فارس/ معاون سازمان خصوصيسازي گفت: کد بورسي براي همه سهامداران عدالت صادر ميشود و کساني که شماره شباي آنها تأييد شود، سودسهام عدالت ظرف يکي دو ماه واريز ميشود.
در مورد روش آزادسازي سهام عدالت گفت: با اصلاحي که روز گذشته در سامانه سهام عدالت صورت گرفت، هر کس بخواهد روش مديريت مستقيم سهام عدالت را انتخاب کند، بايد وارد سامانه سهام عدالت به نشاني
https://www.samanese.ir/ شودو گزينه مديريت و مالکيت مستقيم سهام عدالت را انتخاب کند.
وي افزود: اگر کسي مراجعه نکند، پيش فرض بر اين است که روش مديريت غيرمستقيم سهام عدالت را انتخاب کرده و در واقع اداره اين سهام به شرکتهاي سرمايهگذاري استاني سهام عدالت وکالت داده ميشود.
* 3 ميليون مراجعه در 3 روز
علائي در مورد آمار تعداد مراجعهکنندگان به سامانه سهام عدالت گفت:آخرين آمار ظرف يکي دو روز گذشته 3 ميليون مراجعه کنده به سامانه بوده است. البته ديروز اصلاحاتي بر روي سامانه انجام شد که در مقطعي باعث اختلال در سامانه سهام عدالت شد، اما اين اختلال ظرف يکي دو سه ساعت برطرف شد و هماکنون سامانه مشکلي ندارد.
وي در مورد اينکه 5 ميليون سهامدار عدالت هنوز شماره شباي حساب بانکي خود را براي دريافت سود سهام عدالت دريافت نکردهاند، گفت :البته در اين دو سه روز اخير تعدادي از اين افراد به سامانه سهام عدالت مراجعه کرده و متوجه شدهاند که سهام عدالت دارند و شماره شباي حساب بانکي خود را هم اعلام کردهاند.
علايي همچنين گفت: تمهيداتي فراهم کردهايم که اسامي سهامداران عدالت که داراي حسابهاي بانکي بانک سپه، ملي، صادرات و بانکهاي اصلي هستند، از طريق اين بانک به اين افراد پيامک داده شود که اگر تمايل داريد، شماره شباي حساب بانکي خود را براي دريافت سود سهام عدالت نزد آن بانکها اعلام کنيد.
علائي گفت:همچنين مشمولان سهام عدالت که زيرمجموعه نهادهاي حمايتي کميته امداد امام خميني(ره) و سازمان بهزيستي قرار دارند، از طريق خود آن نهادهاي حمايتي، شباي حساب بانکي آنها در سامانه اعلام ميشود و در مورد آنها مشکلي وجود ندارد.
* تائيد شماره شبا ظرف يک ماه
وي افزود: کساني که شماره شباي حساب بانکي خود را در سامانه سهام عدالت اعلام کنند، اين شماره حسابها از بانک مرکزي استعلام ميشود که معمولاً يکماه زمان طول ميکشد تا تأييد شود و بعد از تأييد شماره شباي دارنده سهام عدالت، ظرف يکي دو ماه آينده سود آنها که نزد سازمان خصوصيسازي محفوظ است به حسابشان واريز ميشود.
معاون سازمان خصوصيسازي در مورد اينکه آيا مزايا و معايب انتخاب روش مديريت سهام عدالت که شامل مستقيم و غيرمستقيم است مشخص شده است، گفت: در روش مديريت مستقيم يعني مديريت سبد سهام را خود دارنده سهام برعهده ميگيرد و مانند يک فعال بازار بورس، کدبورسي ميگيرد و آن را مديريت ميکند، اما در روش مديريت غيرمستقيم که نيازي به ورود به سامانه نيست، به شرکتهاي سرمايهگذاري سهام عدالت استاني وکالت ميدهد که آنها سهام وي را مديريت کنند و سود آن را به حساب فرد واريز کنند.
علائي در مورد گرفتن کدبورسي سهامداران عدالت گفت: برحسب اينکه مديريت سهام عدالت مستقيم شود، اطلاعات اين افراد به شرکت سپردهگذاري مرکزي و تسويه وجوه، سمات ارسال ميشود و در آنجا براي آنها کدبورسي صادر ميشود و با شرکت سپردهگذاري هماهنگ شده که ظرف يکماه کد بورسي سهامداران عدالت صادر شود.
علائي افزود: فرايند کد بورسي و ثبت در
سامانه سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتريان) صورت گيرد و احراز هويت در آنجا انجام شود.
وي همچنين در مورد نحوه آزادسازي سهام عدالت گفت: شوراي عالي بورس در اين زمينه تصميمگيري ميکند و ما فعلاً پيشنهاد خاصي ندادهيم و تصميمگيري با شوراست.
معاون سازمان خصوصيسازي همچنين در مورد ورثه سهامداران عدالت که فوت کردهاند، گفت:اعلام کرديم که ظرف يکماه بحث تعيين تکليف در سامانه سهام عدالت انجام ميشود، وراث فوتشدگان سهام عدالت مراجعه نکنند و بعد از اينکه اسامي سهامداران عدالت به شرکت سپردهگذاري ارسال شد، ورثه سهامداران فوتشده ميتوانند مراجعه کنند و با گواهي فوت و وکالت، کارهاي قانوني را انجام دهند، اما فعلا که مرحله ثبت در سامانه است، ورثه سهامداران عدالت مراجعه نکنند.
بازار