نماد آخرین خبر
  1. مهم
سیاسی

توصیه مهم رهبری به ستاد ملی مقابله با کرونا/ رهبر انقلاب: هتک حرمت رئیس جمهور غلط بود

منبع
leader.ir
بروزرسانی
توصیه مهم رهبری به ستاد ملی مقابله با کرونا/ رهبر انقلاب: هتک حرمت رئیس جمهور غلط بود

leader.ir/ حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (شنبه) در ديدار حضوري با رئيس جمهور و اعضاي ستاد ملي مقابله با کرونا، ضمن قدرداني از عملکرد اين ستاد، توصيه‌هاي مهمي را بيان و بر لزوم اتخاذ تصميم‌هاي قاطع و حاکميتي، اقناع افکار عمومي و همکاري همه دستگاهها و آحاد مردم براي مقابله با وضعيت تأسف‌بار ويروس عالم‌گير کرونا تأکيد کردند و همچنين با انتقاد شديد و صريح از اقدام برخي‌ها در برخورد با دولت و رئيس جمهور و هتک حرمت ايشان، گفتند: هتک حرمت حرام است و انتقاد با هتک حرمت تفاوت دارد ضمن اينکه امروز کشور بيش از هر زمان ديگري به همکاري و اتحاد و انسجام نياز دارد.


رهبر انقلاب اسلامي همچنين با انتقاد شديد و صريح از اقدام برخي‌ها در برخورد با دولت و رئيس جمهور و هتک حرمت ايشان، گفتند: هتک حرمت حرام است و انتقاد با هتک حرمت تفاوت دارد ضمن اينکه امروز کشور بيش از هر زمان ديگري به همکاري و اتحاد و انسجام نياز دارد.
رهبر انقلاب اسلامي در ابتداي سخنانشان، هدف از تشکيل اين جلسه را که به دعوت ايشان تشکيل شد، وضعيت تأسف بار بيماري کرونا در کشور و لزوم تلاش مضاعف و بکارگيري ابتکارات جديد براي مواجهه با اين ويروس، بيان کردند و افزودند: البته اصل اين موضوع و همچنين اوج پاييزي آن در همه دنيا فراگير است و فقط مخصوص ايران نيست.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به نحوه مديريت مقابله با اين ويروس در کشورهاي مختلف، خاطرنشان کردند: در برخي کشورها همانند امريکا بدترين مديريت اعمال شده است ولي ما بايد تلاش کنيم از اين حادثه که با جان و سلامت مردم و امنيت و اقتصاد آنها در ارتباط است، با بهترين مديريت عبور کنيم.
ايشان لازمه اِعمال مديريت صحيح و مناسب را «اتخاذ تصميم‌هاي قاطع حاکميتي»، «اقناع افکار عمومي» و «همکاري همه دستگاهها و همچنين همکاري مردم» دانستند و افزودند: البته اين همکاري فقط مختص مقابله با کرونا نيست بلکه بايد در همه مسائل بخصوص مسائل سياسي وجود داشته باشد زيرا کشور که داراي ملتي قدرتمند، نظام نوپديد و سخن جديد است، به‌طور طبيعي با مسائل مهمي در عرصه جهاني و داخلي مواجه است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر لزوم اتحاد و انسجام دروني در کشور، به اقدام اخير برخي‎ها در مواجهه با دولت و شخص رئيس جمهور اشاره کردند و گفتند: اگرچه در ميان اين برادران، افراد خوبي هم هستند، اما اين کار غلط بود و اين موضوع را بطور صريح اعلام مي‌کنم.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، انتقاد را غير از هتک حرمت دانستند و افزودند: هتک حرمت در ميان مردم حرام است و نسبت به مسئولان بيشتر، بخصوص در ميان مسئولان بالاي کشور.
ايشان خاطرنشان کردند: ممکن است انتقاد درستي داشته باشيد، انتقاد کنيد اشکالي ندارد اما انتقاد با اهانت و هتک حرمت متفاوت است اينگونه رفتارها و هتک حرمت، روش امريکايي‌ها است که در مناظره ها و کارهاي مطبوعاتي، خود را در دنيا رسوا کرده‌اند تا جايي که يک شخصيت برجسته سياسي آنها مي گويد، دنيا با هراس و تحقير به ما نگاه مي‌کند.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: روش ما اسلامي و قرآني است، يعني انتقاد بيان مي شود اما هتک حرمت انجام نمي گيرد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در جمع بندي اين موضوع گفتند: بايد حرمت رؤساي سه قوه و مسئولان کشور که در عرصه خدمت رساني به مردم هستند، حفظ شود.

ايشان بعد از بيان اين نکته مهم، به بحث کرونا بازگشتند و با اشاره به جنبه‌هاي سلامت‌محور، امنيتي و اقتصادي تصميم‌گيري‌ها درباره اين بيماري، و احتمال تعارض اين جنبه ها با يکديگر، تأکيد کردند: از آنجا که جنبه‌هاي امنيتي و اقتصادي نيز نشأت گرفته از همين بيماري است، بنابراين اصل و اولويت در تصميم‌گيري‌ها، سلامت مردم است.
رهبر انقلاب اسلامي با قدرداني از اقدامات ستاد ملي مقابله با کرونا و کميته هاي وابسته به آن، عملکرد کادر درمان و سلامت را بسيار درخشان و جهاد في سبيل الله خواندند و در ادامه توصيه هاي مهمي را بيان کردند.
«لزوم راه اندازي فوري يک عقبه قرارگاهي و عملياتي براي اجراي تصميمات ستاد ملي مقابله با کرونا و نظارت بر اجرا» اولين توصيه حضرت آيت‌الله خامنه‌اي بود.
توصيه بعدي ايشان درباره «محوريت وزارت بهداشت براي تعيين مصاديق محدوديت‌ها» بود.
رهبر انقلاب اسلامي گفتند: هنگامي که وزارت بهداشت، مصاديق محدوديت را تعيين کرد، بقيه دستگاهها بايد بدون در نظر گرفتن ملاحظات ديگر، آنها را رعايت و اجرا کنند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: کنترل دقيق مبادي ورودي کشور، محدوديت ترددهاي غيرضرور بين شهري به همراه اقناع مردم و اِعمال سخت‌گيرانه ضوابط در ناوگان حمل و نقل شهري و محيطهاي عمومي، از جمله مصاديق محدوديت‌ها است که مسئوليت اصلي اجرا و نظارت، با شوراي امنيت کشور و نيروي انتظامي است.
«آموزش همگاني درباره راههاي شيوع و شيوه‌هاي پيشگيري به صورت محله‌محور و با استفاده از ظرفيت مساجد و بسيج و البته با محوريت وزارت بهداشت و همکاري وزارت ارشاد و صداوسيما» و «لزوم تصويب جرائم سختگيرانه براي افرادي که مرتکب تخلفات بزرگ از ضوابط بهداشتي مي‌شوند» توصيه‌هاي ديگر رهبر انقلاب اسلامي به مسئولان براي مقابله با کرونا بود.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به سخت‌تر شدن شرايط زندگي برخي افراد و مشاغل با اجراي جرائم سخت‌گيرانه، خاطرنشان کردند: در اين زمينه دولت بايد بسته‌هاي حمايتي را در نظر بگيرد، ضمن آنکه خيّرين و مردم نيز بايد وارد ميدان شوند و به کمک اين افراد بيايند چرا که اين کار جزو بهترين کارها و برترين وسايل نزديک شدن به خدا است.


ايشان همچنين با اشاره به اهميت مقابله با بيماري در روزهاي اول آن، گفتند: بر اساس گفته متخصصان اگر در يکي دو روز اول، مبتلايان شناسايي و براي معالجه آنها اقدام شود، تلفات کاهش جدي خواهد يافت که اين کار بسيار لازم است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر «به حداقل رساندن مراجعات به دستگاههاي اجرايي با افزايش خدمات الکترونيک»، مسئولان را به رعايت حداکثري ضوابط بهداشتي توصيه کردند و افزودند: متأسفانه گاهي برخي از مسئولان در رعايت مواردي مثل ماسک زدن به شيوه صحيح يا رعايت فاصله، کوتاهي مي‌کنند که اين بي‌اعتنايي‌ها بر رعايتهاي عمومي مردم هم اثر منفي مي‌گذارد.
ايشان همچنين با تأکيد بر لزوم استخدام نيروي انساني مورد نياز وزارت بهداشت، از تحقيقات پژوهشگران براي دستيابي به دارو و واکسنِ مقابله با کرونا صميمانه و عميقاً تقدير کردند.
«شنيده شدن يک حرف واحد از جلسه ستاد ملي مقابله با کرونا» توصيه بعدي و مؤکد حضرت آيت‌الله خامنه‌اي بود.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به حضور پر شمار نيروهاي داوطلب در ماههاي اول شيوع بيماري و خدمات مؤثر آنان همانند کمک به پرستاران، ضدعفوني کردن دستگاهها و معابر، راهنمايي خانواده‌ها و کمک به افراد سالمند، استمرار اين فعاليتها را مورد تأکيد قرار دادند و از نيروهاي داوطلبِ مخلص و جوانان مؤمن و صالح خواستند بار ديگر وارد ميدان شوند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به اينکه برخي افراد بيکار شده در اثر کرونا، بيمه بيکاري ندارند، گفتند: تأمين اجتماعي موظف است براي حل اين مشکل اقدام کند که البته در اين قضيه نيز ورود خيّرين از برترين انفاق‌ها است.
رهبر انقلاب اسلامي در پايان سخنانشان، اهميت معجزه‌وار دعا، توسل و استغفار را براي دفع بلا مورد تأکيد قرار دادند و افزودند: همه آنچه گفته شد در حکم ابزار است و آنچه به اين ابزارها، جان و روح مي‌بخشد پروردگار متعال است که بايد با دعا و تضرع، نظر لطف الهي را که همواره شامل حال ملت ايران بوده است، براي عبور از اين گردنه نيز جلب کرد.
ايشان خاطرنشان کردند: کارهاي بزرگي در کشور در جريان است و به توفيق الهي هيچ حادثه‌اي نتوانسته جمهوري اسلامي را متوقف کند اما بايد اين موانع را که موجب کُند شدن حرکت مي‌شود، هر چه زودتر برطرف کرد.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، آقاي روحاني رئيس‌جمهور با بيان گزارشي از فعاليت‌هاي مقابله با کرونا در هشت ماه گذشته، گفت: براي مقابله با اين ويروس فعلاً راهي جز رعايت ضوابط بهداشتي و پيشگيري وجود ندارد.
رئيس‌جمهور افزود: همانند دوران جنگ که اجازه خريد تجهيزات جنگي به ما نمي‌دادند، در ابتداي شيوع کرونا نيز تقريباً هيچ‌کس تجهيزات مورد نياز مثل کيت تشخيص، دستگاه تنفس، امکانات و تجهيزات آي‌سي‌يو و حتي ماسک را به ما نداد ولي با اتکاء به شرکت‌هاي دانش بنيان، اين تجهيزات را به سرعت توليد کرديم و اکنون هيچ مشکلي نداريم.
آقاي روحاني ادامه داد: در ماجراي کرونا براي ما روشن شد که تکيه بر توان و امکانات داخلي و نگاه نکردن به دست ديگران تا چه حد براي ما مهم است و ما فهميديم که در روزهاي مبادا بايد روي پاي خودمان بايستيم چرا که ديگران ما را حتي در مسائل مربوط به حقوق بشر، بهداشت و درمان و نجات جان انسان‌ها ياري نمي‌کنند، اگرچه شعارش را مي‌دهند.
آقاي روحاني با اشاره به تفاوت ماهيت ويروس کروناي فعلي با ويرس زمان اسفند ماه که کشور را درگير کرد، افزود: هم وزارت بهداشت و هم متخصصان مي‌گويند ويروس ماههاي اخير ويروس جهش‌يافته اروپايي است که سرعت و قدرت انتقال آن، ۹ برابر شده است.
رئيس جمهور با گلايه از جدي نگرفتن توصيه‌هاي قانوني از طرف برخي از مردم، گفت: محدوديت‌هاي شديد در مناطق پر خطر، مراقبت هاي لازم براي جلوگيري از نقض قرنطينه مبتلايان و جريمه‌هاي قانوني براي متخلفان در نظر گرفته شده است.
آقاي روحاني گفت: براي کمک به تهيه و توزيع مايحتاج افراد در قرنطينه به کمک مساجد و بسيج مردمي نيازمند هستيم.
رئيس جمهور همچنين در خصوص تأمين مالي تحقيقات دارو و واکسن، کمکهاي دولت به خانواده‌هاي نيازمند در دوران کرونا و پرداخت بخشهايي از کارانه کادر درمان گزارش داد.
در ادامه دکتر نمکي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تشکر از حمايت‌هاي بي‌بديل و دلگرم‌کننده رهبر انقلاب اسلامي و زحمات کليه مسئولان و جهاد کادر درمان براي مقابله با کرونا، گفت: نيمي از تخت‌هاي آي‌سي‌يو بيمارستانها را به بيماران کرونايي اختصاص داديم اما هيچ بيمار غير کروناييِ نيازمندِ تخت آي‌سي‌يو را نيز معطل نگذاشتيم.
وزير بهداشت افزود: در هيچ جاي دنيا نمي‌توان بيماري همه‌گير را با خواهش و توصيه کنترل کرد و بايد با اِعمال ضوابط و تشديد محدوديت‌هاي قانوني، اين بيماري را مهار کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر