درمان کبدچرب بابادام زمینی!
نامه نيوز/ خواص بادام زميني براي پيشگيري از بيماري کبد چرب، مهار اشتهاي کاذب است. کبد چرب بيماري است که به طور دائم همراه فرد است و تنها با خوردن غذاهاي مناسب مي توان آن را کنترل کرد. کبد يکي از ارگان هاي حياتي بدن مي باشد که وظيفه ي پالايش مواد خوراکي خورده شده را به عهده دارد. در اين مقاله به بررسي درمان کبد چرب با بادام زميني و خواص آن پرداخته شده است. فوايد بادام زميني در پيشگيري و درمان کبد چرب قبل از صحبت در مورد رابطه مصرف بادام زميني و کبد چرب لازم به ذکر است، بيماري کبد چرب درمان کامل و مقطعي ندارد و با مصرف مواد غذايي سالم و انجام فعاليت هاي ورزشي، تنها ميتوان روند آن را کنترل و کند نمود و از پيشرفت آن پيشگيري کرد. بادام زميني سرشار از چربيهاي خوب و مفيد براي بدن است اين دانه گياهي مقادير بالاي چربيهاي غير اشباع و مفيد براي سلامتي بدن دارد که مصرف آنها هيچ آسيبي به کبد و ارگانهاي حياتي بدن نميرساند. جالب است بدانيد در ۳۰ گرم بادام زميني حدود ۱۴ گرم چربي وجود دارد، که بيش از ۱۱ گرم آن چربي غير اشباع است. اين چربيها از مفيدترين چربيهاي خوراکي هستند و تقريباً در اغلب دانههاي گياهي از جمله بادام زميني يافت ميشوند. مصرف بادام زميني باعث کاهش کل کلسترول و کاهشLDL يا کلسترول بد خون ميشود. همچنين مصرف اين دانه گياهي همزمان به حفظ و نگهداري HDL يا کلسترول خوب کمک خواهد کرد. از اين رو مصرف منظم و مستمر آن براي افراد مبتلا به کبد چرب و اضافه وزن مفيد است. 85 درصد چربي موجود در بادام زميني، چربي غير اشباع (خوب) است که 50 درصد آن چربي هاي غيراشباع مونو و 35 درصد چربيهاي غيراشباع پلي است. اين چربيها کلسترول خون را پائين ميآورند و از اين طريق، علاوه بر سلامت قلب براي درمان کبد چرب مؤثرند. اندامهاي داخلي بدن نظير کبد نياز به چربيهاي خوب و غير اشباع دارند تا بتوانند املاح و ويتامينهاي لازم را دريافت و جذب کنند. بادام زميني علاوه بر اينکه حاوي مقادير بالاي چربيهاي غير اشباع و مفيد براي سلامتي بدن است که هيچ آسيبي به کبد و ارگانهاي حياتي بدن نمي رساند، همزمان سهم قابل توجهي از پروتئينهاي گياهي، املاح و ويتامينهاي مورد نياز بدن انسان را تامين ميکند. از ديگر خواص بادام زميني براي پيشگيري از بيماري کبد چرب، مهار اشتهاي کاذب است. به اين ترتيب با مصرف چند عدد بادام زميني در طول روز به فواصل معين و دريافت مواد مغذي ضروري و احساس سيري، ميل به خوردن تنقلات ناسالم و پر خوري که از عوامل اصلي ابتلا به کبد چرب است، به شدت کاهش مييابد. مصرف بادام زميني باعث افزايش متابوليسم و سوخت و ساز بدن ميشود در نتيجه بدن انرژي بيشتري مصرف نموده و براي تامين انرژي مازاد از چربيهاي ذخيره و انباشته شده در ساير اندامها، استفاده ميکند. بادام زميني و کره تهيه شده از آن، فاقد چربيهاي ترانس هستند چربي هاي اشباع و ترانس، هر دو باعث افزايش کلسترول خون مي شوند که يکي از عوامل ايجاد کبد چرب است. تحقيقات نشان داده مواد انتي اکسيدان و ويتامينها از جمله ويتامين اي در درمان کبد چرب مفيد هستند. بادام زميني نيز نظير ساير اجيلها حاوي مقادير بالايي از ويتامين اي است. ويتامين E اثر ضد اکسيدان دارد و ميتواند با افزايش سوخت و ساز چربيها در درمان کبد چرب مورد استفاده قرار گيرد. در پايان ذکر اين نکته ضروري است، يک رژيم غذايي مطلوب حاوي بادام زميني براي درمان کبد چرب بايد با فعاليت بدني کافي و اصلاح سبک زندگي همراه باشد، تا توانايي کاهش تجمع چربي در کبد را به حداکثر برساند. همچنين اگرچه چربي غيراشباع بادام زميني داراي فوايد متعدد سلامت از جمله چربي مطلوب و کمک به پيشگيري و درمان کبد چرب است، اما مصرف بيش از اندازه چربي غيراشباع نيز مي تواند تاثيرات مضر قابل توجهي بر متابوليسم داشته باشد. پس در مصرف آن اعتدال را رعايت کنيد. خواص کره بادام زميني ضد سرطان تحقيقات ديگري نشان داده اند که مصرف يک واحد بادامزميني (10 عدد بادام زميني) در هفته ميتواند از بروز سرطان روده در زنان پيشگيري کند. فيتوسترول موجود در بادامزميني و کره بادامزميني نيز ميتواند رشد سلولهاي سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتي از بروز سرطان ريه در افراد مستعد بکاهد. بهعلاوه، بادامزميني حاوي نوعي آنتياکسيدان به نام رزوراترول است که ميتواند به نوعي ترکيب ضدسرطاني به نام پيساتانول تغيير شکل يابد. اين تغيير شکل به کمک نوعي آنزيم که در تومورهاي سرطاني يافت ميشود، ايجاد ميشود و به اين ترتيب مانع رشد تومورها خواهد شد. ضد ديابت جالب است بدانيد ثابت شده که مصرف منظم کره بادامزميني (حداقل 5 قاشق غذاخوري در هفته) ميتواند از بروز ديابت نوع 2 در زنان پيشگيري کند. فيبر و منيزيم موجود در کره بادامزميني از جمله دلايل خاصيت ضدديابتي اين ماده غذايي هستند. دشمن سنگ کيسه صفرا تحقيقات بيشماري نشان داده اند مصرف مرتب کره بادامزميني ميتواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کيسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دليل اين خاصيت بادام زميني نيز وجود فيبرهاي غذايي، فيتوسترول و منيزيم است. مطالعه 20ساله روي بيش از 80 هزار زن نشان ميدهد زناني که حداقل دو قاشق غذاخوري بادامزميني يا کره بادامزميني در هفته مصرف ميکنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا ميشوند. شايد باور نکنيد، اما اين راه ساده و آساني براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar