نماد آخرین خبر

داوطلبان کنکور تا زمان آزمون چه غذایی‌هایی مصرف کنند؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
داوطلبان کنکور تا زمان آزمون چه غذایی‌هایی مصرف کنند؟

باشگاه خبرنگاران/ کارشناس تغذيه نوجوانان گفت: دانش آموزان در اين دوره‌هاي بحراني و استراس زا، بايد وعده‌هاي غذايي کامل دريافت کنند.

مريم زارعي، کارشناس برنامه تغذيه نوجوانان دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: بسياري از دانش‌آموزان، روز‌هاي پيش از کنکور به علت مطالعه زياد تصور مي‌کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه مي‌شود، در صورتي که با تغذيه صحيح مي‌توان بازدهي فکري را افزايش داد؛ دانش آموزان در اين دوره‌هاي بحراني و استراس زا، بايد مواد مغذي و وعده‌هاي غذايي کامل دريافت کنند.

وي ادامه داد: شواهد علمي نشان مي‌دهد، دانش‌آموزاني که در روز کنکور، صبحانه کامل مصرف مي‌کنند تمرکز بهتري داشته اند؛ همچنين بهتر است وعده صبحانه، شامل گروه نان و غلات، پروتئين، ميوه‌ها و سبزيجات باشد.

زارعي افزود: توصيه مي‌شود دانش‌آموزان در ايام کنکور از نان‌هاي سبوس دار و غلات صبحانه به همراه يک ليوان شير يا شيرموز و يک عدد تخم مرغ آب‌پز يا مقداري پنير مصرف کنند.

کارشناس برنامه تغذيه نوجوانان دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اينکه دانش آموزان در وعده صبحانه، بيشتر از ميوه‌هاي فصل مصرف کنند، تصريح کرد: تکراري بودن صبحانه موجب کاهش اشتها و کاهش تمايل به مصرف اين وعده غذايي مي‌شود.

وي بيان کرد: استفاده از برخي سبزي‌ها مانند خيار و گوجه فرنگي در کنار صبحانه مي‌تواند اشتهاي دانش آموزان را افزايش دهد.

زارعي گفت: دانش آموزان و داوطلبان کنکور براي تامين مواد مغذي و تنظيم قند خون در زمان مطالعه علمي و کتاب‌ها بايد ميان وعده‌هاي سالم در فواصل وعده‌هاي اصلي مصرف کنند، زيرا اين مواد به يادگيري و تمرکز حواس کمک زيادي مي‌کند؛ انواع ميوه‌ها و آبميوه‌هاي طبيعي، سبزي‌هايي مثل خيار يا هويج، انواع خشکبار مثل برگه ها، کشمش، توت خشک يا ساندويچ‌هاي کوچک مثل نان و پنير و خرما يا نان و پنير و خيار و گوجه فرنگي در ميان وعده، بخشي از پروتئين، انرژي و مواد قندي را تامين مي‌کند.

کارشناس برنامه تغذيه نوجوانان دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: در ايام امتحانات، از مصرف زياد شيريني، شکلات و مواد قندي پرهيز شود؛ اين مواد غذايي انرژي زيادي به بدن مي‌رسانند و با تحرک کمتر باعث چاقي مي‌شوند.

وي افزود: کمبود آهن نيز در کاهش قدرت يادگيري نقش دارد؛ داوطلبان بايد در برنامه غذايي معمول خود از منابع غذايي داراي آهن مانند گوشت ها، خشکبار، مغزها، حبوبات و سبزي‌هاي سبز تيره استفاده کنند که دچار کمبود آهن و کم خوني ناشي از آن نشوند.

زارعي بيان کرد: کمبود يد نيز موجب کاهش قدرت يادگيري و عدم تمرکز حواس مي‌شود؛ توصيه شده در برنامه غذايي روزانه از نمک يددار تصفيه شده به مقدار کم براي تامين يد بدن استفاده شود. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar