تسنيم/ دبير شوراي عالي بورس گفت: ۱۳ فقره از شرکت هاي واگذار شده در قالب سهام عدالت، غير بورسي هستند که به يک هلدينگ فراگير ملي منتقل مي شوند و تمام مشمولين حدودا ۴۹ ميليون و ۱۵۰ هزار نفري سهام عدالت، سهامدار اين هلدينگ خواهند شد.
حسن قاليباف اصل طي سخناني در جمع خبرنگاران در پايان جلسه شوراي عالي بورس و اوراق بهادار با اعلام اين خبر گفت: البته دو بند از اين آيين نامه باقي مانده است که در جلسه فوق العاده روز دوشنبه هفته جاري اين شورا، آنها را نيز به تصويب خواهيم رساند.
قاليباف گفت: البته امروز هم، جلسه شوراي عالي بورس و اوراق بهادار بصورت فوق العاده و به منظور تصميم گيري در مورد مشمولين سهام عدالتي برگزار شد که روش غير مستقيم را براي اداره سهام خود انتخاب کرده اند.
وي اعلان داشت: در جلسه امروز شورا مقرر شد به قيمت هاي تاريخ 31 تير ماه، سبد سهام شرکت هاي سرمايه گذاري استاني نهايي شود و دارايي افرادي که روش غير مستقيم را براي اداره سهام خود انتخاب کرده اند، به شرکت هاي سرمايه گذاري مذکور منتقل شود.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ايران افزود: بعدازافزايش سرمايه اين شرکتها و ثبت توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اين افزايش ثبت مي شود و مشمولين نيز مي توانند ارزش دارايي خود را مشاهده کنند.
وي يکي ديگر از مباحث جلسه امروز شوراي عالي بورس و اوراق بهادار را چگونگي پذيرش شرکت هاي سرمايه گذاري استاني در بورس عنوان کرد و گفت: هيات مديره اين شرکت ها موظف شده اند، براي سبد سهام خود، که هم اکنون نهايي شده و توسط سازمان خصوصي سازي نيز به شرکت سپرده گذاري مرکزي اعلام شده است، در بورس و اوراق بهادار تهران پذيرش بگيرند.
وي يادآور شد: پس از پايان مهلت مقرر، در صورتي که هر يک از هيات مديره هاي شرکت هاي سرمايه گذاري استاني سهام عدالت، سبد سهام خود را در در بورس تهران ثبت نکنند، تخلف از آيين نامه صورت گرفته است.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ايران با بيان اينکه، تعداد 30 ميليون نفر از مشمولان سهام عدالت، روش غير مستقيم را براي اداره سهام خود انتخاب کرده اند، اظهار داشت: همه اين افراد از اين پس سهامدار شرکت هاي سرمايه گذاري استاني محسوب مي شوند.
قاليباف يکي ديگر از تصميمات جلسه امروز شوراي عالي بورس و اوراق بهادار را در ارتباط با شرکت هاي غير بورسي سبد سهام عدالت اعلام کرد و گفت: 13 فقره از شرکت هاي واگذار شده در قالب سهام عدالت، غير بورسي هستند که به يک هلدينگ فراگير ملي منتقل مي شوند و تمام مشمولين حدودا 49 ميليون و 150 هزار نفري سهام عدالت، سهامدار اين هولدينگ خواهند شد.
وي اعلام کرد: سازمان خصوصي سازي سازي موظف شده است تا با همکاري اتاق تعاون ايران و نيز اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي ايران، اين هلدينگ فراگير ملي را تاسيس کرده، دارايي ها را انتقال داده و هيات مديره آن را تعيين کند.
دبير شوراي عالي بورس و اوراق بهادار افزود: بعد از طي اين مراحل، هيات مديره هلدينگ فراگير ملي موظف خواهد بود، مراحل پذيرش آن در بورس را پيگيري کند.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ايران در پاسخ به سوالي در خصوص نحوه واريز وجه کساني که نسبت به فروش 30 درصد سهام عدالت خود اقدام کرده اند، با بيان اينکه افراد به ترتيب زماني فروش سهام خود و با فرجه دو بعلاوه يک روز، پول خود را دريافت مي کنند اعلان کرد: حسب اطلاع، تا الان شرکت سپرده گذاري مرکزي، نزديک به دو هزارهفتصد ميليارد تومان به کارگزاري ها پرداخت کرده و آنها نيز بين فروشندگان سهم 30 درصدي سهام عدالت خود توزيع نموده اند.
قاليباف اصل با اشاره تاريخ هاي ذکر شده از سوي رييس جمهور براي آزاد سازي 30 درصد دوم و سوم سهام عدالت جهت معامله در بورس نيز اظهار داشت: اين موضوع در جلسات آتي شوراي عالي بورس و اوراق بهادار به منظور تکليف بازار سرمايه براي آزاد سازي 30 درصد دوم و سوم سهام عدالت در موعد عيد غدير خم و بيست و دوم بهمن ماه مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ايران در ادامه در پاسخ به سوالي اظهار داشت: شايد 10 سال قبل، معامله دو ميليارد تومان طي يک روز در بازار سرمايه، از نظر همه ناظران، آمار بسيار خوبي تلقي ميشد اما الان بعضا شاهد 30 هزار ميليارد تومان معامله در يک روز هستيم.
وي با اعلام اينکه در سه ماهه نخست سال 1398 تنها معادل 27 هزار ميليارد تومان تامين مالي در بازار سرمايه انجام شده بود و اين رقم در مدت مشابه سالجاري به حدود 100 هزار ميليارد تومان افزايش يافته است، گفت: اين براي هلدينگ هاي بزرگ و حتي خود دولت و نهادهاي عمومي غير دولتي هم فرصت خوبي است که بتوانند از اين فرصت تاريخي استفاده کنند و با فروش سهام خود و جمع آوري منابع مالي، پروژه هاي نيمه تمام خود را تکميل کرده يا اصلا طرح هايي را از صفر شروع نمايند.
بازار