توصیه های "نوروزی" برای بیماران دیابتی
ايسنا/ يک متخصص غدد به بيماران ديابتي هشدار داد که در تعطيلات نوروزي با توجه به افزايش ديد و بازديدها و مصرف اقلام خوراکي از بيماري خود غافل نشوند.
دکتر کارون شاه ابراهيمي با اشاره به تغيير برنامه غذايي در نوروز گفت: بطور معمول به خاطر افزايش ديد و بازديدها و استفاده از برخي اقلام خوراکي مانند آجيل و شيريني برنامه غذايي افراد دچار تغيير مي شود.
وي افزود: افرادي که ديابت دارند بايد مراقب باشند تا در اين شرايط وضعيت بيماري آنها بدتر نشود و در همين راستا توصيه مي شود به طور منظم کنترل قند خود را در تعطيلات نوروز انجام دهند.
وي نسبت به مصرف زياد آجيل و شيريني براي بيماران ديابتي هشدار داد وافزود: مصرف اين دو مواد غذايي ميتواند چربي و قند خون را افزايش داده و مشکلاتي را براي بيماران ديابتي به وجود بياورد و در همين راستا توصيه ميشود بيش از يک مشت آجيل در طول روز مصرف نشود.
شاه ابراهيمي تصريح کرد: مصرف شيريني نيز بسيار بايد محدود شده و نهايتا يک يا دو عدد شيريني خشک کوچک در طول روز مصرف شود.
اين متخصص غدد خاطرنشان کرد: بيماران ديابتي در صورت مصرف آجيل و شيريني بايد حتما از ميزان مصرف نان وبرنج در وعده هاي اصلي غذايي کم کنند.
وي در خصوص مصرف زياد ميوه هم هشدار داد وافزود: توصيه ميشود هر بيمار ديابتي تنها سه تا چهار واحد (هر واحد به اندازه يک سيب يا پرتقال است) ميوه مصرف کند.
شاه ابراهيمي بر انجام تحرک و ورزش در طول تعطيلات نوروز تاکيد کرد وافزود: توصيه ميشود بيماران با مشورت پزشک در طول تعطيلات نوروزي با توجه به افزايش استفاده از آجيل و شيريني، مصرف انسولين خود را بالا ببرند.
وي افزود: در طول مسافرت نوروزي هم بيماران بايد حتما دارو و يا انسولين خود را همراه داشته باشند تا در صورت نياز مصرف کنند و نبايد در اين شرايط هم از وضعيت بيماري خود غافل شده و هر ماده خوراکي را به هر ميزان مصرف کنند.