۱۰ غذای سنتی شیراز
آخرين خبر/ شيراز يکي از محبوب ترين شهرهاي گردشگري ايران است و آثار تاريخي اش آنقدر معروفه که حتي گردشگران خارجي هم براي بازديد آن ها از نقاط مختلف دنيا خودشان را به شيراز مي رسانند. شيراز مخصوصا در ارديبهشت يکي از جذاب ترين شهرهاي ايران مي شود و عطر بهار نارنج هاي آن هوش از سر از همه مي برد. مطمئنا در جايي مثل شيراز رفتن به رستوران و خوردن غذاهاي محلي يکي از جذاب ترين و به ياد ماندني ترين بخش هاي سفرتان است. مي خواهيم تعدادي از غذاهاي شيراز را معرفي کنيم، در ادامه الي گشت را همراهي کنيد. غذاهاي شيراز ۱- دوپيازه آلوي شيرازي يکي ديگر از غذاهاي محلي شيراز دوپيازه آلو است که هم خيلي راحت درست مي شود و هم خيلي خوشمزه است. کافيست مقداري سيب زميني، گوجه فرنگي و پياز داشته باشيد تا با اضافه کردن مقداري رب و ادويه به آن ها بعد از چند دقيقه يکي از خوشمزه ترين غذاهاي محلي شيراز را درست کرده باشيد. گاهي در اين غذا گوشت خرد شده هم ريخته مي شود که آن را پر از پروتئين مي کند. شيرازي ها اين غذا را معمولا شب ها با مقداري نان تازه مي خورند. ۲- شيرازي پلو شيراز پلوهاي متنوعي دارد که براي درست کردن آن ها از مواد تازه و مقوي زيادي استفاده مي شود و به همراه سبزي خوردن، ترشي يا سالاد شيرازي سرو مي شوند. شيرازي پلو يکي از معروف ترين پلوها و غذاهاي شيراز است، يک غذاي شکيل و خوش عطر و بو که طرفداران زيادي دارد و کاملا اشتها برانگيز است . مواد لازم براي درست کردن اين غذا برنج، مرغ، زرشک، زعفران، بادمجان و ماست است. شيرازي پلو از آن دست غذاهايي است که نمي شود به شيراز رفت و آن را امتحان نکرد. ۳- شکر پلو تعداد زيادي از غذاي شيراز شيرين اند و اين به خاطر اينه که مردم از وجود طعم شيرين در غذا لذت مي برند. اگر شما هم غذاهاي شيرين را دوست داريد و خوردن اين جور غذاها انرژي تان را چند برابر مي کند به سراغ شکر پلو برويد. مواد لازم براي درست کردن اين غذا برنج، شکر، پسته، بادام، پوست نارنگي و زعفران است. رنگ، ظاهر و طعم اين غذا اشتهايتان را آنقدر باز مي کند که نمي توانيد در مقابل بشقاب دوم مقاومت کنيد. ۴- قورمه به باز هم يک غذاي شيرين ديگر که اين بار به همراه شکر، ميوه ي «به» هم مسئوليت اين طعم شيرين را به عهده گرفته است! به جز شکر و «به» مواد ديگري مثل گوشت، زعفران، پياز و ادويه هم در اين غذا به کار مي رود. طعم «به» پخته در غذا منحصربفرد و خوشمزه است و مطمئنا از طعم بينظير آن خوشتان مي آيد. ۵- لوبيا پلو وقتي اسم از لوبيا پلو مي آيد شايد برنج به همراه لوبيا سبز را تصور کنيد اما لوبيا پلوي شيرازي ها فرق دارد و با لوبيا چشم بلبلي درست مي شود. مواد لازم براي درست کردن اين غذا برنج، لوبيا چشم بلبلي، شويد، زعفران، دارچين و گوشت است. گاهي در اين غذا به جاي تکه هاي گوشت از گوشت چرخ کرده هم استفاده مي شود که از نظر بعضي ها خوشمزه تر مي شود. ۶- کلم پلو يک غذاي محلي که با اينکه از غذاهاي سنتي شيراز است اما در شهرهاي ديگر هم درست مي شود. مواد لازم براي درست کردن اين غذا کلم قمري، برنج، پياز، آرد نخود چي، گوشت چرخ کرده و سبزي است. عطر اين غذا از سبزي هاي معطر آن مي آيد که شامل شويد، تره، ريحان و ترخون است. در اين غذا مواد مقوي زيادي به کار مي رود که آن را از سالم ترين غذاها کرده و اگر از طرفداران غذاهاي سالم و مقوي هستيد مي توانيد با خيال راحت آن را ميل کنيد. دستور پخت اين غذا خيلي راحته مي توانيد به راحتي آن را در خانه درست کنيد و از عطر و طعم بينظيرش لذت ببريد به خصوص اينکه خوردن اين غذا به ماست و سبزي خوردن خيلي مي چسبد. ۷- اشکنه شيرازي با اينکه اشکنه در شهرهاي زيادي پخته مي شود ولي روش هاي پخت زيادي دارد. مواد لازم براي تهيه ي اشکنه شيرازي تخم مرغ، پياز، نعناع خشک و شنبليله است و از آن جايي که غذاي سبکي است و خيلي زود آماده مي شود معمولا در وعده ي شام خورده مي شود. ۸- کوفته هلوي شيرازي با اينکه اين که شکل و شمايل اين کوفته مثل کوفته هاي ديگر ايران است اما طعم و مزه ي متفاوتي دارد که آن را منحصربفرد و خاص کرده است. براي درست کردن اين غذا گوشت چرخ کرده، آرد نخودچي، تخم مرغ، پياز، هويج يا نرگسي با هم ترکيب و در مقداري از آن ها پياز داغ يا کشمش گذاشته مي شود. مواد به شکل گلوله هاي کوچک در مي آيد و در روغن سرخ مي شود. ۹- يخني نخود اين غذا مثل آبگوشت است و براي درست کردن آن از گوشت، سيبزميني، نخود، پياز، نمک و زردچوبه استفاده مي شود. با اينکه اين غذا منتسب به شيراز است اما در بيشتر جاهاي ايران آبگوشت را به همين روش درست مي کنند. خوردن اين غذا به همراه نان تازه و ترشي يکي از به ياد ماندني ترين تجربه هاي شکم گردي در شيراز است. ۱۰- رب پلو در اين غذا گوشت استفاده نمي شود و گياهخواران به راحتي مي توانند آن را استفاده کنند. مواد لازم براي تهيه ي اين غذاي سنتي برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پياز است و با اينکه به نظر ساده مي آيد اما گردو به همراه رب انار آن را مقوي و مفيد کرده است. در سر سفره ي شيرازي ها با اين غذا سالاد شيرازي و سبزي خوردن هم گذاشته مي شود. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar