ایرنا/ مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: متقاضیان عرضه و فروش ماهی قرمز جهت انتقال و حمل و نقل بین شهری ماهیان قرمز نوروزی در مقادیر بالا باید گواهی حمل قرنطینه ای لازم را از شبکه دامپزشکی مبدا تهیه کنند.
کامیار داهیم افزود: این تدابیر در راستای تامین بهداشت عمومی جامعه اتخاذ شده و ضروری است تا شهروندان ماهی قرمز را از مراکزی که دارای مکان های مسقف و لوازم شست و شو و ضد عفونی می باشد، خریداری کنند.
وی اضافه کرد: شهروندان اگر خواهان نگهداری ماهی قرمز به مدت طولانی در خانه یا در کنار سفره هفت سین هستند برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرند.
وی گفت: از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده شود و فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب باشد؛ در هر بار تعویض آب ماهی ها نیز فقط 25 درصد از کل آب باید تعویض شود.
داهیم افزود: برای تداوم عمر ماهی ها در صورت استفاده از آب شرب شهری باید جهت کلرزدایی، آب مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار داد تا کلر موجود در آب از بین برود.
وی با بیان اینکه مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها 6.5 و 7.5 و بهترین دمای آب 10 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد، گفت: جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه های عرضه ماهی زینتی وجود دارد، استفاده شود.
داهیم افزود: غذاهای ماهیان زینتی با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف در بسته نگهداری شود و از خرید ماهی های مریض، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و باله ها خودداری شود.
وی با بیان اینکه در صورت مریض شدن ماهی و بروز تلفات باید هر چه سریع تر آنها را از بقیه ماهی ها جدا کرد، ادامه داد: کودکان از دست زدن و بازی کردن با ماهی خودداری کنند زیرا ممکن است عوامل بیماری زای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.
وی از شهروندان خواست تا اگر سابقه ی بیماری پوستی یا آلرژی دارند برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنند.
داهیم ادامه داد: برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام، پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد و برای جلوگیری از خطرهای بهداشتی، از رهاسازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری شود.
داهیم با بیان اینکه نباید آب تعویضی ماهی ها مستقیم در چاه یا فاضلاب تخلیه شود، گفت: ریختن آب ماهی ها در معابر عمومی یا باغچه ممنوع بوده و لازم است تا از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهی ها خودداری شود.
وی اضافه کرد: می توان با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان، کودکان و نوجوانان را با حق حیات جانداران و نحوه رفتار صحیح با آنها آشنا کرد.
همه ساله از ابتدای اسفند ماه ماهی قرمز زینتی سفره هفت سین در پیشخوان مغازه ها و کنار خیابان ها در آذربایجان غربی به فروش می رسد ولی شهروندان اطلاعات اندکی درباره ماهیان قرمز و نگهداری آن دارند.



همراهان عزیز ، آخرین اخبار استان آذربایجان غربی را به صورت لحظه ای و فراجناحی در بسترهای زیر دنبال کنید :
آخرین خبر آذربایجان غربی در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAELz0XoXS28pvvtZPA
آخرین خبر آذربایجان غربی در اینستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today
آخرین خبر آذربایجان غربی در سروش :
http://sapp.ir/Wazerbaijan.Online
آخرین خبر آذربایجان غربی در ایتا :
http://eitaa.com/joinchat/160890880Cb0c2e5d16b