نماد آخرین خبر

خوراک های سنتی، گیلان را دلپذیرتر می کند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
خوراک های سنتی، گیلان را دلپذیرتر می کند
ايرنا/ بر اساس اعلام اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، 170 نوع غذا و خوراکي محلي و سنتي نظير لونگي، باسترما، بوراني پلو، کال کباب، اناربيج، ترش تره، ماهي فويج، فسنجان، واويشکا، ميرزاقاسمي، باقلاقاتوق، کولي غورابيج، آش ترش، سيرقليه، چخرتمه، ماهي مالاتا و مسما و ده ها چاشني و مکمل غذايي از جمله زيتون پرورده، ماست چکيده، ماهي شور و دودي، سير ترشي و هفت بيجار در اين استان شناسايي شده است. سفره آرايي، بهداشت پخت و شوق استقبال از مهمانان و مسافران از خصائل بانوان و زنان هنرمند گيلاني است و عطر برخاسته از تنور روستاها، آشپزخانه منازل و دستپخت سرآشپزهاي قابل رستوران ها و سفره خانه ها روح و جان رهگذران و مسافران را تسخير مي کند. 275 مجمتع بين راهي و صدها مرکز تهيه و توزيع غذا در محورهاي مواصلاتي گيلان در نخستين روزهاي سال 98 پذيراي هزاران گردشگر و مسافر داخلي و خارجي است و به تدريج بر شمار مهمانان نوروزي اين ديار سرسبز افزوده مي شود و بهره مندي اقتصادي از اين فرصت ها، هنر مديران و مسئولان امر را مي طلبد. استاندار گيلان گردشگري را يکي از بزرگترين ظرفيت هاي فعال کننده اقتصاد اين استان مي داند و بر تعامل بيشتر مسئولان و بخش هاي خصوصي براي بهره مندي از ظرفيت هاي گردشگري تاکيد مي کند. مصطفي سالاري مي گويد: گردشگري محور توسعه گيلان است و از خادمان اين حوزه با جديت حمايت مي کنيم و فعالان اين عرصه بايد مطالبه گر باشند و اگر دستگاهي در توسعه اين صنعت، کوتاهي کند، اطلاع رساني کنيد تا برطرف کنيم. حميد رضا آذرپور معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، افزايش شمار مسافران نوروزي استان نسبت به سال قبل را پيش بيني کرده است و بنابراين، متوليان گردشگري بايد از اين فرصت براي ماندگاري بيشتر مسافران استفاده کنند و يکي از راهکارها، احياء و معرفي غذاهاي محلي است. در منتهي اليه غرب استان گيلان و نوار مرزي جمهوري آذربايجان، شهرستان آستارا در مقام استقبال از گردشگران داخلي و خارجي نقش مهمي دارد و آشپزها و رستوران داران اين شهرستان مرزي نيز به کيفيت و طعم غذاهاي محلي براي جلب نظر مهمانان، اهميت زيادي قائل هستند. روحي مدير يکي از غذاخوري هاي بزرگ آستارا مي گويد: غذاهاي سنتي گيلان مشهور است و مشتري هاي خارجي نيز به تعدادي از آنها علاقه مند هستند و توجه به نظر مشتري در تهيه غذا، رمز موفقيت يک رستوران يا غذاخوري است. او ادامه مي دهد: بسياري از مشتريان ما براي صرف غذاهاي سنتي گيلان به اين ديار سفر مي کنند و حفظ کيفيت غذاها در جلب نظر مخاطبان و رعايت ذائقه آنها مد نظر ماست و آشپزهاي مجرب، در پخت خوراکي هاي محلي و سنتي مهارت خوبي دارند. سرپرست اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آستارا نيز با اشاره به توجه مسافران و گردشگران به شبکه هاي اجتماعي گيلان در سفر به اين استان، ضرورت معرفي غذاهاي سنتي در فضاي مجازي را خاطر نشان مي شود. پردل اميري نژاد مي گويد: حضور انبوه مردم و به خصوص جوانان در فضاي مجازي، فرصت کم نظيري براي معرفي خوراکي هاي محلي گيلان فراهم کرده است و استفاده مطلوب از اين ظرفيت، باعث جذب و ماندگاري بيشتر گردشگران داخلي و خارجي و رونق صنعت گردشگري استان خواهد شد. با توجه به جايگاه غذا نزد مردم و ارج گذاري عمومي به دست پخت هاي سنتي و محلي، با احيا و معرفي اغذيه هاي سنتي گيلان در شهرهاي مختلف اين استان، امکان تحول بزرگ در زنجيره خدمات گردشگري و رونق اقتصادي وجود دارد و در اين راستا نقش اداره هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، مديران مجتمع هاي اقامتي و غذاخوري ها و رسانه ها غير قابل انکار است. همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان گيلان را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد : آخرين خبر گيلان در تلگرام : http://t.me/joinchat/AAAAAEGgat6mmiJXlKYnLQ آخرين خبر گيلان در اينستاگرام : https://instagram.com/gilan_today آخرين خبر گيلان در سروش : http://sapp.ir/Gilan.Online آخرين خبر گيلان در ايتا : http://eitaa.com/joinchat/160694272Cde52459bc0
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره