ايسنا/ عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: يادم ميآيد هر زمان که آقاي چاوز به ايران مي آمد، برخي از رسانه ها عکس بزرگ مي زدند و تيتر مي کردند؛ باز چاوز به ايران آمد! در سرمقاله مي نوشتند که چاوز از ايران چه مي خواهد؟ اين ترسيمي است که آنها از واقعيت داشتند. حالا واقع قضيه اين بود که در آن زمان ده ها پروژه اقتصادي با ونزوئلا دنبال ميشد که همه پول حاصل از پروژهها به ايران ميآمد.
سعيد جليلي در دومين نشست از سلسله نشست هاي تخصصي - مشورتي «دولت سايه» با جمعي از هنرمندان جوان عرصه سينما، اظهار کرد: رسالت سينما اين است که سايه به سايه تحولات کشور را دنبال کند وسينماگر ما اگر جايي مي بيند کار خوبي صورت ميگيرد، با هنرش آن را حمايت کند. همچنان که اگر خطايي مي بيند داد بزند تا جلو خطاي گرفته شود. اگر جايي هم کاري ناقص است با هنرش براي تکميل آن گام بردارد.
وي در ادامه بيان کرد: سينما ميتواند روندهاي کشور را تصحيح و تکميل کند. اگر کساني خواستند در اين مسير حرکت کنند، وظيفه ماست که به آنها کمک کنيم و موانع را از سر راهشان برداريم. در جلسات ديگري کارگران هپکو، آذرآب و کشت و صنعت دشت مغان اينجا آمدند و مشکلات خود را مطرح کردند. طبيعتا جنس موضعگيري و اعتراض امثال بنده در اين موارد، با جنس اعتراض اهالي هنر متفاوت است. شما ميتوانيد اين مشکلات را با زبان هنر در قالب فيلم سينمايي و مستند، به تصوير بکشيد و فضاي رسانهاي را به نفع مردم تغيير دهيد. مشکلات اخير در خصوصي سازي چند شرکتي که ذکر شد، يکي از مصاديق مناسب جهت ورود اهالي سينما به اين مسائل است تا به اصلاح روند بپردازند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به بودجه سالانه کشور در عرصه فرهنگي، خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ که شايد سخت ترين سال بودجه اي کشور است، رقم هاي هزار ميلياردي در حوزه فرهنگ تخصيص داده شده است. با اين حجم بودجه نبايد هنرمند متعهد ما بخاطر سخن حقي که در راستاي منافع نظام اسلامي ميخواهد بيان کند، محتاج امکانات بماند. اگر مي گوييم حکمراني، اگر مي گوييم سياست ورزي، به اين معني است که بايد امکانات کشور را در جهت حق سوق بدهيم، نه در جهت منافع شخصي.
جليلي تصريح کرد: از يک سو جمهوري اسلامي را متهم مي کنند به انحصار طلبي، از سوي ديگر مي بينيد که بعضاً امکانات جمهوري اسلامي در جهت عکس اهداف آن هزينه مي شود. يعني تخصيص اين امکانات اتفاقا در جاي ديگري انحصاري ميشود. به گونهاي که بسياري از هنرمندان انقلابي ما درخواست دارند که حداقل بخشي از اين امکانات در راستاي نمادهاي انقلاب هم جهت پيدا کند.
نماينده رهبر انقلاب در شوراي عالي امنيت ملي اظهار کرد: بايد مختصات وضع موجود هنرمندان متعهد در همه حوزهها مشخص شود. در نيروها، از نويسنده و کارگردان و تهيه کننده و مدير سينمايي و... که در چه وضعيتي قرار دارند. نهادهايي که بودجه و امکانات کلان دريافت ميکنند. بايد مشخص شود که از اين امکان چه استفاده اي ميکنند و خروجي کارشان چيست؟
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي کشورمان با اشاره به سفر سال گذشته خود به استان بوشهر و بازديد از شرکت کشتي سازي صدرا، افزود: در سفر ديگري که به بوشهر داشتيم، در بازديد از شرکت کشتي سازي صدرا به بنده گفتند که ونزوئلا سفارش ساخت 5 کشتي به ما داده و پول آن را نيز نقد پرداخت کرده است. يادم ميآيد هر زمان که آقاي چاوز به ايران مي آمد، برخي از رسانه ها عکس بزرگ مي زدند و تيتر مي کردند؛ باز چاوز به ايران آمد! در سرمقاله مي نوشتند که چاوز از ايران چه مي خواهد؟ اين ترسيمي است که از آنها از واقعيت داشتند. حالا واقع قضيه اين بود که در آن زمان ده ها پروژه اقتصادي با ونزوئلا دنبال ميشد که همه پول حاصل از پروژه ها به ايران مي آمد و يکي از آن پروژه ها، همين صدرا بود.
وي افزود: مسئولان اين شرکت گلايه ميکردند که همزماني که کار ساخت و تحويل آخرين کشتي ما به ونزوئلا رو به پايان است، شرکت کشتيراني، 6 کشتي از کرهجنوبي به ارزش 600ميليون دلار خريداري کرده است و 1500 کارگر ما بيکار خواهند شد. يعني از يک سو، صادرات ما در رسانههاي خودمان تضعيف شده و از سوي ديگر کسي با واردات بيجا مقابله نکرده است. خب اين اتفاق بايد به تصوير کشيده شود تا اصلاح صورت گيرد. فقط در يک موضوع 1500 کارگر بيکار مي شود و با وجود اين بي تدبيري، اگر اين شرکت هنوز سرپاست اتفاقا مرهون همان روابط با ونزوئلاست.
جليلي با بيان اينکه اگر اين موضوعات خوب بيان شود آنوقت افرادي مجال پيدا نمي کنند تا هر مطلب نادرستي را بگويند، تصريح کرد: اتفاقا اين کار به نفع دولت بود چرا که بودجه ارزي دولت محدود بود و دولت مي توانست به جاي صرف 600 ميليون دلار، آن پول را ريالي به آن واحد توليدي بدهد تا 1500 کارگر بيکار نشود و منابع ارزيش هم حفظ شود.
نماينده رهبرانقلاب در شوراي عالي امنيت ملي در ادامه با بيان اين نکته که امروز 95 درصد روستاهاي کردستان گازکشي شده است، گفت: در سفر ديگري که به کردستان داشتم، دوستان آنجا گفتند يک روستايي است که در آن يک مدرسه ساخته شده است، شما بياييد بازديد کنيد؛ روستايي که جاده آن تقريبا کوهستاني و جمعيت آن حدود ۲۵ خانوار بود. در آنجا من ديدم که همين روستاي 25 خانواري نيز گازکشي شده است. براي من خيلي عجيب بود. آن جا سوال کردم گفتند ۹۵ درصد روستاهاي کردستان لوله کشي گاز است. خب، اين خيلي خوب است. در بسياري کشورهاي مدعي هم چنين چيزي وجود ندارد.
جليلي در پايان گفت: مردم مي گفتند ما مي دانيم جمهوري اسلامي چقدر براي ما کار کرده است. اتفاقا مي خواهم بگويم اينها در جامعه نشاط ايجاد مي کند، اميد ايجاد مي کند. اين را هم بگويم که بخشي از اين ۹۵ درصد، اتفاقا در دوره آقاي روحاني انجام شده و اين طور هم نيست که بگوييم همه اين ها قبلا انجام شده است. خود آنها مي گفتند که خيلي از اين خدمات در همين دوره تکميل و کامل شده است. وظيفه ما اينست که با همان نگاه " تاييد.تصحيح.تکميل" برويم و اين ها را به تصوير بکشيم و دولت را تشويق کنيم.
بازار