تمام خواص جادویی عسل را اینجا بخوانید!
بازتاب زندگي/ از گذشته تا کنون از عسل در درمان بسياري از بيماري ها استفاده شده است. مهمترين خاصيت عسل ، ضد ميکروب بودن آن است. در حالي که عسل يک ماده کاملاً خوراکي است و بايستي محيط خوبي براي پرورش ميکروب ها باشد، وليکن ميکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نيز به مرور از بين مي رود. زيرا عسل حاوي آنتي بيوتيک و آنزيم دياستاز است . در گذشته از اين خاصيت عسل براي از بين بردن پينه هاي دست و پا سود مي جستند. خواص عسل : • عسل حاوي آنتي اکسيدان است، از اين رو مصرف آن براي سلامت قلب و عروق مفيد است. عسل به سلامت پوست کمک مي کند و ضد پيري است. • در قديم هر دارويي را با عسل مخلوط مي کردند، زيرا خاصيت بهبود بخشي داروها را چند برابر مي کرده و امروزه هم از عسل در بسياري از محصولات آرايشي و بهداشتي استفاده مي کنند. • از عسل در فرآورده هاي ضد سرفه بطور مستقيم و غيرمستقيم استفاده مي شود . مزه مزه و غرغره شربت عسل براي برطرف کردن زخم هاي دهان و ورم گلو بسيار سودمند است. عسل ضد آسم است. • عسل با اينکه بسيار شيرين است، براي دندان ها و لثه مضر نيست، بلکه لثه ها را سالم مي سازد و دندان ها را سفيد مي کند. • دستگاه گوارش را پاک مي سازد و ضد اسهال است. در تحقيقات ثابت شده اثر بسيار مفيدي برعفونت هاي معده با هليکو باکتر پيلوري دارد. از اين رو ضد زخم معده و دستگاه گوارش است. • عسل در درمان آب مرواريد ( کاتاراکت ) مفيد است. • عسل بادشکن است و براي معالجه قولنج روده تجويز مي شود و در مسموميت هاي غذايي، دستگاه گوارش را پاک مي سازد. • دوست کبد و پادزهر است، پس در بيماري هاي کبدي مصرف آن مفيد است .سکنجبيني که با عسل تهيه مي شود، صفرابري اعلاست. • سنگ هاي کليه و مثانه را از بين مي برد. براي اين منظور عسل را با کندر بايد مصرف کرد. • عسل خواب آور است و به مبتلايان به بيماري کم خوابي توصيه مي شود که قبل از خواب چند قاشق مرباخوري عسل ميل کنند. • براي رفع کم اشتهايي مفيد است و کلاً جريان خون را در بدن بهبود مي بخشد. از اين رو به رشد عضلات کمک مي کند، پس براي بچه هاي کم اشتها و افراد ورزشکار بسيار مفيد است. • عسل گرفتگي مويرگ ها را باز مي کند و براي عروق بسيار مفيد است. پس سالمندان اگر هر روز شربت عسل و ليموي تازه بنوشند، عمر طولاني تري خواهند داشت. • حتي موم عسل نيز خواص زيادي دارد و ماسک آن براي صورت، چين و چروک و فرورفتگي هاي پوست را مي پوشاند و پوست را لطيف مي کند. درمان بيماري هاي متفاوت با عسل: * چاقي مفرط، فشارخون بالا، چربي بالا: صبح به صبح يک ليوان آب داغ با يک قاشق مرباخوري عسل و ۵ تا ۱۰ قطره سرکه سيب بنوشيد. * براي درمان زخم هاي دهان: مخلوطي از يک قاشق مرباخوري عسل و کمي زردچوبه به زخم دهان يا زخم هاي روي زبان بماليد اين مخلوط باعث ترشح بزاق دهان مي شود تا سم را بکشد. براي سرعت بخشيدن به روند بهبود بايد اين مايه را از دهان بيرون ريخت. براي زخم معده، روزي ۲ بار محلول يک ليوان شير ولرم را با يک قاشق مرباخوري عسل بنوشيد. * براي زخم هاي موضعي: با گاز استريل حاوي عسل روي زخم را بپوشانيد و شب آن را برداريد. * سرماخوردگي: مخلوط نصف قاشق مرباخوري دارچين و يک قاشق مرباخوري عسل را روزي ۲ يا ۳ بار مصرف کنيد. * سينوزيت: روزي ۲ يا ۳ بار مخلوطي از يک قاشق مرباخوري آب زنجبيل تازه و يک قاشق مرباخوري عسل مصرف کنيد. * حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه: يک قسمت آب ليمو را با يک قسمت عسل مخلوط کنيد و روزي ۲ بار کمي از آن را بنوشيد. * اضطراب: يک ليوان آب پرتقال، يک قاشق مرباخوري عسل و کمي پودر جوز هندي را روزي ۲ بار ميل کنيد. * کاهش ميل به سيگار: قبل از سيگار کشيدن تکه هاي کوچک آناناس را همراه با نصف قاشق مرباخوري عسل بجويد. * معده درد: مخلوطي از يک چهارم قاشق مرباخوري پودر برگ بو، يک چهارم قاشق مرباخوري دانه کرفس و يک قاشق مرباخوري عسل را قبل از ناهار و شام ميل کنيد. * گردش خون ضعيف: مخلوطي از يک قاشق مرباخوري دارچين و يک قاشق مرباخوري عسل را در يک ليوان آب گرم دم کنيد و بنوشيد. * سکسکه: مخلوطي از يک قاشق مرباخوري عسل و يک قاشق مرباخوري روغن کرچک را هر ۱۰ دقيقه ميل کنيد تا سکسکه شما بند بيايد. ممکن است بعضي از زنبورها به گل خرزهره و چند گل سمي ديگر عادت کنند و محصول سمي تهيه نمايند که البته اين کار به ندرت اتفاق مي افتد. به هر حال از مصرف اين ماده بسيار مفيد غافل نشويد و از فوايد زياد آن سود بجوييد. پس عسلهاي موجود در بازار را ميتوان به ۳ نوع اصلي تقسيم کرد: عسل طبيعي: عسلي که زنبور با مکيدن شهد گلها توليد ميکند. عسل غيرطبيعي: عسلي که زنبور با مکيدن شربت آب شکر يا شيره ميوه توليد کرده باشد. عسل تقلبي: عسلي که يک فرد متقلب از شيره قند، شيره ذرت يا با بعضي ميوهها بدون دخالت دادن زنبورها درست کرده باشد. نحوه نگهداري و تشخيص عسل سالم : استفاده از ظرف فلزي ممنوع: عسل محصول فسادناپذيري است که خاصيت باکتريکشي دارد؛ پس فاسد نميشود. نگهداري عسل حتي براي کوتاه مدت در دماي بالاي ۳۲ درجه سانتيگراد، رنگ، طعم و خاصيت آنزيمهاي آن را تغيير ميدهد. در ترکيب عسل مقدار زيادي اسيد وجود دارد. براي همين اگر عسلتان را در ظروف فلزي نگه داريد، هم ظرفتان خرده ميشود و هم رنگ، بو و طعم آن تغيير ميکند، پس حتما عسل را در ظروف شيشهاي يا پلاستيکي نگه داريد. رطوبت، دشمن عسل است. عسل را در جاي مرطوب نگه نداريد، در ضمن قاشق خيس را در ظرف عسل فرو نبريد چون باعث رقيق و نامرغوب شدن آن ميشود. عسل در دماي بالاي ۲۵ درجه سانتيگراد يا زير ۵ درجه سانتيگراد «شکرک» ميزند. براي کسب اطلاعات بيشتر درباره شکرکزدن عسل به قسمت عسل تقلبي مراجعه کنيد. وجود ذرات خارجي مثل گرد و غبار، ذرات موم و… در عسل باعث تسريع عمل شکرک زدن آن ميشود. اگر عسل تان شکرک زد، نگران نباشيد. شما ميتوانيد به راحتي و با قراردادن شيشه عسل درون يک ظرف آبجوش آن را حرارت دهيد و به حالت اولش برگردانيد. اما اگر يک ماه بعد ديديد که دوباره همان عسل شکرک زده ـ به خاطر متبلور شدن دانههاي شکر ـ به راحتي نميتوانيد با انجام کار دفعه قبل آن را به حالت مايع درآوريد. عسلهاي پاستوريزه که در حرارت بالا جوشيده و به صورت صنعتي بستهبندي ميشوند، اصلا شکرک نميزنند و رسوب هم نميکنند. در عوض به علت حرارت زياد، بسياري از خواص آن کم ميشود؛ يعني درصدي از اسيدهاي آمينه، دياستاز مثبت و بعضي ويتامينهاي عسل از بين ميرود. عسل از سالمترين خوراکيهاست، به شرطي که از اول سالم به عمل آمده باشد چون در بعضي مناطق زنبورها از گل گياهان سمي شهد ميمکند يا از شهد گياهاني که سمپاشي شدهاند، استفاده ميکنند که نتيجه آن توليد عسل نامرغوب يا حتي سمي است. حواستان باشد عسلي که بوييدن آن شما را به عطسه بيندازد، خوردنش مستي و سکر بياورد يا چشيدنش گلو را بسوزاند، عسل نامرغوبي است که بايد از خوردنش پرهيز کرد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar