نامه نيوز/ اميررضا واعظ آشتياني گفت: به هيچوجه نبايد استيضاحهراسي در کشور راه بيفتد. اگر منافع نظام و مردم اقتضا کند که فردي نالايق در مقام وزارت نباشد، طبيعي است که نمايندگان مجلس بايد اقدام به استيضاح کنند؛ خواه دولت از نصاب بيفتد يا نيفتد.
اگر تنها يک وزير از دولت حسن روحاني به هر دليلي خواه استيضاح يا استعفا يا حتي مرگ جدا شود، دولت بايد تمام کابينه را مجدد به مجلس معرفي کند. اين خطر در شرايطي بيش از پيش براي دولت روحاني احساس ميشود که عموم نمايندگان مجلس جديد منتقدان پيشين دولتاند و شايد بعيد نباشد که مجلس با استيضاح يک وزير کل دولت را از نصاب بيندازد.
اميررضا واعظي آشتياني، فعال سياسي اصولگرا باور دارد مجلس بايد دولت را در مسير قانوني قرار دهد. او درباره نوع مناسبت مجلس يازدهم و دولت دوازهم به «نامهنيوز» گفت: «واقعيت اين است که بخش قابل توجهي از نمايندگان مجلس دهم وکيلالدوله بودند و بيتوجه به عملکرد دولت بودند که چنين رويکردي باعث شد فضاي سياسي به سمت آشفتگي پيش رود. مجلس يازدهم بايد چنين کاستيهايي را ارزيابي کند و در مواجهه با دولت، عالمانه برخورد کند تا بتواند با نظارت دقيق تمام نقايص دولت را گوشزد کند و از سوي ديگر با ريلگذاري قانوني زمينه اقدامات مناسب از سوي دولت را فراهم کند. مقام معظم رهبري هم درباره گشايش مجلس يازدهم بر موضوع ريلگذاري تأکيد کردند. مجلس يازدهم بايد در عين حال که با دولت کشمکش نکند اما با نظارت دقيق و ريلگذاري دولت را در مسير قانوني قرار دهد».
او ادامه داد: «اگر نظارت دقيق بر دولت نباشد، حقوق مردم وجهالمصالحه قرار ميگيرد. نمايندگان انقلابي اين مجلس ميتوانند، مجلس را به جايگاه واقعي خود که همانا در رأس امور بودن است، برسانند. ضرورت دارد که مجلس يازدهم مشکلات ناشي از مجلس دهم را تحليل کند و تا جايي که ميشود، رفع کند».
واعظ آشتياني درباره احتمال چالش ميان دولت و مجلس گفت: «من تصور ميکنم مجلس در عين حال که نظارت دقيق بر عملکرد دولت ميکند اما به سمت چالش نميرود اما اين احتمال وجود دارد که دولت علاقه به درگيري با مجلس داشته باشد. يعني تصور نکنيد که آن سمت قضيه صادق نيست؛ اتفاقا دور از ذهن نيست که دولت براي فرار از پاسخگويي به سمت چالش با مجلس برود».
اين فعال سياسي در پاسخ به اين پرسش که در شرايطي که اگر تنها يک وزير از دولت روحاني استيضاح شود، دولت از نصاب ميافتد و رئيسجمهور دوباره بايد کابينه خود را به مجلس معرفي کند، اين احتمال وجود دارد که نمايندگان مجلس با ملاحظات سياسي از حق استيضاح استفاده نکنند، گفت: «به هيچوجه نبايد استيضاحهراسي در کشور راه بيفتد. اگر منافع نظام و مردم اقتضا کند که فردي نالايق در مقام وزارت نباشد، طبيعي است که نمايندگان مجلس بايد اقدام به استيضاح کنند؛ خواه دولت از نصاب بيفتد يا نيفتد. چه بسا وجود يک وزير ناکارآمد تبعات به مراتب سنگينتري از معرفي دوباره کابينه خواهد داشت. نمايندگان مجلس يازدهم نبايد با محافظهکاري و مماشات در قبال دولت رفتار کنند زيرا اين روحيه براي وکيلالدولههاي مجلس دهم بود. بازهم تأکيد ميکنم که براي منافع دولت و نه مردم نبايد استيضاحهراسي به جريان افتد».
او در پايان درخصوص احتمال استيضاح خود رئيسجمهور توسط نمايندگان مجلس يازدهم هم گفت: «من بعيد ميدانم که مجلس يازدهم به سمت استيضاح رئيسجمهور پيش برود زيرا آقاي روحاني بايد دوره هشتساله خود را طي کند تا عملکردش همهجانبه مشخص شود. اگر روحاني استيضاح شود، از او قهرمان ساخته ميشود و همه ناکارآمديهاي دولتش تحتالشعاع قرار ميگيرد و او و حاميانش خواهند گفت که اگر رئيسجمهور استيضاح نميشود و دولت ميماند نتايج کارها و اقدامات مشخص ميشد و انداختن دولت مانع تحقق اهداف تعيين شده شد. با دانستن چنين موضوعي نمايندگان مجلس يازدهم با درايت سياسي رئيسجمهور را استيضاح نميکنند».
بازار