هنگام گرمازدگی مصرف نوشیدنیهای شیرین و حاوی کافئین ممنوع
ايسنا/ کارشناس ارشد علوم بهداشتي در تغذيه با اشاره به آغاز فصل گرما و افزايش خطر بروز گرمازدگي در اثر از دست دادن آب بدن، گفت: در اين حالت، مصرف نوشيدنيهاي شيرين و کافئين دار توصيه نمي شود. نسرين نسيمي در يک کارگاه آموزشي با بيان اينکه گرمازدگي هنگامي اتفاق ميافتد که بدن در هواي گرم در معرض کم آبي قرار بگيرد و به ميزان کافي آب نوشيده نشود، افزود: سردرد، بي حالي و حالت تهوع از نشانه هاي گرمازدگي است. او نوشيدن آب کافي را از اصليترين راهکارهاي مقابله با گرمازدگي در روزهاي گرم، به ويژه در مناطق با آب و هواي مرطوب دانست و توضيح داد: نوشيدن آب در طول روز در پيشگيري از بسياري از بيماريها و حفظ سلامت نقش دارد اما در فصل گرما اين مايع حياتي، بسيار مهم تر از ساير فصل ها جلوه مي کند و بايد توجه ويژهاي نسبت به آن داشت. اين عضو دانشکده تغذيه و علوم غذايي شيراز گفت: توصيه مي شود افراد روزانه دست کم ۸ تا ۱۰ ليوان آب و مايعات مصرف کنند و حتي هنگام تردد در شهر، با همراه داشتن بطري هاي آب، ميزان آبي که با تعريق از بدن شان دفع مي شود را جبران کنند . او تاکيد کرد: منظور از مايعات بيشتر مصرف آبميوه هاي طبيعي و نيز نوشيدني هاي سنتي مانند خاکشير يا سکنجبين است و مصرف شربت ها و نوشابههاي گازدار نه تنها به اندازه نوشيدن آب مفيد نيست، بلکه بايد محدود شود . نسيمي اضافه کرد: از آنجايي که براي هضم قند نياز به آب است، وجود قند در مايعات عاملي براي دفع بيشتر آب از بدن است؛ همچنين مصرف مايعات کافئين دار مانند نوشابه و قهوه، خود باعث افزايش تشنگي و کم آبي بدن مي شود، بنابراين مصرف نوشيدني هاي شيرين و کافئين دار در اين موارد توصيه نمي شود . اين کارشناس ارشد علوم بهداشتي در تغذيه با بيان اينکه مصرف ميوه ها و سبزي ها مي تواند به تعادل آب و الکتروليت ها و در نتيجه تعادل آب و املاح بين مايعات داخل و خارج سلول کمک کند، يادآور شد: تنوع در استفاده از همه ميوه ها نکته اي است که بايد به آن دقت شود و بهتر است از تمام آن ها در حد تعادل استفاده شود