تولید سرانه گوشت مرغ به 26 کیلوگرم رسید
عصر اقتصاد/ مرکز آمار اعلام کرد: توليد سرانه گوشت مرغ و تخم مرغ در سال 95 به ترتيب به رقم 26 و 12 کيلوگرم رسيد، در عين حال توليد سرانه گوشت قرمز نيز در اين سال بالغ بر 10 کيلوگرم شد . براساس آخرين سالنامه آماري کشور، ميزان توليد گوشت مرغ در سال 1395 نسبت به 10 سال پيش از آن 52 درصد افزايش يافت. براساس اين گزارش در بازه زماني مورد نظر ( 1395 نسبت به سال 385 ) توليد تخم مرغ 39 درصد، توليد شير 25 درصد رشد و توليد گوشت قرمز يک درصد افت داشت. سال 1385 به طور متوسط سرانه توليد براي هر ايراني، ١٢ کيلو گرم گوشت قرمز، ١١٠ کيلو گرم شير، ١٩ کيلو گرم گوشت مرغ و ١٠ کيلو گرم تخم مرغ بود، سال ١٣٩٥، سرانه توليد شير به رقم ١٢١ کيلوگرم رسيد. استان هايي که بيشترين توليد را دارا بودند بيشترين توليد سرانه استاني گوشت قرمز در سال 95 مربوط به استان ايلام با توليد 29 کيلو گرم بود و قزوين نيز با توليد سرانه استاني 389 کيلو گرم شير و نيز 57 کيلو گرم تخم مرغ رتبه نخست بيشترين توليد شير و تخم مرغ را داشتند. علاوه براين توليد سرانه استاني گوشت مرغ در استان گلستان ٨٨ کيلو گرم در سال 95 ثبت شد که اين استان رتبه نخست را در اين زمينه کسب کرد. ايران با ظرفيت بيش از 2.4 ميليون تن توليد گوشت مرغ، اکنون سالانه نزديک به 2.2 ميليون تن توليد دارد و در شمار هشت کشور برتر توليدکننده مرغ در دنيا جاي گرفته است. همچنين اطلاعات منتشر شده رسانه اي حاکي است، ساليانه بيش از 800 هزار تن گوشت قرمز در کشور توليد مي شود. طبق آمارهاي وزارت جهادکشاورزي، سالانه نزديک به 10 ميليون تن شيرخام در کشور توليد مي شود که بخش عمده آن در زمينه توليد فرآورده هاي لبني مورد استفاده قرار مي گيرد.