پیشنهاد ستاد تنظیم بازار برای تعادل بازار شیر

ايسنا/ دبير ستاد تنظيم بازار با بيان اينکه حفظ تعادل عرضه و تقاضا و تنظيم بازار کالاهاي مختلف نيازمند ابزارهاي متناسب است، گفت: براي محافظت از سفره مردم لازم است از ابزارهاي مختلف استفاده کنيم و در اين حوزه ابزار مناسب تعيين عوارض صادراتي براي صدور خامه و شيرخشک از کشور است.
محمدرضا کلامي با اشاره به اخبار مطرح شده در رسانه ها درباره افزايش قيمت لبنيات گفت: بايد توجه داشت در شرايط فعلي قيمت ارز در محدوده ۲۰ هزار تومان قرار دارد، از اين رو صادرات سودآوري بالايي دارد.
وي با اشاره به اينکه دولت با هدف تامين لبنيات مصرفي مردم به قيمت مناسب، يارانهاي را بابت تامين نهادهها پرداخت ميکند، گفت: در عمل اما به دليل سودآوري صادرات به جاي متعادل ماندن قيمتها در سبد مصرفي مردم، با صادرات نامتعارف چربي و کره و شيرخشک از کشور روبرو هستيم و همين امر سبب شده است تقاضاي نامتعارفي به بازار شير ايران وارد شود.
وي با اشاره به اينکه تحت تاثير شرايط فوق قيمت مصوب شير در سطح کشور رعايت نميشود، اضافه کرد: براي محافظت از سفره مردم لازم است از ابزارهاي مختلف استفاده کنيم و در اين حوزه ابزار مناسب تعيين عوارض صادراتي براي صدور خامه و شيرخشک از کشور است.
معاون بازرگاني داخلي وزارت صمت گفت:از سوي ديگر تغيير نرخ ارز واردات کره از ارز ۴۲۰۰ توماني به ارز نيمايي باعث شده مصارف کره داخلي افزايش يابد.
وي در توضيح اين مطلب ادامه داد: در نهايت ستاد تنظيم بازار با پيشبيني اينکه کره وارداتي با ارز ۴۲۰۰ رو به اتمام است و مصارف کره داخلي با افزايش روبروست، پيشنهاد کرد: کارگروه هماهنگي و ساماندهي عوارض صادراتي نسبت به تعيين عوارض صادراتي براي شيرخشک و خامه بسته بندي به گونهاي که رانت افزايش قيمت دلار و سهم ارز ۴۲۰۰ توماني به بيت المال و خزانه کشور بازگرداندن اقدام نمايد.
وي تاکيد کرد: انشاله با ابلاغ مصوبه در خصوص اختيارات اين کارگروه بازار شير از عدم هماهنگي که فاصله گرفته و به تعادل نزديک خواهد شد.