ماهیها در حال کوچ کردن هستند!
ايسنا/ بررسي جديد پژوهشگران کانادايي نشان ميدهد که تغييرات اقليمي، ماهيها را به کوچ کردن مجبور کرده است. پژوهش جديد "دانشگاه گولف" (U of G) کانادا نشان ميدهد گرم شدن هوا، تأثير بسياري بر شبکههاي غذايي داشته است. براساس اين پژوهش، افزايش دماي آب در دهه گذشته، ماهيها را وادار کرده به آبهاي عميقتر بروند تا بتوانند طعمههاي خود را براي شکار پيدا کنند. به دنبال کوچ ماهيها به نواحي ديگر، تغييرات گوناگوني در شبکههاي طبيعي غذا صورت ميگيرد و ميزان انرژي و مواد مغذي موجود در آبها نيز تغيير ميکنند. کوچ گونههايي از ماهيها مانند قزلآلاي درياچه، هشداري در مورد تأثير تغييرات اقليمي بر اکوسيستمها به شمار ميرود. "تيم بارتلي" (Tim Bartley)، نويسنده ارشد اين پژوهش گفت: ما ميتوانيم براي شناسايي و بررسي تغييرات محيطي، ظرفيت طبيعي گونههاي متفاوت ماهيها را مورد مطالعه قرار دهيم. ماهيها با تغيير رفتار خود، رخدادهاي محيط اطراف را به ما نشان ميدهند و به بررسي اکوسيستم کمک ميکنند. پژوهشگران در اين پروژه، حرکات و تغذيه قزلآلاي درياچه را در صدها درياچه مورد بررسي قرار دادند. آنها برخي از اين ماهيها را صيد کردند و براي بررسي غذاي آنها، لايههاي مختلف بدن ماهيها را مورد مطالعه قرار دادند. پژوهشگران از همين دادهها براي بررسي عادات غذايي و سکونتگاه ماهيها نيز استفاده کردند. تحليل لايههاي بدن قزلآلاي درياچه نشان داد که اين ماهي، بيشتر زمان خود را در آبهاي عميق سپري ميکند. اگرچه پژوهشگران نتوانستند طعمههاي خاص اين ماهي را شناسايي کنند اما دريافتند که اولويت آن در شکار، شاهماهي درياچه است. به گفته بارتلي، قزلآلاي درياچه، انعطاف بالايي در غذا خوردن دارد و گونههاي بسياري از ماهيها را براي خوردن انتخاب ميکند. وي افزود: گرم شدن آب، شاهماهي درياچه را به سوي آبهاي سردتر سوق ميدهد؛ در نتيجه قزلآلاي درياچه نيز براي تغذيه کردن از آن، به سوي اين نواحي ميرود. بررسي رفتار اين گونه ماهيها، براي بررسي اکوسيستم و منابع طبيعي، بسيار مهم است. تأثير تغييرات اقليمي بر اکوسيستم، بسيار پيچيده و متنوع است و شرايط متفاوتي را در طبيعت به وجود ميآورد. موجودات گوناگون، نسبت به اين تغييرات واکنش نشان ميدهند و واکنش آنها ميتواند هشداري در مورد اثر تغييرات اقليمي بر طبيعت باشد. با بررسي اين واکنشها، مديريت منابع طبيعي و اکوسيستمها نيز سادهتر خواهد بود. اين پژوهش، در مجله " Nature Ecology and Evolution" به چاپ رسيد.