ظرفیت بیمارستانی چهارمحال و بختیاری در حال تکمیل است

ايسنا/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد گفت: ظرفيت بيمارستاني در شهرستانها تکميل شده است، اگر روند بستري در بيمارستانها روند افزايشي داشته باشد، بايد بالاجبار ساير خدمات بيمارستاني را تعطيل کنيم.
مجيد شيراني، رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد ۳۰ مهرماه در جلسه شوراي فرهنگ عمومي چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه از ابتداي شيوع ويروس کرونا از حدود ۳۹ هزار بيمار مشکوک به کرونا نمونهگيري انجام شده است، اظهار کرد: از اين تعداد نمونه انجام شده در استان، نمونه حدود ۱۲ هزار و ۳۰۰ فرد مشکوک مثبت اعلام شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با بيان اينکه حدود ۳۷ درصد نمونهگيريهاي انجام شده مثبت اعلام ميشود، گفت: در روزهاي ابتدايي شيوع اين ويروس اين عدد حدود ۱۴ درصد بود، همچنين از تعداد موارد نمونهگيري شده مثبت حدود ۸۰ درصد سرپايي و ۲۰ درصد نياز به بستري دارند.
وي اضافه کرد: تاکنون ۳۶۲ نفر بر اثر بيماري کرونا در چهارمحال و بختياري جان خود را از دست دادهاند، آمار ۱۶ درصدي فوتي در بين افراد بستري تا حدودي نگرانکننده است، ميزان مرگ و مير در شهرستانهاي بروجن، فارسان و شهرکرد از ساير شهرستانها بالاتر بود و ۸۰ درصد فوتيها سن بالاي ۶۰ سال داشتند.
شيراني يادآور شد: ميزان مبتلايان به کرونا از خردادماه از ۶۶۴ مورد به ۴۵۶۰ مورد در مهرماه رسيده و ظرفيت بيمارستاني در شهرستانها تکميل شده است، اگر روند بستري در بيمارستانها روند افزايشي داشته باشد، بايد بالاجبار ساير خدمات بيمارستاني را تعطيل کنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با بيان اينکه سه سناريو براي درمان بيماران کرونايي در حالت خوشبينانه، نيمه عادي و بدبينانه تعريف شده بود، گفت: بيمارستان هاجر از دو سناريوي اوليه عبور کرده است، بيماران شهرستان شهرکرد به بيمارستان تامين اجتماعي فرخشهر منتقل ميشود و در صورت نيز از ظرفيت بيمارستان پارسيان نيز استفاده ميشود.
وي با بيان اينکه امکان تعطيل کردن قسمت عمده خدمات درماني در بيمارستان هاجر وجود دارد، يادآور شد: بخش کودک و مادر يکي از مهمترين بخشهاي بيمارستاني در بيمارستان هاجر است، تا جايي که امکان داشته باشد اجازه نميدهيم خللي در ارائه خدمات ايجاد شود، اما ممکن است اين بخش نيز با حداقل ظرفيت به کار ادامه دهد.
شيراني با بيان اينکه يکي از دغدغههاي دانشگاه علوم پزشکي کمبود فضا براي راهاندازي تخت بخش ويژه است، گفت: درصدد هستيم از ظرفيت ساير بخشها براي ايجاد تخت ويژه استفاده کنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با اشاره به اينکه موضوع کرونا بايد اجتماعي شود، عنوان کرد: يکي از راهکاري اساسي براي توقف در شيوع کرونا تعطيلي دو تا چهار هفتهاي در کشور است، در غيراينصورت بايد اين بيماري با مشارکت مردم کنترل و مهار شود.
وي در ادامه يادآور شد: در انجام تست کرونا به دليل هزينه بالاي کيتهاي آزمايشگاهي با مشکل مواجه هستيم، اما بايد تعداد انجام نمونهگيريها افزايش پيدا کند، حدود ۱۵۰ ميليون دلار براي واردات تست سريع از کشور کره اختصاص پيدا کرده است که در صورت واردات بخشي از مشکلات را مرتفع ميکنيم.
شيراني در پايان تاکيد کرد: يکي از راهکارهاي کنترل ايپدمي کرونا، پيگيري قرنطينه افراد مبتلا به کرونا است، افراد بايد مدت زمان تعيين شده براي قرنطينه را رعايت کنند.