فاجعه ای هولناک تر از بیروت در کمین تهران

ايسنا/ رييس کميته بودجه شوراي شهر تهران اعلام کرد که به واسطه وجود انبار نفت در داخل بافت مسکوني شهران، فاجعه اي دهشتناک تر از بيروت در کمين تهران است.
مجيد فراهاني رييس کميته بودجه شوراي شهر تهران در صفحه اينستاگرام خود با انتشار متني نوشت: تجربه انفجار بيروت تجربه اي بسيار تلخ و ناگوار بود که تاثيرات منفي آن دهه ها در بطن لبنان خواهد ماند. فراتر از هر حادثه و فاجعه درس آموخته ها و عبرت هاي آن بايد مورد توجه قرار گيرد. حتما در اقصي نقاط گمرکهاي رسمي و يا اسکلههاي غير رسمي، در مناطق ويژه اقتصادي و يا بنادر ساحلي و غيرساحلي کشور انبارهاي مشابه انبار مواد شيميايي بيروت يافت مي شود که از اين پس بايد به عنوان يک بمب ساعتي نگريسته شود؛ اما علاوه بر اماکن ياد شده انباشت مواد شيميايي در بطن و مرکز شهرها و اماکن مسکوني خطر آفرين تر است.
وي در ادامه افزود: اينجاست که شناسايي نقاط پرخطر در شهر تهران و ديگر شهرها و احتمال بروز فاجعه و برنامه ريزي براي خروج اين بمب هاي ساعتي از شهر را بايست از دولت وذمديريت شهري طلب کنيم.
فراهاني با بيان اينکه عدم رعايت پروتکل هاي نگهداري و انباشت انبوه مواد شيميايي در شهر مي تواند در يک لحظه تمام نظامات يک جامعه و شهر را بر هم بريزد، اظهار کرده است: بايد موضوع خروج تأسيسات پرخطر از شهر تهران بيشتر از گذشته در دستور کار قرار گيرد و شهرداري با کمک دولت بايد براي تحقق آن کمر همت ببندد.
وي در ادامه اين پيام آورده است: فقط به عنوان يک مثال به انبار نفت محله شهران که يک بمب هيدروژني داخل شهر و بر روي گسل زلزله مشا بنا شده توجه کنيم که انبار نفت شهران با مخازني غول پيکر درست در بطن بافت مسکوني شمال غرب تهران در محله شهران قرار گرفته و هر روز حدود سيصد تانکر سي هزار ليتري حمل سوخت از ابر مخازن اين انبار نفت بارگيري ميکنند و سپس از وسط بافت مسکوني و خيابانها و کوچههاي شهران ميگذرند و نهايتا وارد بزرگراه ميشوند.
وي با بيان اينکه سال87 يکي از اين تانکرهاي 30 هزار ليتري بنزين در بلوار شهران واژگون شد و سوخت آن، اطراف خانههاي مسکوني تخليه شد. 29 فروردين و اسفند سال 85 هم دو حادثه مشابه در شهران رخ داد که يکي اطراف مجتمع کوهپايه و آن يکي در شهر زيبا بود، ادامه مي دهد: مجددا در سال ۹۵ نيز يک تانکر 32 هزار ليتري در ميدان دوم شهران واژگون شد و شايد بخت با شهرانيها يار بود که بنزينها روانه فضاي سبز شد و درختانش را براي هميشه خشک کرد اما نکته اينجاست که اين بخت قرار نيست هميشه يار غار شهران و تهرانيها باشد.
رييس کميته بودجه شوراي شهر تهران تاکيد کرد: فقط کافي است يکي از تانکرها يا خودروي حمل آن هنگام سوخت گيري در کنار مخازن دچار حادثه شود، آنگاه با انفجار سريالي مخازن سوخت يکي پس از ديگري فاجعه اي بزرگتر از بيروت به سر تهران مي آيد.
وي ادامه مي دهد: تصور کنيد در زمان بارندگي و وقتي زمين لغزنده است، يکي از تانکرها بر اثر لغزندگي زمين واژگون شود. با کوچکترين جرقه آتشي که به راه ميافتد مهار نکردني است. «به تعداد تردد تانکرها خطر واژگون شدن آنها وجود دارد و ميتوان گفت اين خطر هر روز نزديک به 300 بار شهران را تهديد ميکند و هيچکس هم حواسش به جان و مال مردم نيست.
فراهاني در ادامه افزوده است: ساخت انبار نفت به سال 1353 برميگردد و قريب به نيم قرن پيش شهران در حاشيه حريم تهران بياباني بيش نبود و انبار نفت شهران و مخازن عظيم الجثه آن در بيابان بنا شدند. سالها ميگذرد و توسعه شهر اجتنابناپذير شده و حالا، صحيح يا غلط انبار نفت شهران درست در وسط بافت مسکوني قرار دارد و صدها خانه عمودي با يکي از مهمترين مراکز تأمين سوخت پايتخت همسايه شدهاند.
وي در پايان يادآور شد: خطر بيخ گوش نه فقط شهرانيها بلکه همه تهراني هاست اما همه ماجرا اين نيست و تردد روزانه دهها تانکر 30 هزار ليتري بنزين از دل بافت مسکوني يک روي سکه است و روي ديگر فاجعه قرارگرفتن مخازن عظيم انبار نفت بر روي گسلي است که بر اساس آمار سالهاست که آبستن زلزله اي ويرانگر است که با فعاليت گسل مشا تلفات انفجار انبار نفت در شهران بسي بيش از زلزله تهران خواهد بود که فاجعه بيروت نشان داد مطالبه خروج انبارهاي مواد شيميايي از شهرها همچون خروج انبار نفت از شهران امروز نه يکمطالبه محلي، بلکه مطالبه اي ملي است."