ايرنا/ امام جمعه گناوه گفت: زکات فطريه امسال در اين بندر بنا بر تحقيقات بهعمل آمده بر اساس قوت غالب گندم و به ازاي محاسبه شرعي سه کيلوگرم تعيين و براي هر نفر ۹ هزار تومان است.
حجت الاسلام سيد عبدالهادي رکني حسيني، امام جمعه گناوه بيان کرد: زکات فطريه بر هر مکلف عاقل، بالغ، هوشيار و کسي که فقير نباشد و مخارج سالانه خود را بالقوه يا بالفعل داشته باشد واجب است که براي خود و کساني که نان خور او محسوب ميشوند، بپردازد.
وي اظهار کرد: يکي از آثار زکات فطريه حفظ سلامت انسان در آن سال است و زمان پرداخت آن از شب عيدفطر تا ظهر روز عيد است و چنانچه کسي نماز عيد ميخواند بنابر احتياط واجب قبل از خواندن آن بايد پرداخت کند.
امام جمعه گناوه افزود: همه فقيهان در رسالههاي خود اشاره کردهاند که براي پرداخت زکات فطريه گندم، جو، خرما، کشمش و برنج و مانند اينها و يا مبلغ آن را ميتوان پرداخت.
وي اضافه کرد: ميزان کفاره غيرعمد نظير افراد مريض که موفق به گرفتن روزه نشدند به ازاي هر روز ۷۵۰ گرم طعام به فقير است که براي ۳۰ روز ۲۲ کيلوگرم و نيم طعام است و بايد به فقير داد.
رکني حسيني گفت: کفاره روزه بايد به طور حتم طعام باشد و نميتوان پول را به عنوان کفاره داد و تنها در يک صورت که فقير را وکيل کنيم تا طعام بخرد.
امام جمعه گناوه بيان کرد: با توجه به شيوع ويروس منحوس کرونا به فتواي مقام معظم رهبري، آيتالله مکارم شيرازي و سيستاني و برخي از مراجع، کارت به کارت کردن زکات فطريه مشکلي ندارد.
وي يادآورشد: در اين ارتباط مقلدين آيتالله سيستاني طبق فتوا بايد پس از انتقال زکات فطريه به حساب فقير به وي اطلاع دهند که آن را از حساب خود جدا کند.
بازار