توصیههای تغذیهای برای بیمارانی که کرونا را شکست میدهند
ايسنا/ مدير بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي گفت: مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين A در ترميم بافت مخاطي دستگاه تنفسي مؤثر است و در شرايط شيوع بيماري کوويد ۱۹ توصيه مي شود. نسرين عليزاده، مدير بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي اظهار کرد: افرادي که علايم خطر بيماري کوويد۱۹ را دارند و يا در دوران نقاهت اين بيماري به سر مي برند، به دليل شرايط بيماري ممکن است، آب و الکتروليت زيادي از دست داده و يا مواد غذايي کافي دريافت نکرده باشند، بنابراين بهتر است توصيه ها و اصول صحيح تغذيه اي ويژه اين دوران را جدي بگيرند. وي افزود: منابع غذايي حاوي ويتامين A نظير هويج و فلفل زرد و نارنجي يا سبزيجاتي مانند اسفناج، جعفري و شويد براي دوران بيماري و نقاهت آن بسيار مفيد است و توصيه مي شود. عليزاده به استفاده از منابع پروتئيني و آهن نظير گوشت سفيد و قرمز و حبوبات در دوران نقاهت بيماري اشاره و عنوان کرد: اگر فردي در دوران نقاهت مشکلي در سيستم گوارشي ندارد، بهتر است مقداري سبوس غلات فرآوري شده بهداشتي به غذاي مصرفي او افزوده شود. مدير بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي استفاده از نان سبوس دار را در اين افراد ضروري دانست و خاطرنشان کرد: اگر فردي هنوز از حالت تهوع رنج مي برد، بهتر است از منابع غذايي حاوي ويتامين B6 نظير موز و يا مقداري زنجبيل استفاده کند. وي به مصرف سوپ و آش هاي رقيق در اين دوران تأکيد کرد و گفت: از مصرف غذاهاي سنگين و پرکالري، فست فودها و غذاهاي شور و ترشي و انواع سس ها و نوشيدني هاي شيرين و گازدار پرهيز و از موادغذايي پروبيوتيک نظير لبنيات پروبيوتيک استفاده کنيد.