فشارخون بالا بیشترین عامل مرگومیر در گیلان
فارس/ محمد عباسي امروز در گفتوگويي با اشاره به مصرف بالاي نمک در بين مردم استان گيلان اظهار کرد: مصرف بالاي نمک در بين مردم باعث بيماريهاي گوناگوني ميشود بهطوريکه مصرف نمک در گيلان روزانه ۱۰ تا ۱۲ گرم است که پنج برابر بيشتر از حد استاندارد است. وي با تأکيد بر اينکه بسياري از غذاهاي گيلاني داراي نمک است، گفت: در گيلان غذا و چاشنيهاي غذايي زيادي مثل، ماهي شور، زيتون، ماهيدودي وجود دارد که مصرف نمک در استان را بسيار بالابرده است. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي گيلان با اذعان به اينکه ۸۳ درصد مردم گيلان بيش از استاندارد طبيعي نمک مصرف ميکنند، تصريح کرد: بيماران قلبي و عروقي، بيماران داراي فشارخون بالا و کودکان بايد سه گرم و فرد عادي پنج گرم نمک مصرف کنند ولي متأسفانه ۸۳ درصد مردم گيلان به اين امر توجه ندارند. عباسي با اشاره آمار بالاي سکته مغزي و قلبي در استان گيلان گفت: ۵۲ درصد مردم گيلان به علت فشارخون بالا ناشي از مصرف بالاي نمک دچار سکته مغزي و قلبي شده و جان خود را از دست ميدهند.