نماد آخرین خبر

ساخت زبان الکترونیکی برای تشخیص طعم غذا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ساخت زبان الکترونیکی برای تشخیص طعم غذا
ايسنا/ محققان دانشگاه واشنگتن موفق به توسعه يک زبان الکترونيکي شده‌اند که طعم و ميزان ادويه‌ها را در غذا تشخيص مي‌دهد. اگر شما به عنوان يک تست کننده طعم غذاها کار مي‌کنيد، فقط قادر به چشيدن و تشخيص چند نمونه در يک زمان محدود خواهيد بود. پس از آن، حسگرهاي تشخيص طعم روي زبان شما بي‌حس مي‌شوند و نياز به استراحت دارند. اما يک "زبان الکترونيکي" جديد که به تازگي توسعه يافته است مي‌تواند با دقت طعم و ادويه چندين غذا را به صورت همزمان اندازه‌گيري کند. اين زبان الکترونيکي توسط دانشمندان دانشگاه ايالتي واشنگتن ساخته شده و بر روي نمونه‌هاي پنير حاوي سطوح مختلف کپسايسين (عامل تندي فلفل‌ها) آزمايش شده است. هنگامي که اين زبان الکترونيکي با داوطلبان انساني مقايسه شد مشخص شد که اين دستگاه مي‌تواند سطح کپسايسين را نسبت به انسان‌ها به درستي شناسايي کند، به خصوص که حسگرهاي زبان انسان پس از مدت کوتاهي مرخص مي‌شوند. علاوه بر اين ادعا مي‌شود که زبان الکترونيکي نه تنها در اندازه‌گيري طعم دهنده‌ها خوب عمل مي‌کند بلکه در تشخيص تفاوت‌هاي ظريف غذاها نيز بهتر از انسان است. سازندگان اين دستگاه معتقدند که هنوز هم جا براي کمک به افراد در ارزيابي عطر و طعم‌ها وجود دارد و اين زبان الکترونيکي نيز در همين راستا ساخته شده است. به عنوان مثال اگر يک شرکت به دنبال تهيه يک محصول غذايي جديد باشد و از ۲۰ فرمول مختلف در ساخت آن استفاده کند با اين زبان الکترونيکي به راحتي مي‌تواند متعادل‌ترين و خوشمزه‌ترين فرمول را پيدا کند، در حالي که سليقه در چشايي انسان دخيل است و همچنين زبان انسان نمي‌تواند همزمان چندين طعم را از هم تفکيک کند و انجام اين کار توسط انسان‌ها به فرآيندي طولاني منجر خواهد شد و چندين روز طول مي‌کشد. مقاله‌اي در مورد اين زبان الکترونيکي اخيراً در مجله Food Science منتشر شده است. زبان‌هاي الکترونيکي که قبلاً توسعه يافته‌اند براي چشيدن و ارزيابي کيفيت عسل، ميوه و نوشيدني‌ها طراحي شده بودند. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد