نماد آخرین خبر

نتیجه حراج اوراق بدهی دولتی اعلام شد

منبع
ميزان
بروزرسانی
نتیجه حراج اوراق بدهی دولتی اعلام شد

ميزان/بانک مرکزي نتيجه حراج اوراق بدهي دولتي ۱۴ مردادماه ۱۳۹۹ را اعلام کرد.تاريخ انتشار: 13:31 - 15 مرداد 1399

بانک مرکزي در اطلاعيه‌اي نتيجه حراج اوراق بدهي دولتي (۱۴ مردادماه ۱۳۹۹) را اعلام و در خصوص برگزاري حراج جديد اوراق بدهي دولتي در تاريخ ۲۱ مرداد ماه سال جاري و فهرست اوراق عرضه شده در آن اطلاع‌رساني کرد.
متن اين اطلاعيه به شرح زير است:
نتيجه حراج اوراق بدهي دولتي (۱۴ مردادماه ۱۳۹۹)
پيرو اطلاعيه روز سه شنبه ۷ مرداد‌ماه ۱۳۹۹ در خصوص برگزاري حراج اوراق بدهي دولتي به اطلاع مي‌رساند، طي برگزاري هشتمين مرحله از اين حراج، تعداد ۹ بانک و صندوق سرمايه‌گذاري سفارش‌هاي خود را در مجموع به ارزش ۳۶.۸ هزار ميليارد ريال در سامانه‌هاي بازار بين‌بانکي و مظنه‌يابي شرکت مديريت فناوري بورس تهران ثبت کردند. وزارت امور اقتصادي و دارايي نيز با فروش ۱۴.۸ هزار ميليارد ريال اوراق اراد ۴۲ با نرخ بازده تا سررسيد ۲۰ درصد موافقت کرد. معاملات مربوط به فروش اين اوراق به نهاد‌هاي مالي برنده در روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد‌ماه ۱۳۹۹ توسط کارگزاري بانک مرکزي در سامانه معاملاتي بورس ثبت شد. 
 
همچنين، سرمايه‌گذاران حقيقي و حقوقي در فرآيند خارج از حراج و از طريق بورس در حدود ۷.۹ هزار ميليارد ريال اوراق اراد ۴۲ در نرخ کشف شده در حراج و همچنين ۵.۱ هزار ميليارد ريال اوراق اراد ۴۳ را با نرخ بازده تا سررسيد ۲۱ درصد خريداري کردند. در مجموع، ۲۷.۸ هزار ميليارد ريال اوراق بدهي دولت در روز سه‌شنبه ۱۴ مردادماه توسط بانک‌ها، نهاد‌هاي مالي و ساير سرمايه‌گذاران خريداري شد.
 
برگزاري حراج اوراق بدهي دولتي (۲۱ مردادماه ۱۳۹۹)
کارگزاري بانک مرکزي در راستاي عرضه تدريجي اوراق در تواتر‌هاي هفتگي، مرحله يازدهم حراج اوراق بدهي دولتي جهت فروش به بانک‌ها، موسسات اعتباري غيربانکي، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، شرکت‌هاي بيمه‌اي و شرکت‌هاي تأمين سرمايه را در روز سه شنبه ۲۱ مردادماه ۱۳۹۹ اجرا خواهد کرد. 
اوراق عرضه شده در اين حراج، مرابحه عام، کوپن‌دار و با تواتر پرداخت سود شش‌ماهه (پرداخت کوپن دوبار در سال) و به شرح جدول زير است:


 
بانک‌ها و موسسات اعتباري غيربانکي متقاضي شرکت در اين حراج مي‌توانند نسبت به ارسال سفارش‌هاي خود تا ساعت ۱۲:۰۰ روز يکشنبه ۱۹ مردادماه ۱۳۹۹ تنها از طريق سامانه بازار بين‌بانکي اقدام کنند. صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، شرکت‌هاي بيمه‌اي و شرکت‌هاي تأمين سرمايه متقاضي شرکت در اين حراج نيز مي‌توانند سفارش‌هاي خود را تا ساعت ۱۲:۰۰ روز يکشنبه ۱۹ مردادماه ۱۳۹۹ از طريق سامانه مظنه‌يابي شرکت مديريت فناوري بورس تهران ثبت کنند. معاملات مربوط به اين حراج در روز سه‌شنبه ۲۱ مردادماه ۱۳۹۹ انجام خواهد شد.
کليه نهاد‌هاي مالي متقاضي شرکت در اين حراج مي‌توانند سفارش‌هاي خود را در هر دو نماد به طور جداگانه ارسال کنند؛ شايان ذکر است حداقل حجم سفارش در هريک از نماد‌هاي مزبور ۵۰۰ هزار ورقه است. همچنين به نهاد‌هاي مالي شرکت‌کننده در اين حراج توصيه مي‌شود، تنوع‌بخشي به سبد دارايي‌هاي مالي را در سفارش‌گذاري مدنظر قرار دهند. 
 
ذکر اين نکته ضروري است که وزارت امور اقتصادي و دارايي الزامي به پذيرش کليه پيشنهادات دريافت شده يا فروش کليه اوراق عرضه شده در حراج ندارد. بانک مرکزي سفارشات دريافت شده را براي تصميم‌گيري به وزارت امور اقتصادي و دارايي ارسال مي‌کند و وزارتخانه مزبور، نسبت به تعيين سفارش‌هاي برنده از طريق مشخص کردن حداقل قيمت پذيرفته شده در سازوکار حراج اقدام مي‌کند. در نهايت، عرضه اوراق به تمامي برندگان به قيمت يکسان انجام مي‌شود.
همچنين بر اساس جزء (۴) بند «ک» تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۹، بانک مرکزي تنها مجاز به خريد و فروش اوراق مالي اسلامي دولت در بازار ثانويه اوراق است؛ بنابراين در چارچوب قوانين، بانک مرکزي مجاز به خريد اوراق مالي اسلامي در بازار اوليه نبوده و نمي‌تواند در فرآيند برگزاري حراج، اوراق بدهي دولتي را با هدف تأمين مالي دولت خريداري کند. همچنين، کارگزاري بانک مرکزي تامين‌کننده زيرساخت معاملات و برگزارکننده حراج فروش اوراق به بانک‌ها و موسسات اعتباري غيربانکي عضو بازار بين‌بانکي است و تعهدي نسبت به حجم و قيمت اوراق به فروش رفته در بازار اوليه ندارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره