آبرامز: بایدن بخواهد هم نمیتواند تحریمهای ایران را لغو کند

فارس/ نماينده ويژه آمريکا در امور ايران درباره لغو تحريمهاي ايران در صورتي پيروزي بايدن گفت: آنهايي که معتقدند وقتي رئيس جمهور بايدن در ماه ژانويه قدرت را در دست بگيرد تا روز سوم همه تحريمها از بين خواهد رفت، خواهند فهميد که حتي اگر بخواهند هم نميتوانند اين کار را بکنند.
«اليوت آبرامز» به پايگاه خبري نشنال گفت: اگر جو بايدن هم در انتخابات سوم نوامبر پيروز شود لغو تحريمها عليه ايران براي دولت وي آسان و سريع نخواهد بود.
آبرامز که با چهار دولت آمريکا کار کرده است افزود: تحريمهاي آمريکا عليه ايران به ويژه آن تحريمهايي که خارج از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) وضع شده است به اين زوديها لغو نخواهد شد.
آبرامز در ادامه مصاحبه با اين نشريه آمريکايي اضافه کرد، آنهايي که معتقدند وقتي رئيس جمهور بايدن در ماه ژانويه قدرت را در دست بگيرد تا روز سوم همه تحريمها از بين خواهد رفت، خواهند فهميد که حتي اگر بخواهند هم نميتوانند اين کار را بکنند.
وي ادامه داد، ” ايالات متحده اکنون يک ساختار تحريمي جامع دارد که مدتها برجا خواهد ماند. بعضي از اين تحريمها که از سال 1979 وضع شده و هيچ ارتباطي با برنامه هستهاي ايران ندارد. در بعضي از اين موارد ما تحريمها را ذيل مجوزهاي ضدتروريسم قرار ميدهيم. براي لغو اين تحريمها نياز به اين مساله است که تاييد شود ايران حامي تروريسم نيست. چگونه ميخواهيد آن را تغيير دهيد؟ نه، نميتوانيد.
نشنال در ادامه نوشت، اليوت آبرامز از صحبت درباره آنچه که آقاي بايدن ممکن است با توافق هسته اي 2015 انجام دهد خودداري کرد اما وقتي با سوالات مکرر مواجه شد ابراز اميدواري کرد که دولت دموکرات فقط ايران را از منظر توافق هستهاي نبيند و به صورت يک کل به ايران نگاه کند. آبرامز گفت که هر تحريمي بايد موشکهاي بالستيک و رفتار ايران در منطقه را نيز شامل شود.
وي همچنين مدعي شد که بندهاي غروب آفتاب که در سال 2026 و 2031 ملغي خواهد شد نيز خيلي کوتاه هستند و در توافق بايد اين بندها نيز در نظر گرفته شود.
اين مقام آمريکايي پيش از اين به پايگاه خبري الشرق الاسط نيز گفته بود، اگر ترامپ در انتخابات مجددا پيروز شود، ايرانيها بسرعت براي امضاي توافق هستهاي جديد حرکت خواهند کرد «زيرا آنها در چهار سال آينده بيش از اين نميتوانند چنين فشاري را تحمل کنند». او معتقد است که فشار آمريکا در تحقق اهدافش موفق بوده.. «نتايج بزرگي داده است. ارزش پول ايران سقوط کرده و به حدود سيصد هزار ريال رسيده است»... «اگر اين مسير را حفظ کنيم، ايرانيها را به سوي يک توافقنامه جديد فراگير هدايت کردهايم».
آبرامز درباره اعلام پيروزي ايران بعد از پايان تحريمهاي تسليحاتي نيز به پايگاه نشنال گفت: آنها نميتوانند ادعاي پيروزي کنند، چرا که ما با مکانيسم ماشه تحريمها را بازگردانديم و کشورهاي اروپايي تعهدات خود مبني بر عدم ارسال سلاح به ايران را حفظ خواهند کرد.
وي درباره اين مساله که روسيه ميتواند به ايران سلاح و سامانه اس-400 بفروشد نيز مدعي شد که از اين کار از نظر مسائل مالي غيرممکن است. تحريمهاي ما توان آنها را کاهش داده است. وقتي ترکيه اس-400 خريد 2.5 ميليارد دلار نقد به روسيه داد. من فکر نميکنم ايران چنين پولي داشته باشد.
حتي اگر اين موضوع اتفاق بيافتد قابل تحريم خواهد بود. ما ميتوانين هرکسي که در اين روند دست دارد را تحريم کنيم. کساني که ميفروشند، آنهايي که مذاکره ميکنند، آنهايي که اين سامانه را حمل و نقل ميکنند و يا هر خدمات ديگري براي آن انجام ميدهند.
و اگر ايران به ونزوئلا موشکهاي دوربرد بفروشد، گزينه هاي ديگري به غير از تحريم روي ميز است. انتقال موشکهايي که از ونزوئلا به خاک آمريکا برسد براي ما غيرقابل تحمل است و به هيچ وجه اجازه آن را نخواهيم داد و رئيس جمهور گزينه هاي خيلي زيادي دارد که در صورت لزوم از آن استفاده ميکنيم.
پايگاه نشنال در ادامه نوشت، اظهارات آبرامز در حاليست که متخصصان و کارشناسان معتقدند که تجديد تحريمهاي تسليحاتي عليه ايران با شکست مواجه شده است چرا که آمريکا با خروج از برجام اهرم فشار عليه ايران را از دست داده است و اتحاد ميان کشورهاي جهان که در پشت برجام عليه ايران بود را از بين برده است.