نماد آخرین خبر

انواع آنفلوآنزا در پاییز و تفاوت آن با کرونا

منبع
برترين ها
بروزرسانی
انواع آنفلوآنزا در پاییز و تفاوت آن با کرونا

برترين ها/ رييس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري با اشاره به نگراني‌هاي موجود در رابطه با همزماني شيوع آنفلوآنزا و کوويد ۱۹ در فصل سرد سال، علايم باليني قابل افتراق اين دو بيماري را تشريح کرد.

دکتر پيام طبرسي رييس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري با بيان اينکه هر ساله و با شروع فصل سرما و پاييز بيماري آنفلوآنزا شيوع پيدا مي‌کند، اظهار کرد:‌ معمولا بين ۳ تا ۴ ماه با اين بيماري درگير هستيم که در برخي موارد منجر به بروز شرايط حاد بيماري و يا حتي فوت بيماران مي‌شود.
اين متخصص عفوني با اشاره به ويژگي خاص پاييز امسال يعني همزماني آنفلوآنزا با پاندمي کرونا، عنوان کرد: ‌از همان ماه‌هاي آغازين شيوع کرونا، نگراني‌هايي در خصوص همزماني دو ويروس آنفلوآنزا و کوويد ۱۹ و جولان اين دو در جوامع و تبعات آن بر سلامت مردم و سيستم بهداشت مطرح بود.
وي با بيان اينکه ويروس آنفلوآنزا از ويروس‌هاي تنفسي قديمي‌است، گفت: در حال حاضر دو سويه از ويروس آنفلوآنزا در حال چرخش در جوامع است که سويه A يا همان H۱N۱ معروف مربوط به اين سويه است و يکي H۳N۲ و ديگري آنفلوآنزاي B با دو زيرگونه است.
وي در توضيح سويه‌هاي مختلف آنفلوآنزا، بيان کرد:‌ آنفلوآنزا B معمولا با بيماري و اپيدمي محدودتري بروز پيدا کرده و نسبت به آنفلوآنزا A از شدت کمتري برخوردار است؛ هرچند آنفلوآنزا B هم مي‌تواند بيماري شديد ايجاد کند، ولي آنفلوآنزا A به خصوص H۱N۱ عمدتا منجر به بروز بيماري‌هاي شديد و حتي مرگ بيمار مي‌شود.
طبرسي با بيان اينکه علايم بيماري آنفلوآنزا عمدتا مشابه کروناست، عنوان کرد:‌ با اين حال تفاوت‌هايي نيز در اين علايم وجود دارد؛ به عنوان نمونه علايم آنفلوآنزا ناگهاني بوده و در اکثر افراد با بروز تب، بدن درد شديد و سر درد بروز مي‌کند؛ در حاليکه بروز کرونا در اکثر افراد مي‌تواند همراه با تب نباشد؛ به عبارت ديگر بروز بيماري کرونا در ابتدا با علايم ديگر شروع شده و بعد ممکن است تب نيز بروز کند، ولي در آنفلوآنزا تب جزو علايم غالب بيماري است و بعد از دو يا سه روز سرفه اضافه مي‌شود.
وي طول دوره بيماري آنفلوآنزا را معمولا پنج روزه بيان کرد و گفت: اين در حاليست که دوره بيماري کرونا معمولا ۲ تا ۳ هفته طول مي‌کشد. البته موارد عارضه دار آنفلوآنزا نيز بين ۲ تا ۳ هفته فرد را درگير مي‌کند.
اين متخصص عفوني افتراق اين دو بيماري در فصل سرما، تنها از طريق علايم باليني را بسيار دشوار دانست و ادامه داد: البته برخي علايم کمک کننده وجود دارد؛ مثلا از دست دادن حس بويايي و چشايي و يا اسهال بيشتر در کرونا ديده مي‌شود تا در آنفلوآنزا. يا تب بيشتر از علايم غالب آنفلوآنزاست و ممکن است در کل سير بيماري کرونا اصلا تب بروز نکند.
وي با بيان اينکه به خصوص در زمان شيوع اپيدمي تشخيص اين دو بيماري بسيار مشکل بوده و بايد در برخورد با بيماران هر دو بيماري را در نظر داشته باشيم، اظهار کرد: در اين ميان واکسيناسيون اولين راهکاري‌است که به کاهش بار بيماري کمک مي‌کند و در مورد آنفلوآنزا واکسن‌هاي شناخته شده خوبي با اثرات نسبي توليد شده، لذا توصيه مي‌شود کليه افراد در معرض خطر يعني افراد بالاي ۶۵ سال و زير پنج سال، افراد داراي بيماري سرطان، قند و فشار خون، بيماران قلبي، ريوي، کبدي و کليوي مزمن، افراد داراي بيماري‌هاي نقص ايمني و بخصوص خانم‌هاي باردار حتما امسال واکسن آنفلوآنزا را تزريق کنند.
معاون آموزشي بيمارستان مسيح دانشوري با تاکيد بر ضرورت برنامه ريزي و اولويت بندي در توزيع واکسن آنفلوآنزا، اظهار کرد:‌ بايد دقت کنيم که ۸۰ ميليون جمعيت داريم و امسال با توجه به شرايط خاص يعني پاندمي کرونا، ميزان واردات واکسن آنفلوآنزا نسبت به گذشته ۸ برابر شده و به ۱۶ ميليون واحد رسيده،‌ بنابراين ۱۶ ميليون نفر مي‌توانند واکسيناسيون شوند؛ بنابراين بايد ابتدا افراد داراي ريسک فاکتور و عوامل خطر واکسيناسيون شوند.
به گزارش روابط عمومي بيمارستان مسيح دانشوري، طبرسي در خاتمه با بيان اينکه هفت ماه سخت پاندمي کرونا را پشت سر گذاشته‌ايم، گفت:‌ احتمالا تا ۶ ماه آينده و تا زمان توليد واکسن موثر کرونا نيز اين مشکل را پيش رو داريم، لذا بايد نکات بهداشتي، فاصله گذاري‌هاي فيزيکي، پوشش ماسک و عدم حضور غيرضروري در مجامع را بيش از پيش جدي بگيريم.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان تهران را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر تهران در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEL87VCgty_dN5BJCQ
آخرين خبر تهران در اينستاگرام :
https://instagram.com/online.tehran