هشدار محمود صادقی درباره یک دیدگاه خطرناک برای انتخابات ۱۴۰۰

نامه نيوز/ محمود صادقي گفت: شنيدهام که برخي نيروها در محفلهايي گفتهاند که اگر مردم مشارکت کنند، ما پيروز ميشويم. اين ديدگاه بسيار خطرناک است زيرا نبايد شرايط بهگونهاي شود که رئيسجمهور هم مانند نمايندگان مجلس يازدهم با آراء حداقلي پيروز شود.
اصلاحطلبان تا اينجاي کار نتوانستهاند به شيوهاي واحد براي حضور در انتخابات رياستجمهوري سال آينده دست يابند و علاوه بر اين باتوجه به اخباري که از سوي احزاب و شخصيتهاي جبهه اصلاحات منتشر ميشود به نظر ميرسد که احتمال حضور در انتخابات با چند نامزد هم منتفي نباشد. شاهد مثال اين مدعا اعلام تمايل محمدرضا عارف به شرکت در انتخابات است يا موضع حزب ندا که گفت ما نامزد حزبي خود را داريم و تا اين لحظه آن نامزد صادق خرازي است يا حزب کارگزاران سازندگي که گرچه اعلام کرد در نهايت از نظر مجموع اصلاحطلبان پيروي ميکند اما در عين حال گفت که ششنامزد حزبي داريم.
محمود صادقي درباره شرايط انتخاباتي اصلاحطلبان به «نامهنيوز» گفت: «باتوجه به تعاملي که با شوراي هماهنگي اصلاحات دارم، ميتوانم بگويم که تا اين لحظه نظر همه دوستان مبني بر اجماع بر يک نامزد واحد است. ارائه چند نامزد متعدد در انتخابات رياستجمهوري براي اصلاحطلبان يادآور تجربيات خوبي نيست و اين احتمال وجود دارد که اگر چند نامزد ارائه شود، نتيجهاي مانند آنچه در انتخابات سال84 ديديم رخ دهد؛ بنابراين ضرورت دارد که همه اصلاحطلبان در نهايت بر يک نامزد به وحدت برسند که البته همين نظر هم از جميع آراء برداشت ميشود و اختلاف نظري بر اين موضوع تا اينجاي کار وجود ندارد».
او ادامه داد: «البته اصلاحطلبان موانعي هم در پيش رو دارند؛ از جمله شيوه بررسي صلاحيتها از سوي شوراي نگهبان که ممکن است باعث ردصلاحيتشدن نامزد اصلي جبهه اصلاحات شود».
اين نماينده مجلس دهم در پاسخ به اين پرسش که تا اين لحظه چهقدر موضع تکيه بر نامزد اصلاحطلب و دوري از اجماع بر نامزد غيراصلاحطلب ثابت است، تصريح کرد: «تجربه سالهاي 92 و 96 نشان داد که فضاي عمومي جامعه ديگر حمايت از نامزد ائتلافي را نميپذيرد؛ از طرفي ما نبايد بر نامزدهايي سرمايهگذاري کنيم که امکان تغيير اوضاع را ندارند؛ بنابراين بايد به سمت نامزدهايي برويم که هم کاملا اصلاحطلب باشند، هم مقبوليت اجتماعي داشته باشند و هم بتوانند کاري بکنند».
اين فعال سياسي اصلاحطلب درخصوص ميزان مشارکت سرمايه اجتماعي اصلاحطلب در انتخابات1400 هم خاطرنشان کرد: «واقعيت اين است که انتخابات مجلس يازدهم نشان داد که مردم در اين مقطع رغبت چنداني به شرکت در انتخابات ندارند و تصور ميکنند مشکلاتشان از طريق صندوقهاي رأي مرتفع نميشود. اگر اصلاحطلبان بتوانند با ارائه يک نامزد معقول و منطبق با خواستههاي سرمايه اجتماعيشان به انتخابات وارد شوند، اين امکان وجود دارد که موجي در کشور ايجاد شود و مردم به صورت پر شور در انتخابات شرکت کنند اما تا به امروز که اين مصاحبه را انجام ميدهيم تغييري در تصميم مردم نسبت به آنچه در اسفند سال گذشته ديديم، مشاهده نميشود. انتخابات در ايران يک معادله چند وجهي است که يک ضلعش تصميمگيرندگان، يک ضلعش احزاب و ضلع ديگرش مردم هستند که همه اين اضلاع بايد درست عمل کنند».
صادقي در پايان گفت: «انتخابات رياستجمهوري با انتخابات مجلس تفاوت دارد زيرا فردي که در انتخابات رياستجمهوري پيروز ميشود دومين فرد کشور است و در عرصه بينالمللي بايد قدرتمند و عزتمند عمل کند. او اگر فاقد پشتوانه و مقبوليت مردمي باشد و با آراء حداقلي رئيسجمهور شده باشد، نميتواند در مواجهه بينالمللي با انواع مشکلات به درستي دستوپنجه نرم کند. همه بايد بکوشند تا رئيسجمهور آينده با بيش از 50درصد آراء راهي پاستور شود. اين ضرورتي است که مجموعه تصميمگيران نظام بايد به آن توجه کنند. شنيدهام که برخي نيروها در محفلهايي گفتهاند که اگر مردم کم مشارکت کنند، ما پيروز ميشويم. اين ديدگاه بسيار خطرناک است زيرا نبايد شرايط بهگونهاي شود که رئيسجمهور هم مانند نمايندگان مجلس يازدهم با آراء حداقلي پيروز شود؛ بهخصوص در شرايط کنوني که ما گرفتار تحريمهاي گسترده هستيم و لازم است باتوجه به برگزاري انتخابات آمريکا ايران در عرصه بينالمللي پويا عمل کند و اگر رئيسجمهور آينده ايران از مقبوليت اجتماعي و توانايي بالايي برخوردار نباشد، نميتوان اين مهم را به انجام برساند».