جماران/ کامیار داهیم گفت: نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام‌ها در تمامی کشتارگاه‌های سطح استان در راستای حفظ سلامت عمومی و بهداشت جامعه با حضور 160 نفر از عوامل اجرایی در استان از ساعت هشت صبح تا پایان روز عید انجام می‌شود.
وی گفت: ذبح دام‌های قربانی در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی، احتمال خطر انتقال بیماری‌های همچون تب مالت، تب کریمه کنگو، سیاه زخم و انگل‌های داخلی مشترک دام و انسان را افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه شهروندان نمی‌توانند در زمینه سلامت گوشت قضاوت دقیقی داشته باشند اضافه کرد: سلامت گوشت و آلایش حاصل از ذبح دام باید توسط کارشناسان و بازرسان بهداشت دامپزشکی تایید شود.
وی از شهروندان خواست در روز عید قربان همکاری‌های لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی داشته باشند و دام‌های قربانی خود را در کشتارگاه‌های دام و یا در محل‌های تعیین شده از طرف شهرداری‌ها و مشاوره با ماموران دامپزشکی ذبح کنند.
وی اضافه کرد: نگهداری گوشت دام ذبح شده در یخچال به مدت حداقل 24 ساعت الزامی است تا خطر تب کریمه کنگو و سایر بیماری‌های خطرناک از بین برود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب ایجاد آلودگی‌های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری‌های مشتری بین انسان و دام می‌شود.
کارشناسان دامپزشکی نیز توصیه می‌کنند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان، گوشت دام قربانی 24 ساعت و آلایش خوراکی دام (دل، جگر و قلوه) 48 ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس نسبت به توزیع و مصرف آن اقدام شود.



همراهان عزیز ، آخرین اخبار استان آذربایجان غربی را به صورت لحظه ای و فراجناحی در بسترهای زیر دنبال کنید :
آخرین خبر آذربایجان غربی در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAELz0XoXS28pvvtZPA
آخرین خبر آذربایجان غربی در اینستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today
آخرین خبر آذربایجان غربی در سروش :
http://sapp.ir/Wazerbaijan.Online
آخرین خبر آذربایجان غربی در ایتا :
http://eitaa.com/joinchat/160890880Cb0c2e5d16b