ايرنا/ رييس سازمان برنامه و بودجه گفت: نرخ بيکاري در کشورمان در يک دهه اخير از ۱۲.۳ به ۱۰.۷ درصد کاهش يافته است.
«محمد باقر نوبخت» روز سه شنبه در جلسه علني مجلس و در گزارش اقتصادي اعضاي دولت به نمايندگان افزود: اکنون دو يا سه برنامه اشتغال وجود دارد که بحث اشتغال را هدف گذاري کرده است.
وي ادامه داد: آثار آن برنامهها که شامل اشتغال گسترده، اشتغال روستايي و جهش توليد است، اين شده که نرخ بيکاري که در سال ۹۸ حدود ۱۰.۷ بود و در سال قبل ۱۲.۱ بود را کاهنده کرد به اين معنا که از سال ۹۷ تا ۹۸ معادل يک و چهار دهم واحد درصد نرخ بيکاري کم شد.
رييس سازمان برنامه بودجه ادامه داد: جمعيت شاغل نيز از ۲۳ ميليون و ۷۳۱ هزار نفر در سال ۹۷ به ۲۴ ميليون و ۲۷۳ هزار نفر افزايش يافت، يعني ۵۴۲ هزار نفر خالص اشتغال از ۹۸ نسبت به ۹۷ افزايش پيدا کرد.
نوبخت گفت: جمعيت بيکار هم که سه ميليون و ۲۵۴ هزار نفر بود به دو ميليون و ۸۹۳ هزار نفر تقليل پيدا کرد، يعني ۳۶۱ هزار نفر از جمعيت بيکار کاسته شد اما همچنان دو ميليون و ۸۹۳ هزار نفر از جمعيت، بيکار است و اين نشان ميدهد که بايد عزم جديتري براي افزايش فرصتهاي شغلي داشت.
رييس سازمان برنامه و بودجه افزود: امسال براي هريک از استانهاي کشور برنامه اشتغال ويژهاي تدوين شده و ۲۵ درصد منابع آن نيز تخصيص يافته است.
وي ادامه داد: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بايد از مسوولان دستگاههاي اجرايي درباره برنامه اشتغالي که تدوين شده سوال کرده تا بدانند تاکنون چه اقدامهايي در آن خصوص صورت گرفته است.
نوبخت گفت: سازمان برنامه و بودجه آمادگي دارد تا هفتهاي يک روز با همه کارشناسان خود در جلسه فوقالعاده و غيررسمي با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حضور يافته و همه مباحث را پيگيري کرده و درباره آن توضيح داده شود.
بازار