ايسنا/ معاون ميراث فرهنگي گيلان از پايان گمانه زني در خصوص بناي تاريخي مسجد صفي رشت خبر داد و گفت: با توجه به اکتشافات صورت گرفته مشخص شده است که بخشي از بناي مسجد صفي بر روي يک گورستان قرار گرفته است.
ولي جهاني، معاون ميراث فرهنگي گيلان با اشاره به پايان گمانه زني در بناي تاريخي مسجد صفي رشت، اظهار کرد: اين گمانهزني به منظور لايه نگاري و تعيين قدمت بنا انجام و پژوهشهاي صورت گرفته منجر به کشف بقايايي از کاشيهاي لعابدار و گورستاني بزرگ در مجموعه مسجد صفي رشت شده است.
وي افزود: با توجه به اکتشافات صورت گرفته مشخص شده است که بخشي از بناي مسجد صفي بر روي يک گورستان قرار گرفته و اين گورستان متشکل از گورهاي خرپشتهاي با پوششي طاقي شکل است.
جهاني به قدمت يافتههاي اين گمانهزني اشاره کرد و گفت: بررسي يافتههاي به دست آمده از پژوهشهاي باستان شناسي اين مسجد، به ويژه بررسي لايههاي زيرين گورستان، قدمت تقريبي آن را به پيش از صفويه و احتمالا قرون چهارم و پنجم هجري قمري ميرساند.
معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي گيلان با بيان اينکه، مسجد صفي رشت در بافت تاريخي رشت قرار دارد، تصريح کرد: قتل و دفن اماني صفي ميرزا، فرزند شاه عباس يکم صفوي از جمله مهمترين وقايع تاريخي مرتبط با مکان مسجد صفي رشت است.
گفتني است؛ اين بناي با ارزش که به عنوان قديميترين بناي برجاي مانده در شهر رشت محسوب ميشود به همت بنياد مسکن استان گيلان و با نظارت ميراث فرهنگي در حال مرمت است؛ مسجد صفي يا مسجد سفيد يا شهيديه يکي از قديميترين مساجد رشت و در مرکز شهر و در حومه بازار سنتي رشت قرار دارد و در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
بازار