قندهاي ساده در بدن سريع به چربي تبديل ميشود. هر دانه باميه 80 کالري انرژي دارد و 100 گرم زولبيا 450 کالري دارد. مصرف زولبيا و باميه براي سلامت مضر است و در يک لحظه ميزان زيادي کالري، چربي و قند را وارد بدن ميکند در حالي که جذب قند زولبيا و باميه به علت داشتن چربي زياد 2 تا 3 ساعت زمان مي برد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar