طرز تهیه قورمه سبزی شیرازی
آخرين خبر/ طرز تهيه قورمه سبزي Ghormeh Sabzi در شيراز به طور کامل در اين قسمت توضيح داده ايم. مواد مورد نياز جهت قورمه سبزي شيرازي : • نيم کيلو گوشت گوسفند ( بيشتر از قسمت ماهيچه استفاده ميشود ) • 1 عدد پياز متوسط • نيم کيلو سبزي قورمه سبزي • 1 قاشق شنبليله ي خشک • 200 گرم لوبيا قرمز ( از کنسرو لوبيا هم ميتوانيد استفاده کنيد ) • ادويه جات (نمک ، فلفل ، ادويه کاري ) به ميزان دلخواه • 3 عدد ليمو عماني • نصف استکان آبغوره يا آب نارنج • چند حبه سير دستور پخت قورمه سبزي شيرازي : لوبيا ها را از قبل خيس ميکنيم تا در هنگام پخت بهتر بپزند . سبزي ها را نيز خيلي ريز خورد ميکنيم و کمي سرخ ميکنيم . اگر بخواهيم خاصيت سبزي همچنان حفظ شود نبايد انها را زياد سرخ کنيم و تفت دهيم . اما اگر ميخواهيم قورمه سبزي ما رنگ تيره ايي داشته باشد بايد به مقدار زياد آن را با روغن تفت دهيم . پياز و سير را ريز ريز کرده و در روغن تفت ميدهيم و لوبيا ها و گوشت را به همراه فلفل و ادويه کاري به پياز اضافه کرده و همراه با هم تفت ميدهيم . و بعد از کمي سرخ شدن 2 تا 3 ليوان آب به آن اضافه کرده و صبر ميکنيم تا 1 ساعت زمان بگذرد و گوشت و لوبيا نيم پز شود . حالا سبزي هاي تفت داده شده را به مواد اضافه ميکنيم و نمک را نيز به خورشت اضافه ميکنيم .و باز صبر ميکنيم تا خورشت کاملا جا بيفتد و غليظ شود . اواخر پخت ليموعماني ها را سوراخ کرده و به خورشت اضافه ميکنيم و بعد آبليمو يا آب نارنج را نيز به ان اضافه ميکنيم . و زماني که سطح خورشت را لايه ايي از روغن پوشاند آن را سرو ميکنيم . آبغوره ايي که در قورمه سبزي استفاده ميشود در شهر شيراز به وفور و با کيفيت مرغوب يافت ميشود و خواص گوناگوني دارد . آبغوره به هضم غذاهاي چرب و سنگين و کنترل وزن کمک ميکند و براي کبد چرب بسيار مفيد است . آبغوره داراي ويتامين C ميباشد و به دليل ترکيبات ضدعفوني کننده که دارد پاک کننده ي روده و معده نيز ميباشد . اما در برخي موارد آبغوره توصيه نميشود و اگر کسي داراي شرايط خاص باشد بهتر است که از آبغوره در قورمه سبزي يا هر غذاي ديگري استفاده نکند . مثلا در طب سنتي آبغوره طبع سرد دارد و گفته ميشود کساني که دچار ضعف اعصاب هستند از آبغوره استفاده نکنند يا اينکه مصرف آبغوره ي زياد براي زنان باردار توصيه نميشود . در برخي موارد به آبغوره نمک نيز اضافه ميشود . پس کساني که فشار خون يا بيماري هاي قلبي و کليوي دارند بايد از خوردن آبغوره هاي شور پرهيز کنند .اگر آبغوره ايي که استفاده ميکنيد به ميزان دلخواه ترش نيست ميتوانيد آن را به مدت خيلي کم مثلا 5 دقيقه بجوشانيد تا کمي ترش تر شود .اين عمل باعث ميشود که مدت زمان بيشتري هم بتوان از آن ابغوره نگه داري کرد و از خراب شدن آن به هردليلي جلوگيري ميکند . در شيراز آب نارنج نيز بسيار استفاده ميشود . آب نارنج نيز طبع سرد و خشکي دارد . و سرشار از انواع ويتامين هاست و همچنين باعث کنترل فشار خون بالا ، درمان ترش کردن معده و معالجه ي تورم در گلو ميشود . از آب نارنج علاوه بر استفاده در قورمه سبزي در غذاهاي ديگر يا انواع سالادها و يا شربت ها نيز استفاده ميشود . آب نارنج براي سلامت دستگاه گوارش بسيار مفيد است و از نفخ جلوگيري ميکند و باعث درمان نفخ نيز ميشود . در کاهش قند خون موثر است و به بيماران ديابتي پيشنهاد ميشود که آب نارنج را در وعده ها ي غذايي خود مصرف کنند . ادويه ي کاري که در شيراز در انواع خورشت ها ، ماکاروني ، کتلت و غذاهاي ديگر استفاده ميشود شامل ترکيباتي چون هل ، ميخک ، گشنيز ، زردچوبه ، دارچين ، فلفل ، گل سرخ و ..... ميباشد . اين ادويه طعم بسيار خاصي به غذا ميدهد . البته کساني که مشکل معده دارند بهتر است خيلي کم از اين ادويه استفاده کنند . شهر شيراز غذاهاي سنتي بسيار خوشمزه ايي دارد که طرفداران بسياري زيادي دارد که از انواع آن ميتوان کلم پلو شيرازي ، شکر پلو ، آش سبزي ، يخني ، قورمه سبزي و آش ماست را نام برد .