آداب صحیح غذا خوردن را بیاموزید
آخرين خبر/ ياد بگيريم چه غذاها و مواد خوراکي را نبايد باهم بخوريم تا سلامتي مان حفظ شود.در اين مطلب به برخي بايدها و نبايدهاي غذايي و نوشيدني و اينکه کدام خوراکيها را نبايد همراه هم مصرف کنيم، از منظر طب ايراني اشاره شده است. مکتب طب سنتي ايران يکي از غنيترين طبهاي جايگزين است و بهعنوان يک مکتب کامل، پويا، علمي و با مباني فکري آزمودهشده، شناخته ميشود. طب سنتي ايران که ثمره تجربههاي گسترده دانشمندان و حکماي اين سرزمين طي قرون و اعصار متمادي است، توجه بسياري به امر تغذيه در دو حيطه پيشگيري و درمان دارد؛ بدون شک يکي از عوامل مؤثر بر وضعيت سلامت، تغذيه است. در اين مکتب براي مزاجهاي مختلف انسان، غذاها و نوشيدنيهاي مختلف در نظر گرفته شده همچنين اصول صحيحي در خصوص نحوه خوردن و آشاميدن بهويژه پرهيز از رويهمخوري و زمان مناسب تغذيه با ذکر دلايل براي هريک از آنها را مورد تأکيد قرار داده است. در واقع، طب ايراني بر اين باور است که خوردن و نوشيدن دو غذاي همجنس از نظر سردي، گرمي، نفاخيت، لزوجت، قابضيت و غلظت و ... ممنوع بوده و باعث ايجاد انواع بيماريها ميشود ضمن اينکه اساساً مصرف همزمان برخي خوراکيها بهدليل ترکيب شدن با هم در معده و در نتيجه بهدليل اثراتي که روي توليد اخلاط ميگذارند در اين مکتب طبي منع شدهاند. در ادامه به برخي بايدها و نبايدهاي غذايي و نوشيدني و اينکه کدام خوراکيها را نبايد همراه هم مصرف کنيم، از منظر طب ايراني اشاره ميکنيم: ــ سرکه با برنج (بسياري عادت دارند که در سالاد خود بهويژه سالاد شيرازي، سرکه اسفاده ميکنند و آن را همراه غذاي حاوي پلو، مصرف ميکنند!) ــ ماست با ترب و ماهى يا بعد از ترب و ماهى ــ گوشت مرغ با ماست و ماهى و يا بالعکس ــ شير با گوشت مرغ ــ شير با ماهى ــ انار با حليم ــ انگور با کلّه گوسفند ــ سرکه با عدس يا با ماش ــ خربزه با عسل ــ مويز با عسل ــ خربزه با انبه ــ آب گرم با غذاي شور ــ "آب سرد" نبايد بعد از اين موارد استفاده شود: بعد از ميوههاي تر، حلوا، طعام گرم و شيرين، بعد از خواب، جماع، حمّام، ورزش سنگين، روزهداري، بين خواب، در حمّام و در حالي که معده خالي است مانند صبح ناشتا.