نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

وزیر اقتصاد: بازار سرمایه کریدور قابل اعتماد برای تامین مالی است

منبع
تسنيم
بروزرسانی
وزیر اقتصاد: بازار سرمایه کریدور قابل اعتماد برای تامین مالی است

تسنيم/ وزير اقتصاد و دارايي با حضور در همايش آثار کوتاه راديويي کار و توليد در جمع خبرنگاران گفت: سرمايه گذاري  از ملزومات  پايه جهش توليد در کشور است.

«فرهاد دژپسند» در همايش کار و توليد راديو اقتصاد افزود: شعار راهبردي سال جاري از سوي مقام معظم رهبري  به نام جهش توليد تعيين شده است.
وي اظهار داشت: سرمايه گذاري و  بهره وري  از محورهاي اساسي براي تحقق جهش توليد است. 
وزير اقتصاد و دارايي گفت: توليد فقط به توليد کالا محدود نمي شود.  وقتي صحبت از توليد به ميان مي آيد منظور توليد کالا و خدمت توامان است. 
دژپسند  بيان داشت: وقتي توليد کالا و خدمت در کنار هم قرار مي گيرند  الزامات تدقيق و توجه را بيشتر مي کنند.
 وي ادامه داد: اگر مي خواهيم توليد در کشور جهش داشته باشد  بايد به دو نکته  بسيار مهم  اول سرمايه گذاري  و دوم استفاده بهينه  از سرمايه هاي انباشت شده در عرصه فيزيکي، مالي و انساني توجه کرد. 
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: در عرصه سرمايه گذاري، افزايش نرخ بهره برداري از توليد و افزايش بهره وري نکته اي که دغدغه ذهني ماست، بحث تامين مالي است.
وي افزود: تحريم ها از سال 91 تاکنون ساختار جديدي پيدا کرده و در اندک سال ها رشد سرمايه گذاري در کشور مثبت بوده به عبارتي سه سال رشد سرمايه گذاري در کشور مثبت و بقيه سال ها منفي بوده است. 
دژپسند اظهار داشت: نرخ بهره برداري  از توليد حول و هوش 50 درصد است البته آمارها در اين زمينه بسيار متفاوت است چون رشته فعاليت ها متنوع است گاهي گفته مي شود نرخ بهره برداري از توليد در کشور 45،47 تا 55 درصد است.
وي تصريح کرد: وقتي سرمايه گذاري انجام مي شود لزوما بايد  استفاده از سرمايه هاي موجود به بهترين نحو مورد بهره برداري قرار گيرد و نرخ بهره برداري از ظرفيت حتما افزايش قابل توجهي چه در سرمايه گذاري و چه در افزايش نرخ بهره برداري داشته باشد.
وزير اقتصاد و دارايي گفت: در بحث سرمايه گذاري « تامين مالي ثابت» و در مقوله افزايش نرخ  بهره برداري توليد «تامين مالي سرمايه در گردش »مطرح مي شود.
وي  با اشاره به اينکه نظام اقتصادي ايران بانک پايه است، افزود: خوشبختانه امروز بانکداري کشور در آستانه تحول است. 

دژپسند بيان داشت: طي چند ماهه گذشته سيستم هايي در کشور رونمايي شده که بدون مراجعه به بانک مي توان ضمن بازکردن حساب، تسهيلات گرفت و احراز هويت شد.

وي گفت: خوشبختانه هم توانسته ايم سيستم بانکداري کشور را به تکنولوژي هاي پيشرفته مجهز کنيم و هم  مجاري تامين مالي راتنوع بخشيم. 
 
وزير اقتصاد و دارايي افزود: بنگاه  هاي اقتصادي به خصوص  متوسط و بزرگ مقياس امروز براي تامين مالي ثابت  نياز به مراجعه بانک ندارند بلکه بصورت غير حضوري مي توانند  خدمات بانکي دريافت کنند.

وي اظهارداشت: بنگاه هاي بزرگ براي تامين سرمايه مورد نياز خود مي توانند به بازار سرمايه مراجعه و نياز خود را برطرف کنند.

 دژپسند بيان داشت: کريدور بازار سرمايه امروز مي تواند در تامين مالي اقتصاد نقش قابل توجهي داشته باشد  البته اين حرف به معناي حذف نظام بانکي نيست. 

وي ادامه داد: کريدور بازار سرمايه يک کريدور قابل اعتماد از نظر تامين منابع چه در سرمايه ثابت و چه در سرمايه در گردش  است.

وزير اقتصاد و دارايي اظهار داشت: حضور پررنگ و عميق بازار سرمايه به تسهيل تامين مالي در اقتصاد، بهبود فضاي کسب و کار، رشد سرمايه گذاري و افزايش نرخ بهره برداري از ظرفيت هاي موجود کمک شايان توجهي خواهد کرد در ضمن يک مامني براي هدايت سپرده هاي و پس اندازهاي خرد مردم است.

وي ادامه داد: مراجعه به بازار سرمايه حتما بايد  با مطالعه و مشاوره باشد. 

دژپسند در بخش ديگري از سخنان خود نيز گفت: راديو رسانه اي که همه جوامع به خصوص جامعه ايراني حاضر نيست به سهولت چيز ديگري را جايگزين آن کند.

وي افزود:راديو رسانه همراه است و مردم ايران خاطرات بسيار متفاوتي از راديو دارند. 

وزير اقتصاد و دارايي اظهارداشت: کساني که در عرصه کار و توليد هستند شايد راديو مطلوب ترين رسانه است براي اينکه مي توانند در هر شرايطي آن را با خود به همراه داشته باشند و بهره مند شوند.
وي بيان داشت:خوشبختانه راديو با نوآوري هاي که داشته سعي کرده هيچ موقع جايگاه خود را از دست ندهد. 

دژپسند ادامه داد: راديو  براي ما هم  يک رسانه بسيار مهمي در تبيين سياست ها، اقدامات و همچنين بيان ديدگاه ها، نظرات و انتقادات است.  

 وي گفت: شايد بدترين برداشت از رسانه اينکه  انتظار داشته باشيم رسانه در مقام تعريف و تمجيد باشد به خصوص رسانه ملي که کارکردش متمايز و متفاوت از همه رسانه هاست بالاخص بخواهد يک نقش بي نظيري را ايفا کند  يعني  هم زبان گوياي مردم به معناي اعم صاحبان حرف، کار و توليد باشد و هم قدرت تبيين واقع بينانه عملکرد، سياست و برنامه هاي حکومت به معناي اعم و قوه مجريه به معناي اخص باشد، بنابراين کار راحتي نيست.

وزير اقتصاد افزود: ضمن اينکه شايد يکي از دلائلي که شغل اصحاب رسانه و خبرنگار  سخت تلقي مي شود همين باشد وگرنه قلم و زبان که سختي ندارد  بلکه  تحمل اين نگاه و حرکت در مسيري که به مثابه تقواي رسانه اي است ، کار را سخت مي کند که چگونه برويم که از جاده انصاف خارج نشويم ، چگونه باشيم که اميد  را ايجاد کنيم بدون اينکه گرفتار دام دروغ شويم، چگونه باشيم تصويري از تحولات به وقوع پيوسته ارائه کنيم بدون اينکه گرفتار خط زدگي و سياست زدگي شويم به هر حال رعايت تقواي رسانه اي بسيار سخت و دشوار است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره