برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

نانوذرات نقره از گیاه مرزه استخراج شد

منبع
خبرگزاري دانشجو
بروزرسانی
نانوذرات نقره از گیاه مرزه استخراج شد
خبرگزاري دانشجو/ پژوهشگران دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) در بخشي از يک پژوهش آزمايشگاهي اقدام به بررسي تأثير شوري محيط کشت گياه مرزه، بر روي مقدار و کيفيت نانوذرات نقره استخراج شده از اين گياه کردند. پژوهشگران دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) قزوين در بخشي از يک پژوهش آزمايشگاهي اقدام به بررسي تأثير شوري محيط کشت گياه مرزه، بر روي مقدار و کيفيت نانوذرات نقره استخراج شده از اين گياه کردند. نانوذرات استخراج شده از اندازه و شکل ظاهري مطلوبي برخوردارند که اين موضوع موجب افزايش کارايي آنان شده‌است. يکي از راه‌هاي مقابله با بيماري‌ها، استفاده از ذرات با خاصيت ضدباکتريايي در محل‌هاي مساعد براي رشد آن‌ها از جمله انواع مواد غذايي، بسته‌بندي مواد دارويي و محيط‌هاي بيمارستاني است. با توجه به سازوکار عملکرد اين ذرات، کاهش اندازه تا مقياس نانو کارايي آن‌ها را با افزايش چشمگير مواجه مي‌کند. ازاين‌رو محققان اين حوزه به دنبال روش‌هايي جهت سنتز اين‌گونه ذرات در مقياس نانو هستند. ايمان رسايي، محقق طرح، ضمن اشاره به سنتز سبز نانوذرات به‌عنوان يک روش مقرون‌به‌صرفه جهت سنتز آن‌ها، عدم کنترل بر خواص ظاهري نانوذرات از جمله اندازه و شکل آن‌ها را يکي از مشکلات اين روش‌ها خواند و افزود: «در بخشي از طرح حاضر از گياه مرزه به‌عنوان يک منبع جهت استخراج نانوذرات نقره استفاده شده‌است. ازآنجايي‌که شکل و اندازه‌ نانوذرات تأثير زيادي بر کارايي آن‌ها دارد، در اين طرح سعي شده تا با تغيير ميزان شوري محيط رشد گياه در قالب يک طرح آزمايشي، شکل و اندازه‌ نانوذرات به مقادير بهينه نزديک شود.» وي ادامه داد: «عدم استفاده از مواد شيميايي در فرآيند سنتز نانوذرات نقره موجب کاهش آلودگي زيست‌محيطي و همچنين کاهش هزينه‌ فرآيند شده‌است.» به گفته اين محقق، نانوذرات حاصل‌شده در فرآيند سنتز، اندازه‌ به‌مراتب کوچک‌تري در مقايسه با نانوذرات سنتز شده در حين فرآيند‌هاي شيميايي داشته‌اند. اين موضوع موجب شده تا نانوذرات، سطح بيشتري را جهت اتصال به باکتري و مختل کردن عملکرد زيستي آن‌ها در اختيار قرار دهند. در طرح حاضر نانوذرات نقره با در نظر گرفتن تغيير ميزان غلظت نمک در محيط رشد (تيمار) از گياه مرزه استخراج شده و توسط آزمون‌هاي مختلف مشخصه يابي مورد ارزيابي قرار گرفته‌اند. سپس عملکرد ضد باکتريايي نانوذرات سنتز شده بر روي باکتري‌هاي گرم منفي و مثبت شامل Escherichia coli، Bacillus subtilis و Bacillus vallismortis بررسي شده‌است. نتايج حاصل‌شده از آزمون‌هاي مربوط به سنجش کارايي ضد باکتري نانوذرات حاکي از آن است که نانوذرات استخراج شده از گياهي که در تيمار حاوي ۱۵۰ ميکرومولار نمک طعام رشد کرده، کوچک‌ترين اندازه و بيشترين کارايي را داشته‌اند. اين تحقيقات حاصل تلاش‌هاي ايمان رسايي- دانش‌آموخته مقطع کارشناسي ارشد دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) قزوين- و مريم قنادنيا و سعيد باغشاهي- اعضاي هيأت علمي اين دانشگاه- است. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره