چهار غذای محلی آستارا در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت می شود
ايرنا/ پردل اميري نژاد روز يکشنبه در مصاحبه اي بيان داشت: برخي از ترکيبات و طعم اين غذاها بومي و محلي است و در اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان براي ثبت آنها پرونده تشکيل شده است. وي افزود: در هفته گذشته با شعار معرفي غذاهاي محلي آستارا، چهار نفر از کوهنوردان اين شهرستان، قله پنج هزار و ۶۱۰ متري دماوند و چهار هزار و ۸۱۱ متري سبلان را فتح کردند. وي بيان کرد: برگزاري برنامه هاي فرهنگي و جشنواره هاي مختلف، گامي موثر جهت معرفي غذاهاي محلي است و تاکنون در آستارا چند جشنواره و نمايشگاه غذاهاي محلي برگزار شده است. اميري نژاد اضافه کرد: غذاهاي محلي نقش عمده اي در معرفي فرهنگ بومي منطقه دارند و معرفي آنها از طريق رسانه ها، باعث کاسته شدن گرايش مردم به غذاهاي آماده مي شود. وي اظهار کرد: شهرت برخي غذاهاي محلي آستارا نظير لونگي ماهي سفيد و لونگي جوجه محلي باعث پخت آنها در غذاخوري هاي بين راهي براي گردشگران شده است. اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان ۱۷۰ نوع غذاي محلي را در اين استان شناسايي کرده و بخش قابل توجهي از آنها به شهرستان آستارا مربوط است. شهرستان آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعيت، با جاذبه هاي طبيعي، تاريخي و تجاري و ۲۶ واحد پذيرايي بين راهي در منتهي اليه غرب استان گيلان و مرز جمهوري آذربايجان واقع شده و از مناطق گردشگرپذير ايران است.