روزهداری، رژیم لاغری نیست!
ايسنا/ عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي يزد با تاکيد بر اين که نبايد روزهداري را به عنوان نوعي رژيم لاغري مدنظر داشت، تصريح کرد: گرسنگي و تشنگي ناشي از روزهداري نه تنها نبايد از سلامت بکاهد بلکه بايد بر سلامت بدن بيفزايد. «سيد کاظم کاظميني» با اشاره به اهميت روزهداري هم به عنوان يک فضيلت ديني و هم براي سلامتي جسماني، اظهار کرد: از مهمترين خواص روزداري به لحاظ جسماني ميتوان به پاکسازي جسم، دفع مواد زائد، تقويت احساس بويايي، بينايي و شنوايي و کاهش بيماريهاي ناشي از رطوبت بدن اشاره کرد. وي با اشاره به اين که روزه گرفتن همچنين باعث از بين رفتن نفخ و بيماريهاي بدن و نيز چاقي زياد ميشود، خاطرنشان کرد: روزهداري باعث افزايش اعتماد به نفس و مقاومت بدن در برابر مشکلات ميشود به نحوي که بررسيها نشان ميدهد که دعا درماني به تقويت جسم و افزايش ايمونوگلوبين بدن منجر خواهد شد. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد افزود: گرسنگي و تشنگي ناشي از روزهداري نه تنها نبايد از سلامت بکاهد بلکه بايد بر سلامت بدن بيفزايد اما لازمه آن رعايت اصول لازم در مصرف مواد غذايي مناسب و دوري از غذاهاي نامناسب است. کاظميني در مورد اهميت استفاده از وعده سحري، بيان کرد: سحري حتماً بايد خورده شود و نبايد با نگاه يک رژيم لاغري باعث ضعف بدن شود، هر چند در پايان ماه رمضان انتظار لاغري وجود دارد اما نبايد به لاغري ناشي روزهداري به عنوان رژيم لاغري نگاه کرد. وي با تاکيد بر پرهيز از پرخوري در هنگام سحر، بيان کرد: پرخوري در سحر باعث گرسنگي در طول روز ميشود چرا که هورمونهاي افزايش دهنده قند خون، افزايش يافته و ضعف و گرسنگي را به دنبال دارد. اين مسئول در رابطه با اصول کلي وعده سحري، تصريح کرد: وعده شام سنگين ميتواند اشتها را براي خوردن سحري کاهش دهد، از مصرف زياد آب قبل از سحري نيز بايد پرهيز شود، غذا به خوبي جويده شود و بلافاصله بعد از سحري نيز نبايد خوابيد. وي يکي از دلايل مهم ضعف در ساعات روزهداري را مصرف برنج دانست و گفت: مصرف برنج يا غذاهاي کمسبوس و همچنين مصرف ميوهها به دليل زود هضم بودن براي جلوگيري از گرسنگي مفيد نيستند. کاظميني غذاهاي فيبردار را مناسبترين غذاها براي روزهداري ذکر کرد و افزود: اين نوع مواد غذايي به تدريج هضم و انرژي آنها آزاد ميشود لذا استفاده از سبوس در غذاها يا مصرف نان سبوسدار مثل نان بربري، سنگک و اضافه کردن سبوس به خورشت يکي از روشهاي مناسب براي روزهداري در ماه رمضان است. وي مصرف سبزيجاتي مانند ريحان و نعناع را در وعده سحري توصيه و بيان کرد: نوشابه باعث اتساع معده ميشود و بعد از تخليه معده، همچنان حجم معده را بزرگ نگه ميدارد که باعث احساس گرسنگي ميشود. اين مسئول همچنين عدم مصرف سالاد به همراه غذا، کمتر مصرف شدن روغنهاي نباتي و جامد که باعث ضعف بدن ميشود و جايگزين کردن روغنهاي زيتون و کنجد، مصرف خورشتهايي مانند قيمه، خورشت سيب، خورشت به آلو و موارد مشابه با نان، مصرف گوشتهاي کم چرب مانند مرغ خانگي، بلدرچين و کبک را توصيه کرد. وي در مورد مصرف انواع مغزيجات و جوانهها به جاي غذاهاي پخته، اظهار کرد: غذاهاي ترکيبي مانند مويز به عنوان قند طبيعي و مقوي، بادام به عنوان رطوبت بخش و فندوق به عنوان مقوي معده و روده و افزايش هوش مفيد به ويژه براي روزهداران سرد مزاج، مفيد است. کاظميني در پايان نيز روزهداران را از مصرف غذاهاي غليظ برحذر داشت گفت: غذاهاي غليظي مانند حليم، ماکاروني، کلهپاچه، ماهي، الويه و گوشت گاو به دليل احتياج به آب بيشتر جهت هضم و جذب مواد غذايي در بدن براي اين ايام توصيه نميشود. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar