ايسنا/ حميد لطفاللهيان در ديدار با هيئت نمايندگان اتحاديه اروپا در عمارت شهرداري اردبيل اظهار کرد: ما آمادگي برگزاري برنامههاي مشترک فرهنگي و اجتماعي را با کشورهاي اروپايي به ويژه بريتانيا، اسلووني، اتريش و سوئد داريم که نمايندگان آنها با حضور در استان اردبيل ظرفيتهاي خود را در تعامل با شهر اردبيل مطرح کردند.
وي خاطرنشان کرد: امروز خوشحال هستيم که دبيران اول سفارتخانههاي چهار کشور اروپايي در عمارت قديمي شهرداري اردبيل حاضر شدند تا بر سر نقاط مشترک و سرمايهها و داشتههاي خود تبادل نظر کرده و به تقويت تعاملات و ارتباطات کمک کنيم.
شهردار اردبيل به برگزاري سمپوزيومهاي مشترک با محوريت گردشگري سلامت در ايران با کمک سفراي چهار کشور اروپايي اشاره کرد و افزود: ما آمادگي همکاري و حضور در اين برنامه ارزشمند را داريم تا قابليتهاي اردبيل را در حوزه گردشگري سلامت براي بيش از ۲۳ کشور عضو اتحاديه اروپا که براي تقويت روابط با ايران اعلام آمادگي کردند اقدام کنيم.
لطفاللهيان از برگزاري پنلهاي تخصصي در اردبيل و همکاري مشترک کميتههاي متعدد در تقويت روابط و امضاي تفاهمنامه همکاري مشترک استقبال کرد و گفت: خوشحال هستيم که در کشور اسلووني آکادمي زنبورداري راهاندازي شده که اين امر ميتواند به کمک توسعه زنبورداري و صنعت کندوي اردبيل بيايد چرا که در دنيا برند عسل سبلان شهرتي جهاني يافته است.
وي با معرفي شهر اردبيل با داشتن پيشينه تاريخي، تمدني، گردشگري و آثار و ابنيههاي بينظير و بر جاي مانده از گذشتگان و قابليت عالي گردشگري سلامت بيان کرد: قطعاً ما ميتوانيم با تکيه بر نقاط مشترک با کشورهاي اروپايي در اردبيل ميزبان گردشگران بيشمار باشيم که اين امر به تقويت روابط و تحکيم همکاريهاي مشترک منجر خواهد شد.
شهردار اردبيل يکي از ظرفيتهاي بينظير اردبيل را در حوزه صنايع دستي و همچنين عرضه محصولات متنوع در بخش فرش و تنوع صنايع دستي توليد شده در استان اعلام و تصريح کرد: با توجه به اينکه با چند شهر دنيا خواهرخواندگي داريم آمادگي امضاي قرارداد خواهرخواندگي با کشورهاي اروپايي را نيز داريم که اميدواريم در اين زمينه بتوانيم موفق عمل کنيم.لطفاللهيان به برنامه صعود کوهنوردان به قله سبلان به ويژه دبيران اول سفارت چهار کشور اروپايي اشاره کرد و افزود: کوه سبلان از شهر جهاني و بينالمللي برخوردار است به طوري که در آينده نزديک پرونده ثبت جهاني اين کوه ارزشمند به عنوان اثر طبيعي و تاريخي در يونسکو مطرح خواهد شد.
وي اظهار کرد: به دنبال صعود اين کوهنوردان به دماوند در سال گذشته و سبلان در سال جاري ما در قالب گروههاي مشترک ميتوانيم آموزشها و برنامههاي متنوعي را در تقويت فعاليتهاي کوهنوردي انجام داده و کار را به نتيجه برسانيم.
شهردار اردبيل به ساختمان قديمي شهرداري و ديرينگي اين بناي تاريخي نيز اشاره و خاطرنشان کرد: شهر اردبيل در دوره صفويه دوران طلايي خود را سپري کرده به طوري که اين شهر در تثبيت جايگاه تشيع و همچنين ترويج اين مکتب ارزشمند و ايجاد يکپارچگي در کشور نقش مؤثري داشته و اين نقش تاريخي غيرقابل انکار است.
لطفاللهيان به مشخصات تاريخي و طبيعي و فرهنگي اردبيل اشاره و بيان کرد: اميدواريم اين ديدارها و نشستها منجر به تقويت روابط و ارتباطات ايران با کشورهاي اروپايي شده و دروازه اردبيل نيز براي حضور گردشگران خارجي به ويژه اروپايي باز است تا از اين محل شاهد افزايش ارتباطات و دوستيها بين کشورهاي مختلف باشيم.
در اين ديدار دبيران اول و وزيرمختار سفارتخانههاي بريتانيا، سوئد و اسلووني نيز با اشاره به قابليتهاي اين کشورها در حوزههاي طبيعي، تاريخي و توليد محصولات ارزشمند نظير عسل از ايران و شهر اردبيل به عنوان نقطه بينظير در توسعه و تقويت گردشگري ياد کرده و براي حضور گردشگران کشورهاي مختلف به ويژه کوهنوردان براي صعود به قله سبلان به عنوان دومين قله ايران اعلام آمادگي کرده و خواستار فراهم شدن فضايي براي تقويت روابط و ارتباطات چندجانبه شدند.
در اين نشست دبيران اول و سفراي چهار کشور اروپايي به بازديد خود از مناطق مختلف اردبيل و حضور در مناطق گردشگري اشاره کرده که از صعود به سبلان به عنوان نقطه آغاز تفاهم و همکاريهاي مشترک و حضور گردشگران خارجي در اين شهر خبر دادند.
بازار